De kleine zeemeermin (8+)

Sluiten
12 feb '22 t/m 13 feb '22

De kleine zeemeermin (8+)

Theater Utrecht / Thibaud Delpeut
De kleine zeemeermin (8+)
12 feb '22 t/m 13 feb '22
Theater Utrecht / Thibaud Delpeut
1e rang € 34,5 / 2e rang € 32 / 3e rang € 21,5

Muzikale en betoverende theatervoorstelling voor het hele gezin.

De Kleine Zeemeermin
 is een theaterfeest vol diepzeeanimaties, liedjes en muziek voor het hele gezin. In zijn beroemde sprookje vertelt Hans Christian Andersen een verhaal over volwassenwording, groei, identiteit en verlangen. In de eigentijdse, bewerkte versie van Theater Utrecht is zijn betoverende vertelling het verhaal van de veertienjarige Annebel waarin ze de meest wonderlijke wezens ontmoet en allerlei avonturen beleeft. Zal Annebel haar stem opgeven om te kunnen dansen met de Prins?

Aanvangstijd: 19:00 & 14:30 uur
Duur: 1 uur 40 minuten, inclusief pauze
Locatie: Rabozaal  
Taal: Nederlands

Het verhaal

De veertienjarige Annebel wacht in het ziekenhuis op de zoveelste operatie aan haar benen. In de nacht is ze alleen en ontmoet ze Mattie. Mattie is heel stoer en bijdehand en daagt haar uit om te dansen. Had Annebel maar niet van die onhandige en rare benen. ’s Nachts in haar dromen wordt Annebel overspoeld door een magische onderwaterwereld waar ze wonderlijke wezens ontmoet en spannende muzikale avonturen beleeft. -|-Op de verjaardag van de Zeekoning zingt Annebel de sterren van de hemel, maar het aller-allerliefste zou ze willen dansen… Zal ze haar stem opgeven aan de Zeeheks om te kunnen dansen met de Prins?

De Kleine Zeemeermin is een speciale familievoorstelling van Theater Utrecht in coproductie met Stadsschouwburg Utrecht.

Wist je dat de animatiekarakters in De Kleine Zeemeermin live worden bestuurd door acteurs en technici? Door middel van gametechnieken en gyroscopen maken ze dezelfde bewegingen als de acteurs, en vanaf een computer besturen de technici hun gezichtsuitdrukkingen. Het zijn dus niet zomaar filmpjes; de animatiekarakters spelen écht mee! Bekijk de video hieronder om meer te leren over de animaties.

Credits

tekst, regie en orchestratie Thibaud Delpeut
compositie
Dries Bijlsma
liedteksten
Guus van der Steen
decorontwerp
Dieuweke van Reij
kostuumontwerp
Dymph Boss
lichtontwerp
Bart van den Heuvel
geluidsontwerp
Sander van der Werff
dramaturgie
Joris van der Meer
video compositing
Hendrik Walther
interaction
designer Daan Gijzen
video-ontwerp en animatie
Tom Jager en Huig van den Hoofdakker
regieassistentie
Jip Vuik
-|-cast Annebel Overbeeke en Charmaine Charlemagne e.a.

Met Coronatoegangsbewijs

Om deze voorstelling te bezoeken heeft u een geldig Coronatoegangsbewijs nodig. Dit kan een negatieve testuitslag (testbewijs) zijn, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona (herstelbewijs). Deze dient u in de CoronaCheck-app of geprint via CoronaCheck.nl in een QR-code om te zetten. Dan pas heeft u een geldig Coronatoegangsbewijs.

LEES MEER

BEKIJK OOK

Language NP Language no problem Zinderella Club Guy & Roni / Noord Nederlands Toneel / MAAS / Moniek Merkx Theater Zinderella
Language NP Language no problem De kleine zeemeermin (8+) Theater Utrecht / Thibaud Delpeut Theater De kleine zeemeermin (8+)
Sluiten De kleine zeemeermin (8+) Theater Utrecht / Thibaud Delpeut
12 feb '22 t/m 13 feb '22
Muzikale en betoverende theatervoorstelling voor het hele gezin.
Language NP Language no problem CONFETTI (6+) Introdans Dans CONFETTI (6+)
Sluiten CONFETTI (6+) Introdans
09 mrt '22 t/m 10 mrt '22
Met Confetti presenteert Introdans een kleurrijke palet aan dans: van urban tot klassiek. Het gezelschap viert een seizoen lang een gouden feest, want Introdans bestaat 50 jaar: deze voorstelling is een ‘must see’ voor iedereen vanaf 6 jaar.