Dans la mesure de l'impossible

Dans la mesure de l'impossible
09 jun '24 t/m 11 jun '24
Tiago Rodrigues

Tiago Rodrigues baseert zijn stuk op de verhalen van hulpverleners in rampgebieden. Zijn pure, integere aanpak maakt een intense, empathische beleving mogelijk van een extreme realiteit die de meesten van ons alleen kennen van het nieuws.

Dans la mesure de l'imposible
, 'Zo ver dat het onmogelijk is'… - zo ver gaan de verhalen van de humanitaire hulpverleners van het Rode Kruis waar regisseur Tiago Rodrigues mee in gesprek ging om zijn voorstelling te maken. Zo ver zijn ook de hulpverleners bereid te gaan om een verschil te maken.

Festival Holland Festival

Duur nnb
Genre theater
Taal Engels, Frans, Portugees
Boventiteling Engels, Nederlands


Rodrigues staat bekend om zijn oprechte, eenvoudige, poëtische manier van vertellen. Vier acteurs spreken het publiek direct aan. In het Frans, Engels en Portugees (met ondertiteling) vertellen ze persoonlijke verhalen over ervaringen op locatie. Door hun emoties, twijfels en afwegingen tekent zich de scherpe tweedeling af tussen hun missie en berusting en tussen hun veilige leven thuis en de diepe ellende in de onmogelijke wereld waarin ze werken.

Het decor en de muziek zijn indrukwekkend in hun eenvoud; door subtiele verschuivingen veranderen ze heel natuurlijk van vorm en betekenis. Een ontstellend humane voorstelling die laveert tussen twee werelden, tussen leven en overleven, tussen het mogelijke en het onmogelijke.
-|-
"De aanwezigheid van lijden, gevaar en geweld, maar ook van menselijke waardigheid en veerkracht, geeft hen de mogelijkheid om de wereld te begrijpen op een manier waartoe wij niet in staat zijn." - Tiago Rodrigues

CREDITS


tekst Tiago Rodrigues
regie Tiago Rodrigues

vertaling Frans Thomas Resendes
toneelbeeld Laurent Junod, Wendy Tokuoka, Laura Fleury
muziek Gabriel Ferrandini
licht Rui Monteiro
geluid Pedro Costa
artistieke medewerking Magda Bizarro
kostuums Magda Bizarro
regie-assistent Lisa Como, Renata Antonante
-|-
productie Comédie de Genève
coproductie Odéon-Théâtre de l'Europe, Piccolo Teatro di Milano – Teatro d’Europa, Teatro Nacional D. Maria II, Équinoxe – scène nationale de Châteauroux, CSS Teatro stabile di innovazione del FVG – Udine, Festival d’Automne à Paris, Théâtre National de Bretagne-Rennes, Théâtre de Strasbourg – scène européenne, CDN Orléans, La Coursive Scène nationale de la Rochelle
met medewerking van CICR-Comité international de la Croix-Rouge, MSF-Médecins sans frontières

OVER HOLLAND FESTIVAL

Het Holland Festival is het grootste internationale podiumkunstenfestival van Nederland en een van de oudste festivals in Europa. Het in 1947 opgerichte Holland Festival vierde in 2022 het 75-jarig bestaan.

Het festival vindt ieder jaar in juni, in en om Amsterdam plaats op verschillende locaties, binnen en buiten, grootschalig en intiem, online en offline.

MEER INFORMATIE OVER HOLLAND FESTIVAL

Meer Holland Festival

Language NP Language no problem Dans la mesure de l'impossible Tiago Rodrigues Theater Dans la mesure de l'impossible
Sluiten Dans la mesure de l'impossible Tiago Rodrigues
09 jun '24 t/m 11 jun '24
Tiago Rodrigues baseert zijn stuk op de verhalen van hulpverleners in rampgebieden. Zijn pure, integere aanpak maakt een intense, empathische beleving mogelijk van een extreme realiteit die de meesten van ons alleen kennen van het nieuws.
Language NP Language no problem Eu não sou só eu em mim Grupa Cena 11 Dans Eu não sou só eu em mim
Sluiten Eu não sou só eu em mim Grupa Cena 11
14 jun '24 t/m 16 jun '24
Een van de belangrijkste en gewaagdste dansgezelschappen van Brazilië brengt een energieke voorstelling waarin identiteit en uniciteit worden bevraagd en bevestigd door middel van dans, technologie en filosofie.
Language NP Language no problem Signal to Noise Forced Entertainment Theater Signal to Noise
Sluiten Signal to Noise Forced Entertainment
16 jun '24 t/m 18 jun '24
Legendarisch Brits theatergezelschap speelt met tekst, muziek en fysieke actie in nieuw werk. Zowel luchtig als verontrustend, komisch als bloedserieus.
Language NP Language no problem ALFA Wunderbaum Theater ALFA
Sluiten ALFA Wunderbaum
20 jun '24 t/m 22 jun '24
In ALFA komt een groep Europese Alfa Romeo-liefhebbers samen om in clubverband hun passie voor het Italiaanse automerk te delen. Ze praten over het clubblad, de invulling van de evenementenkalender en de jaarlijkse buitenlandrit.
Language NP Language no problem Hamlet - In the Folds of Time Christiane Jatahy Theater Hamlet - In the Folds of Time
Sluiten Hamlet - In the Folds of Time Christiane Jatahy
21 jun '24 t/m 23 jun '24
In Christiane Jatahy’s eigenzinnige interpretatie van Shakespeares klassieker wordt Hamlet, na vier eeuwen het toonbeeld van mannelijke melancholie te zijn geweest, wakker als een volwassen vrouw die haar verleden recht wil zetten.
Language NP Language no problem The Romeo Trajal Harrell, Schauspielhaus Zürich Dance Ensemble Dans The Romeo
Sluiten The Romeo Trajal Harrell, Schauspielhaus Zürich Dance Ensemble
25 jun '24 t/m 27 jun '24
Stel je eens voor dat er één dans was voor iedereen, geïnspireerd op een wereld zoals die had kunnen zijn. Met The Romeo verbeeldt choreograaf Trajal Harrell deze dans voor alle mensen, ongeacht achtergrond, gender, karakter of stemming en van welke generatie dan ook.
Language NP Language no problem The Second Woman Anna Breckon & Nat Randall Theater The Second Woman
Sluiten The Second Woman Anna Breckon & Nat Randall
28 jun '24
In The Second Woman herhaalt Georgina Verbaan één scène 100 keer gedurende een periode van 24 uur. Tegenover haar staan 100 verschillende mannelijke deelnemers uit de lokale gemeenschap. In elke scène ontmoeten de twee spelers elkaar voor het eerst op het podium.