Alles naar de Hemel

Sluiten
Lieve Stad, 2023

Alles naar de Hemel

Tg. Winterberg / Feikes Huis

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Alles naar de Hemel
Tg. Winterberg / Feikes Huis

Alles naar de Hemel is een liefdevolle ode aan iedereen die van z’n kinderen houdt. Wanneer een zwangere vrouw te horen krijgt dat het kindje dat in haar groeit een onoverkomelijke afwijking heeft, staan zij en haar man voor een onmogelijk dilemma: kiezen ze voor leven of dood?

'Het gaat over leven en dood, over wie je bent als mens en welke keuzes je maakt. De mooiste en heftigste inspiratiebron in het leven.'
- Marlyn Coetsier (theatermaker)

Festival Lieve Stad,
Locatie Meervaart - Blauwe zaal

Duur 75 minuten
Genre Theater

In Gesprek do 23 mrt

Alles naar de Hemel


In de theatrale verfilming van Alles naar de Hemel vormen magische beelden, livemuziek, stopmotion, klei-animatie en poppen een surrealistische tussenwereld. Daar start de zoektocht van de aanstaande ouders naar een antwoord op een onmogelijk dilemma: wat doe je als uit testuitslagen blijkt dat het kindje een onoverkomelijke afwijking heeft?

Alles naar de Hemel is gebaseerd is op een (autobiografisch) gegeven waar te weinig over gesproken wordt. Terwijl het achter vele gesloten deuren in Nederland wel degelijk voorbij komt. En waar, op het moment dat het zich aandient, er een stortvloed aan ervaringen, gevoelens en emoties ontstaat.

Toelichting door Tg. Winterberg voor vertoning van de theatrale verfilming (met de oorspronkelijke acteur):
-|-
'In de coronatijd is deze voorstelling met veel liefde tussen alle lockdowns door gemaakt. De tournee die oorspronkelijk gepland stond kon destijds niet doorgaan. We maakten ons op voor een nieuwe reeks in 2023. En toen werd één van de acteurs ernstig ziek. Omdat deze voorstelling ons zo ongelofelijk dierbaar is en we haar graag willen delen met het publiek hebben we gezocht naar een vervangende acteur. Gaandeweg dit proces zijn er helaas weer zo veel mitsen en maren op ons pad gekomen waardoor de verwachtingen steeds bijgesteld moesten worden. De conclusie is nu dat wij binnen de tijd en voorwaarden zoals die er nu liggen de voorstelling niet op het niveau van 2021 kunnen krijgen.'

Reviews

NRC

'Alles naar de Hemel geeft dilemma’s over de waarde van ongeboren leven fraai stem'

Theaterkrant

'Klap na klap krijgen de aanstaande ouders te verwerken. Maar ook die vertolken ze met liefdevolle luchtigheid'

In Gesprek: Marlyn Coetsier en Rob Vriens

Na de voorstelling gaat Christiaan Mooij in gesprek met Marlyn Coetsier (spel, vormgeving & poppen) en Rob Vriens (regisseur).

In Gesprek is gratis toegankelijk en begint kort na afloop van de voorstelling.

Credits


concept Tg. Winterberg
regie Silvia Andringa, Rob Vriens
tekst Heleen Verburg
spel Lennart Monaster
spel, vormgeving & poppen Marlyn Coetsier
audioproductie & muziek Nineyards Audio
decor ontwerp Jolanda Lanslot
kostuum Regina Rorije
dramaturgie Pol Eggermont
video techniek Gertjan Biasino
-|-
licht ontwerp Maarten Verheggen
stagiaire licht Kiki Roodzant
techniek Joram van Vliet
beeld flyer Rik Engelgeer
verkoop & publiciteit Feikes Huis
zakelijk leider Vera van Baal, Wilma Kuite
film regisseur Tim Klaase
DOP Sal Kroonenberg
met dank aan Rubin van Gent, Otis, Homme, Faas en Barry

17 - 26 maart

Festival Lieve Stad,

Amsterdam is een stad met vele gezichten, letterlijk, want we wonen hier samen met vele verschillende nationaliteiten. Lieve Stad, gaat over de stad en alle soorten Amsterdammers die de stad rijk is. Tijdens dit festival, een samenwerking van ITA en Meervaart, gaat het om het samenbrengen van mensen, in de stad, in het theater, in de maatschappij. Hoe leven we samen en welke verhalen dragen alle individuen en groepen met zich mee? Allemaal hebben ze hun eigen verhalen, sterke kanten, uitdagingen. Deze laten zien is het uitgangspunt van Lieve Stad,.

Meer Lieve Stad,