Alles naar de Hemel

Sluiten
Lieve Stad, 2023
23 mrt '23

Alles naar de Hemel

Tg. Winterberg / Feikes Huis
Alles naar de Hemel
23 mrt '23
Tg. Winterberg / Feikes Huis

Alles naar de Hemel is een liefdevolle ode aan iedereen die van z’n kinderen houdt. Wanneer een zwangere vrouw te horen krijgt dat het kindje dat in haar groeit een onoverkomelijke afwijking heeft, staan zij en haar man voor een onmogelijk dilemma: kiezen ze voor leven of dood?

'Het gaat over leven en dood, over wie je bent als mens en welke keuzes je maakt. De mooiste en heftigste inspiratiebron in het leven.'
- Marlyn Coetsier (theatermaker)

Festival Lieve Stad,
Locatie Meervaart - Blauwe zaal

Duur 75 minuten
Genre Theater

In Gesprek do 23 mrt

Alles naar de Hemel


In de theatrale verfilming van Alles naar de Hemel vormen magische beelden, livemuziek, stopmotion, klei-animatie en poppen een surrealistische tussenwereld. Daar start de zoektocht van de aanstaande ouders naar een antwoord op een onmogelijk dilemma: wat doe je als uit testuitslagen blijkt dat het kindje een onoverkomelijke afwijking heeft?

Alles naar de Hemel is gebaseerd is op een (autobiografisch) gegeven waar te weinig over gesproken wordt. Terwijl het achter vele gesloten deuren in Nederland wel degelijk voorbij komt. En waar, op het moment dat het zich aandient, er een stortvloed aan ervaringen, gevoelens en emoties ontstaat.

Toelichting door Tg. Winterberg voor vertoning van de theatrale verfilming (met de oorspronkelijke acteur):
-|-
'In de coronatijd is deze voorstelling met veel liefde tussen alle lockdowns door gemaakt. De tournee die oorspronkelijk gepland stond kon destijds niet doorgaan. We maakten ons op voor een nieuwe reeks in 2023. En toen werd één van de acteurs ernstig ziek. Omdat deze voorstelling ons zo ongelofelijk dierbaar is en we haar graag willen delen met het publiek hebben we gezocht naar een vervangende acteur. Gaandeweg dit proces zijn er helaas weer zo veel mitsen en maren op ons pad gekomen waardoor de verwachtingen steeds bijgesteld moesten worden. De conclusie is nu dat wij binnen de tijd en voorwaarden zoals die er nu liggen de voorstelling niet op het niveau van 2021 kunnen krijgen.'

Reviews

NRC

'Alles naar de Hemel geeft dilemma’s over de waarde van ongeboren leven fraai stem'

Theaterkrant

'Klap na klap krijgen de aanstaande ouders te verwerken. Maar ook die vertolken ze met liefdevolle luchtigheid'

In Gesprek: Marlyn Coetsier en Rob Vriens

Na de voorstelling gaat Christiaan Mooij in gesprek met Marlyn Coetsier (spel, vormgeving & poppen) en Rob Vriens (regisseur).

In Gesprek is gratis toegankelijk en begint kort na afloop van de voorstelling.

Credits


concept Tg. Winterberg
regie Silvia Andringa, Rob Vriens
tekst Heleen Verburg
spel Lennart Monaster
spel, vormgeving & poppen Marlyn Coetsier
audioproductie & muziek Nineyards Audio
decor ontwerp Jolanda Lanslot
kostuum Regina Rorije
dramaturgie Pol Eggermont
video techniek Gertjan Biasino
-|-
licht ontwerp Maarten Verheggen
stagiaire licht Kiki Roodzant
techniek Joram van Vliet
beeld flyer Rik Engelgeer
verkoop & publiciteit Feikes Huis
zakelijk leider Vera van Baal, Wilma Kuite
film regisseur Tim Klaase
DOP Sal Kroonenberg
met dank aan Rubin van Gent, Otis, Homme, Faas en Barry

17 - 26 maart

Festival Lieve Stad,

Amsterdam is een stad met vele gezichten, letterlijk, want we wonen hier samen met vele verschillende nationaliteiten. Lieve Stad, gaat over de stad en alle soorten Amsterdammers die de stad rijk is. Tijdens dit festival, een samenwerking van ITA en Meervaart, gaat het om het samenbrengen van mensen, in de stad, in het theater, in de maatschappij. Hoe leven we samen en welke verhalen dragen alle individuen en groepen met zich mee? Allemaal hebben ze hun eigen verhalen, sterke kanten, uitdagingen. Deze laten zien is het uitgangspunt van Lieve Stad,.

BEKIJK HIER HET HELE FESTIVALPROGRAMMA

Meer Lieve Stad,

Language NP Language no problem Lieve Stad, Talks ITA Academy Perspectief Lieve Stad, Talks
Sluiten Lieve Stad, Talks ITA Academy
17 mrt '23 t/m 26 mrt '23
Tijdens festival Lieve Stad, organiseren we meerdere Talks rondom de voorstellingen.
Language NP Language no problem The Money Game jr. ITA-junior / Esmée Begemann / Ro, Rox, Roxy, Roxana Verwey theater-jongeren The Money Game jr.
Sluiten The Money Game jr. ITA-junior / Esmée Begemann / Ro, Rox, Roxy, Roxana Verwey
22 okt '22 t/m 08 apr '23
The Money Game jr. is een onderzoek naar de rol van optimisme en geld en hoe te protesteren als een crash in volle gang is.
Language NP Language no problem Leeuwenkind Luan Buleshkaj Theater Leeuwenkind
Sluiten Leeuwenkind Luan Buleshkaj
24 mrt '23
Luan Buleshkaj is een woordkunstenaar in de breedste zin van het woord en is een gevestigde naam in de spoken word-scene in Nederland. Leeuwenkind is zijn eerste solovoorstelling. Hij wordt muzikaal ondersteund door gitarist Yassine Belghanch.
Language NP Language no problem It takes a child to raise a village / football meets dance Corpo Maquina Dans It takes a child to raise a village / football meets dance
Sluiten It takes a child to raise a village / football meets dance Corpo Maquina
26 mrt '23
Beweging, vrijheid en geluk. Met 5 dansers, 3 acteurs, 2 freestyle voetballers en 2 muzikanten brengt choreograaf Guilherme Miotto van Corpo Máquina Society een reizende voorstelling die in iedere stad waar hij landt ruimte biedt aan de levenslust en de drang tot spelen van een groep kinderen.
Language NP Language no problem Vecht Likeminds Theater Vecht
Sluiten Vecht Likeminds
Wat betekent het om uitgekleed te worden door de overheid? Wat betekent het om altijd op je hoede te moeten zijn voor je achternaam, je afkomst, je dubbele nationaliteit?
Language NP Language no problem Noor Mohammad Motamedi, Tony Overwater en anderen Muziek Noor
Sluiten Noor Mohammad Motamedi, Tony Overwater en anderen
23 mrt '23
Vocalisten en instrumentalisten uit Iran, Turkije, Marokko, Algerije, Palestina, Nederland en Duitsland staan samen op een podium en brengen een ode aan de lente, Nawruz (het Irans nieuwjaar) en het begin van de Ramadan.
Language NP Language no problem Alles naar de Hemel Tg. Winterberg / Feikes Huis Theater Alles naar de Hemel
Sluiten Alles naar de Hemel Tg. Winterberg / Feikes Huis
23 mrt '23
Over het maken van een onmogelijke keuze tussen leven en dood en de onmenselijke zoektocht die daar aan vooraf gaat.
Language NP Language no problem Slakje Kat op het spek / Gerardjan Rijnders Theater Slakje
Sluiten Slakje Kat op het spek / Gerardjan Rijnders
22 mrt '23
SLAKJE is een integere theatermonoloog over misbruik en hoe dit je leven kan tekenen. Over het ongelooflijke vermogen van mensen om hoop te houden, tegen de klippen op.
Language NP Language no problem Surpassing the beeline Abhishek Thapar Theater Surpassing the beeline
Sluiten Surpassing the beeline Abhishek Thapar
21 mrt '23 t/m 22 mrt '23
Surpassing the beeline duikt in de verhalen van de Amsterdamse expatgemeenschap. Verhalen van hen die emigranten zijn als ze hun thuis verlaten en elders immigranten worden; hun verleden, heden en gevoel van 'thuis' zijn volledig in elkaar vervlochten.
Language NP Language no problem Een nacht met Sjahrazade Club CLassique / Abdelkader Benali Muziektheater Een nacht met Sjahrazade
Sluiten Een nacht met Sjahrazade Club CLassique / Abdelkader Benali
De verhalen uit duizend-en-een-nacht spreken nog altijd tot de verbeelding. Schrijver en presentator Abdelkader Benali vertelt op meeslepende wijze het verhaal over Sjahrazade.
Language NP Language no problem We, the Shameless ICK Dans Amsterdam Dans We, the Shameless
Sluiten We, the Shameless ICK Dans Amsterdam
We, the Shameless geeft ons een andere kijk op een solo. Twee verbonden lichamen hebben hun gezamenlijk ‘lichamelijk geheugen’, maar ook hun dubbele identiteit. Zonder gêne delen ze die tweespalt met het publiek.
Language NP Language no problem Jihad van liefde Meervaart / Amsterdams Andalusisch Orkest / George & Eran Producties Theater Jihad van liefde
Sluiten Jihad van liefde Meervaart / Amsterdams Andalusisch Orkest / George & Eran Producties
Jihad van Liefde is een muzikaal verhaal, gebaseerd op het gelijknamige boek. David Van Reybrouck tekende daarin het aangrijpende verhaal op van Mohamed El Bachir uit het Belgische Molenbeek, die zijn grote liefde verloor bij de terreuraanslag in de Brusselse metro op 22 maart 2016.
Language NP Language no problem Do Coração Sara Correia Muziek Do Coração
Sluiten Do Coração Sara Correia
Sara Correia treedt live op met Do Coração, het album dat genomineerd is voor de Latin Grammy 2021 en winnaar is van het Best Fado Album bij de PLAY Awards. Het album, geproduceerd door Diogo Clemente, is genomineerd voor Best Portuguese Language Roots Album.
Language NP Language no problem City Talks Amsterdam: Moments of reflection Internationaal Theater Amsterdam / Rabobank Amsterdam Perspectief City Talks Amsterdam: Moments of reflection
Sluiten City Talks Amsterdam: Moments of reflection Internationaal Theater Amsterdam / Rabobank Amsterdam
23 mrt '23
City Talks is ITA's sip & talkshow, waarin we de getalenteerde creatieven en vernieuwers van onze stad aan het woord laten. Elke editie verbinden we een van onze voorstellingen met maatschappelijke thema's en stedelijke trends.
Language NP Language no problem we wear our wheels with pride and slap your streets with color Moving into Dance Mophatong / Robyn Orlin Dans we wear our wheels with pride and slap your streets with color
Sluiten we wear our wheels with pride and slap your streets with color Moving into Dance Mophatong / Robyn Orlin
Choreografe Robyn Orlin groeide op in het door apartheid gespleten Zuid-Afrika, waar zij als kind zwarte mijnwerkers zag dansen voor een wit publiek. De beelden uit haar jeugd staan nog altijd op haar netvlies gebrand. 
Language NP Language no problem The Story of Travis Theater Rotterdam / Well Made Productions / Romana Vrede / Alida Dors Theater The Story of Travis
Sluiten The Story of Travis Theater Rotterdam / Well Made Productions / Romana Vrede / Alida Dors
25 mrt '23 t/m 26 mrt '23
The Story of Travis is een nieuwe toneeltekst geïnspireerd door de Broadway klassieker A Raisin in the Sun van Lorraine Hansberry.
Language NP Language no problem Kroniek van een aangekondigde dood Theater RAST / Celil Toksöz Theater Kroniek van een aangekondigde dood
Sluiten Kroniek van een aangekondigde dood Theater RAST / Celil Toksöz
Kroniek van een aangekondigde dood is een ijzingwekkend en meeslepend drama over eerwraak en medeplichtigheid.