Contextprogramma Lezen met Leedvermaak

Sluiten

Contextprogramma Lezen met Leedvermaak

ITA-Academy / Het Nationale Theater

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Contextprogramma Lezen met Leedvermaak
ITA-Academy / Het Nationale Theater
€ 29

Elke theatervoorstelling begint met een tekst. Nieuw, eeuwenoud, bewerkt, in concept of helemaal uitgeschreven. Maar wat vertelt die tekst? Wat is er herkenbaar aan de personages en de situaties? En hoe komt die tekst uiteindelijk tot leven in de voorstelling?

Locatie Studio 2
Data 19 apr, 26 apr, 3 mei

Lezen met Leedvermaak

Lees onder deskundige begeleiding de theatertekst van de Leedvermaak Trilogie. Kies een rol en lees je tekst (hardop!). Iedereen komt aan bod. Rond de tafel ontstaat een beeld van de voorstelling én een gesprek over de personages, hun motieven en de dieperliggende thema’s.

In twee avonden lees je de hele toneeltekst en hoor je alle achtergronden. De toneeltekst komt echt tot leven. Een professionele leesbegeleider neemt je op twee bijeenkomsten mee door de tekst en verzorgt na het zien van de voorstelling een avond om na te praten.

-|-Voor slechts € 29 doe je mee met Lezen met Leedvermaak. Je krijgt het boek met de toneeltekst uitgegeven door De Harmonie en een uitgebreide reader met achtergronden. De prijs in inclusief twee avonden waarop de tekst gelezen wordt en één avond om na te praten. Het kaartje voor de voorstelling is niet inbegrepen.

Leedvermaak trilogie - HNT

Lezen met Leedvermaak bij ITA

leesavond 1: dinsdag 19 april, 19:00 – 21:30
leesavond 2:
dinsdag 26 april, 19:00 – 21:30
nagesprek:
dinsdag 3 mei, 19:00 – 21:30

MEER VAN ITA ACADEMY

Language NP Language no problem Tula Herdenkingsconcert NiNsee (Nationaal Instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis) Perspectief Tula Herdenkingsconcert
Sluiten Tula Herdenkingsconcert NiNsee (Nationaal Instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis)
18 aug '24
Tijdens het Tula Herdenkingsconcert op 18 augustus 2024 eren we Tula, de Curaçaose verzetsstrijder.
Language NP Language no problem The State of the World - Nino Haratischwili Nederlands Theater Festival Perspectief The State of the World - Nino Haratischwili
Sluiten The State of the World - Nino Haratischwili Nederlands Theater Festival
06 sep '24
In het interviewprogramma The State of the World reflecteert een belangrijke buitenlandse kunstenaar op de rol van de kunsten en Nederland in de wereld. Onze gast dit jaar is de wereldvermaarde en bekroonde bestsellerschrijver, toneelauteur en -regisseur Nino Haratischwili.
Language NP Language no problem Openbare rondleiding (in Engels) Internationaal Theater Amsterdam Perspectief Openbare rondleiding (in Engels)
Sluiten Openbare rondleiding (in Engels) Internationaal Theater Amsterdam
07 sep '24 t/m 05 jul '25
Iedere eerste zaterdag van de maand kunt u deelnemen aan de openbare rondleiding (in het Engels) door het gebouw en krijgt u een kijkje achter alle deuren die anders gesloten blijven.
Language NP Language no problem Openbare rondleiding (in het Nederlands) Internationaal Theater Amsterdam Perspectief Openbare rondleiding (in het Nederlands)
Sluiten Openbare rondleiding (in het Nederlands) Internationaal Theater Amsterdam
07 sep '24 t/m 05 jul '25
Iedere eerste zaterdag van de maand kunt u deelnemen aan de openbare rondleiding (in het Nederlands) door het gebouw en krijgt u een kijkje achter alle deuren die anders gesloten blijven.
Language NP Language no problem City Talks Amsterdam Internationaal Theater Amsterdam Perspectief City Talks Amsterdam
Sluiten City Talks Amsterdam Internationaal Theater Amsterdam
31 okt '24
Elke laatste donderdag van de maand presenteert ITA City Talks Amsterdam. Voor deze maandelijkse talkshow nodigen we gasten - van wetenschappers tot kunstenaars en van journalisten tot economen - uit die iets komen vertellen over een maatschappelijk onderwerp of stedelijke trends.
Language NP Language no problem De Amerikaanse Verkiezingsshow Haagsch College Perspectief De Amerikaanse Verkiezingsshow
Sluiten De Amerikaanse Verkiezingsshow Haagsch College
02 nov '24
Van de spannende campagnestrijd tot aan de diepere onderstromen in de snel veranderende samenleving - in de interactieve en dynamische Amerikaanse Verkiezingsshow vertellen Laila, Bernard en Jan alles wat je moet weten om de cruciale presidentsverkiezing echt te begrijpen.
Language NP Language no problem Gala van de Wetenschap 2024 New Scientist Perspectief Gala van de Wetenschap 2024