AchterdebergAcademie en Visio Amsterdam Spelen Omstanders in ITA Toneelbeeld

Sluiten
25 mei '24

AchterdebergAcademie en Visio Amsterdam Spelen Omstanders in ITA Toneelbeeld

ITA Academy / AchterdebergAcademie en Visio Amsterdam
AchterdebergAcademie en Visio Amsterdam Spelen Omstanders in ITA Toneelbeeld
25 mei '24
ITA Academy / AchterdebergAcademie en Visio Amsterdam

Omstanders, naar Medea is een hedendaagse bewerking gebaseerd op improvisaties van de spelers, Medea van Euripides en Medea. Stemmen van Christa Wolf.

De voorstelling is een samenwerking tussen de Achterdeberg Academie en Visio Amsterdam en wordt gespeeld door een uiteenlopende groep van goedziende, slechtziende en blinde spelers.

Spelen in het toneelbeeld

Duur 60 minuten
Genre theater
Taal Nederlands


Een groep burgers wacht voor het huis van Medea, vandaag gaat het gebeuren, Medea wordt verbannen door koning Kreon. Al dagen klinkt het gehuil van Medea door de straten van Korinthe. Medea haat Jason, die haar heeft verlaten voor de prinses van deze stad. De man voor wie ze haar hele familie in Kolchis heeft verraden. De ruimte voor het huis van Medea wordt afgezet, een filmcrew verschijnt en langzaamaan nemen de verhalen over Medea en de Kolchische vrouwen, die haar omringen, de overhand.
-|-
Omstanders, naar Medea is een hedendaagse bewerking gebaseerd op improvisaties van de spelers, Medea van Euripides en Medea. Stemmen van Christa Wolf. De angst voor de ander en het gebrek aan een gelijkwaardige dialoog resulteren uiteindelijk in een zondebokeffect, waar Medea het slachtoffer van wordt. Een sterke vrouw, die zich verzet tegen het onrecht dat haar wordt aangedaan.

CREDITS


concept en regie Margot Zwiers
dramaturgie, tekst, regie-assistentie Simone Amarins van der Steen
muziek, geluid, spelbegeleiding Emre Varlik
kostuums Pepa Canel
foto Ellen Kooi
grafische vormgeving Hans Lemmens
productie Simone Amarins van der Steen, Margot Zwiers
publiciteit Marieke van der Steen, Rana Uzun, Margot Zwiers, Simone Amarins van der Steen
spelers Barend Elias, Fien Roelie van der Steen, Hajar El Ouahi, Jenny Klouwer, Jessica Mehra, Marieke Naomi van der Steen, Naoufal Ahajjam, Nourjan Hasan, Sara Enanai, Terje van Ginkel, Rosa in ‘t Hout, Rana Uzun, Amber Moekmoedshek, Pomme van Wees, Jill Teunisse
extra ondersteuning en begeleiding Vince Zwiers, Nathalie van Zutphen Stanisavljevic, Rosa in ’t Hout, Yolanda Eys e.a.
-|-
met dank aan Internationaal Theater Amsterdam, Fonds Cultuurparticipatie, VSB fonds, Gemeente Amsterdam, NSGK

Achterdeberg Academie is onderdeel van Stichting Achter de Berg

MEER ITA ACADEMY

Language NP Language no problem Studiedag Theatervormgeving ITA Academy Perspectief Studiedag Theatervormgeving
Sluiten Studiedag Theatervormgeving ITA Academy
22 apr '24
Internationaal Theater Amsterdam (ITA) biedt trainingen aan voor docenten die zich willen verdiepen in hun vakgebied en zichzelf willen inspireren door middel van onderzoek en interactie met andere docenten.
Language NP Language no problem City Talks Amsterdam: AI Urbanism Internationaal Theater Amsterdam Perspectief City Talks Amsterdam: AI Urbanism
Sluiten City Talks Amsterdam: AI Urbanism Internationaal Theater Amsterdam
25 apr '24
City Talks is ITA’s sip & talkshow, waarin we focussen op de getalenteerde creatieven en vernieuwers van onze stad.
Language NP Language no problem Openbare rondleiding (in het Nederlands) Internationaal Theater Amsterdam Perspectief Openbare rondleiding (in het Nederlands)
Sluiten Openbare rondleiding (in het Nederlands) Internationaal Theater Amsterdam
02 sep '23 t/m 06 jul '24
Iedere eerste zaterdag van de maand kunt u deelnemen aan de openbare rondleiding (in het Nederlands) door het gebouw en krijgt u een kijkje achter alle deuren die anders gesloten blijven.
Language NP Language no problem Public Tour (in English) Internationaal Theater Amsterdam Perspectief Public Tour (in English)
Sluiten Public Tour (in English) Internationaal Theater Amsterdam
02 sep '23 t/m 06 jul '24
Iedere eerste zaterdag van de maand kunt u deelnemen aan de openbare rondleiding (in het Engels) door het gebouw en krijgt u een kijkje achter alle deuren die anders gesloten blijven.
Language NP Language no problem Nacht Na de Dam Internationaal Theater Amsterdam / Theater na de Dam Perspectief Nacht Na de Dam
Sluiten Nacht Na de Dam Internationaal Theater Amsterdam / Theater na de Dam
04 mei '24
Tijdens Nacht Na de Dam komen publiek en theatermakers uit alle hoeken van de stad bij Internationaal Theater Amsterdam samen om elkaar te ontmoeten en na te praten aan de hand van de verschillende optredens.
Language NP Language no problem De Late Late Tante Beb Show Het Nationale Theater / Eric de Vroedt Perspectief De Late Late Tante Beb Show
Language NP Language no problem A NITE with Bab Ad-Daar: The Underground Bab Ad-daar / NITE Perspectief A NITE with Bab Ad-Daar: The Underground
Sluiten A NITE with Bab Ad-Daar: The Underground Bab Ad-daar / NITE
11 mei '24
ITA zet in samenwerking met NITE de deur van het theater open voor jou. Een speciaal, theatraal programma voor nieuwkomers waarin leden van Bab Ad-daar en het publiek samen de thematiek van de voorstelling The Underground induiken.
Language NP Language no problem AchterdebergAcademie en Visio Amsterdam Spelen Omstanders in ITA Toneelbeeld ITA Academy / AchterdebergAcademie en Visio Amsterdam Theater AchterdebergAcademie en Visio Amsterdam Spelen Omstanders in ITA Toneelbeeld
Sluiten AchterdebergAcademie en Visio Amsterdam Spelen Omstanders in ITA Toneelbeeld ITA Academy / AchterdebergAcademie en Visio Amsterdam
25 mei '24
‘Omstanders’, naar Medea is een hedendaagse bewerking gebaseerd op improvisaties van de spelers. De voorstelling wordt gespeeld door een diverse groep van goedziende, slechtziende en blinde spelers.
Language NP Language no problem Europa Draait Door LIVE - De Verkiezingsshow Haagsch College Perspectief Europa Draait Door LIVE - De Verkiezingsshow
Sluiten Europa Draait Door LIVE - De Verkiezingsshow Haagsch College
01 jun '24
Hoe snel moet Oekraïne lid worden van de EU? Gaan de klimaatplannen te ver of juist niet ver genoeg? En hoe beschermen we Europa en de wereld met een vijandig Rusland en opkomend China? Nooit eerder stond er zoveel op het spel bij de Europese Verkiezingen.
Language NP Language no problem Eigen welzijn eerst Haagsch College Perspectief Eigen welzijn eerst
Sluiten Eigen welzijn eerst Haagsch College
02 jul '24
Waarom is de middenklasse steeds gevoeliger geworden voor extreme ideeën? En waarom heeft het vooruitgangsideaal plaatsgemaakt voor een hang naar zelfbehoud? In de theateravond Eigen welzijn eerst toont Roxane van Iperen hoe de behoefte naar zekerheid kan ontsporen in radicale sentimenten.