City Talks Amsterdam: Breathing Space

Sluiten
Lieve Stad, 2024

City Talks Amsterdam: Breathing Space

Internationaal Theater Amsterdam

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
City Talks Amsterdam: Breathing Space
Internationaal Theater Amsterdam

Na een succesvol eerste seizoen is City Talks terug! City Talks is ITA’s sip & talkshow, waarin we focussen op de getalenteerde creatieven en vernieuwers van onze stad. Elke editie verbinden we een van onze voorstellingen met maatschappelijke onderwerpen, stedelijke trends en het dagelijks leven. We nodigen je uit om een drankje te pakken, deel te nemen aan het gesprek en je te laten inspireren!

Festival Lieve Stad,
Locatie ITA, Pleinfoyer

Duur 60 minuten
Genre perspectief
Taal Engels

Vragen kunnen ook in het Nederlands gesteld worden

Meld je aan voor gratis toegang en een gratis drankje

Breathing Space


De stedelijke omgeving kan een enorm effect hebben op de geestelijke gezondheid, zowel positief als negatief. Architectonische elementen zoals daglicht, kleur, textuur en akoestiek geven vorm aan onze ervaringen, beïnvloeden onze stemming en dragen bij aan het algehele welzijn.
-|-
In deze editie van City Talks gaan we verkennen hoe ruimtes onze mentale staat bepalen en hoe we ruimtes kunnen creëren die bijdragen aan ons welzijn.

Warren Gregory, ook wel bekend als de Flowerbike Man, verspreidt vreugde door de straten van Amsterdam met zijn kleurrijke fietsen versierd met bloemen. Warrens motivatie komt voort uit zijn liefde voor zijn vrouw Michelle, die geheugenverlies begon te krijgen door haar levensbedreigende epilepsie en moeite had met het herkennen en terugvinden van haar fiets. Hoe kunnen we mensen helpen zich goed te voelen in stedelijke gebieden? Tijdens City Talks deelt Warren zijn verhaal en zijn missie om meer betrokken en toegankelijke omgevingen voor iedereen te creëren.

Warren Gregory is te gast bij City Talks Breathing Space bij Internationaal Theater Amsterdam

Met haar afstudeerwerk Plek van de Geest wil architecte Anouk van Deuzen een toevluchtsoord creëren voor jongeren die in stedelijke gebieden wonen waar stressfactoren in overvloed aanwezig zijn en de toegang tot geestelijke gezondheidszorg vaak beperkt is. Door bepaalde ruimtelijke ingrepen te verrichten, ziet ze een toekomst voor zich waarin het omgaan met geestelijke gezondheidsproblemen naadloos wordt geïntegreerd met het leven in de stad, waardoor veerkracht en welzijn voor iedereen wordt bevorderd.

Anouk van Deuzen is te gast bij City Talks Breathing Space bij Internationaal Theater Amsterdam

Rixt van der Veen, neurowetenschapper en assistent-hoogleraar aan het Swammerdam Institute of Life Science van de Universiteit van Amsterdam (UvA), bestudeert hoe de omgeving in de eerste levensjaren de hersenen en het gedrag op latere leeftijd beïnvloedt, met name sociaal gedrag en stressbestendigheid. Als onderdeel van het onderzoeksteam van het Centre for Urban Mental Health van de UvA bestudeert ze de rol van stedelijke aspecten in dit proces om mensen uiteindelijk te helpen zich beter te ontwikkelen.

Rixt van der Veen is te gast bij City Talks Breathing Space bij Internationaal Theater Amsterdam

20 – 30 maart

Festival Lieve Stad,

Amsterdam is een stad met vele gezichten. Lieve Stad, – een viering van theater, kunst en dialoog – weerspiegelt de dynamiek van die grootstedelijke omgeving, waarin de stad zelf een bron van inspiratie is. Tijdens dit festival, een samenwerking van ITA en Meervaart, gaat het om het samenbrengen van mensen in de stad, in het theater, in de maatschappij. Hoe leven we samen en welke verhalen dragen alle individuen en groepen met zich mee?

meer perspectief

Language NP Language no problem City Talks Amsterdam: AI Urbanism Internationaal Theater Amsterdam Perspectief City Talks Amsterdam: AI Urbanism
Sluiten City Talks Amsterdam: AI Urbanism Internationaal Theater Amsterdam
25 apr '24
City Talks is ITA’s sip & talkshow, waarin we focussen op de getalenteerde creatieven en vernieuwers van onze stad.
Language NP Language no problem Openbare rondleiding (in het Nederlands) Internationaal Theater Amsterdam Perspectief Openbare rondleiding (in het Nederlands)
Sluiten Openbare rondleiding (in het Nederlands) Internationaal Theater Amsterdam
02 sep '23 t/m 06 jul '24
Iedere eerste zaterdag van de maand kunt u deelnemen aan de openbare rondleiding (in het Nederlands) door het gebouw en krijgt u een kijkje achter alle deuren die anders gesloten blijven.
Language NP Language no problem Public Tour (in English) Internationaal Theater Amsterdam Perspectief Public Tour (in English)
Sluiten Public Tour (in English) Internationaal Theater Amsterdam
02 sep '23 t/m 06 jul '24
Iedere eerste zaterdag van de maand kunt u deelnemen aan de openbare rondleiding (in het Engels) door het gebouw en krijgt u een kijkje achter alle deuren die anders gesloten blijven.
Language NP Language no problem Nacht Na de Dam Internationaal Theater Amsterdam / Theater na de Dam Perspectief Nacht Na de Dam
Sluiten Nacht Na de Dam Internationaal Theater Amsterdam / Theater na de Dam
04 mei '24
Tijdens Nacht Na de Dam komen publiek en theatermakers uit alle hoeken van de stad bij Internationaal Theater Amsterdam samen om elkaar te ontmoeten en na te praten aan de hand van de verschillende optredens.
Language NP Language no problem De Late Late Tante Beb Show Het Nationale Theater / Eric de Vroedt Perspectief De Late Late Tante Beb Show
Language NP Language no problem A NITE with Bab Ad-Daar: The Underground Bab Ad-daar / NITE Perspectief A NITE with Bab Ad-Daar: The Underground
Sluiten A NITE with Bab Ad-Daar: The Underground Bab Ad-daar / NITE
11 mei '24
ITA zet in samenwerking met NITE de deur van het theater open voor jou. Een speciaal, theatraal programma voor nieuwkomers waarin leden van Bab Ad-daar en het publiek samen de thematiek van de voorstelling The Underground induiken.
Language NP Language no problem PACK THE MIC: PA(C)K THE HUMOR THE PACK / ITA Academy Perspectief PACK THE MIC: PA(C)K THE HUMOR
Sluiten PACK THE MIC: PA(C)K THE HUMOR THE PACK / ITA Academy
24 mei '24
THE PACK organiseert PACK THE MIC: PA(C) THE HUMOR. Georganiseerd door jongeren van THE PACK. Op deze avond vinden er acts plaats vol met kunst! Van spoken word tot dans tot performance art. Alle performers zijn jongeren maar als bezoeker mag je natuurlijk van jong tot oud komen kijken.
Language NP Language no problem AchterdebergAcademie en Visio Amsterdam Spelen Omstanders in ITA Toneelbeeld ITA Academy / AchterdebergAcademie en Visio Amsterdam Theater AchterdebergAcademie en Visio Amsterdam Spelen Omstanders in ITA Toneelbeeld
Sluiten AchterdebergAcademie en Visio Amsterdam Spelen Omstanders in ITA Toneelbeeld ITA Academy / AchterdebergAcademie en Visio Amsterdam
25 mei '24
‘Omstanders’, naar Medea is een hedendaagse bewerking gebaseerd op improvisaties van de spelers. De voorstelling wordt gespeeld door een diverse groep van goedziende, slechtziende en blinde spelers.
Language NP Language no problem Europa Draait Door LIVE - De Verkiezingsshow Haagsch College Perspectief Europa Draait Door LIVE - De Verkiezingsshow
Sluiten Europa Draait Door LIVE - De Verkiezingsshow Haagsch College
01 jun '24
Hoe snel moet Oekraïne lid worden van de EU? Gaan de klimaatplannen te ver of juist niet ver genoeg? En hoe beschermen we Europa en de wereld met een vijandig Rusland en opkomend China? Nooit eerder stond er zoveel op het spel bij de Europese Verkiezingen.
Language NP Language no problem Eigen welzijn eerst Haagsch College Perspectief Eigen welzijn eerst
Sluiten Eigen welzijn eerst Haagsch College
02 jul '24
Waarom is de middenklasse steeds gevoeliger geworden voor extreme ideeën? En waarom heeft het vooruitgangsideaal plaatsgemaakt voor een hang naar zelfbehoud? In de theateravond Eigen welzijn eerst toont Roxane van Iperen hoe de behoefte naar zekerheid kan ontsporen in radicale sentimenten.