De kleine zeemeermin (8+)

Sluiten

De kleine zeemeermin (8+)

Theater Utrecht / Thibaud Delpeut

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
De kleine zeemeermin (8+)
Theater Utrecht / Thibaud Delpeut
1e rang € 34,5 / 2e rang € 32 / 3e rang € 21,5

Muzikale en betoverende theatervoorstelling voor het hele gezin.

De Kleine Zeemeermin
 is een theaterfeest vol diepzeeanimaties, liedjes en muziek voor het hele gezin. In zijn beroemde sprookje vertelt Hans Christian Andersen een verhaal over volwassenwording, groei, identiteit en verlangen. In de eigentijdse, bewerkte versie van Theater Utrecht is zijn betoverende vertelling het verhaal van de veertienjarige Annebel waarin ze de meest wonderlijke wezens ontmoet en allerlei avonturen beleeft. Zal Annebel haar stem opgeven om te kunnen dansen met de Prins?

Aanvangstijd: 19:00 & 14:30 uur
Duur: 1 uur 40 minuten, inclusief pauze
Locatie: Rabozaal  
Taal: Nederlands

Het verhaal

De veertienjarige Annebel wacht in het ziekenhuis op de zoveelste operatie aan haar benen. In de nacht is ze alleen en ontmoet ze Mattie. Mattie is heel stoer en bijdehand en daagt haar uit om te dansen. Had Annebel maar niet van die onhandige en rare benen. ’s Nachts in haar dromen wordt Annebel overspoeld door een magische onderwaterwereld waar ze wonderlijke wezens ontmoet en spannende muzikale avonturen beleeft. -|-Op de verjaardag van de Zeekoning zingt Annebel de sterren van de hemel, maar het aller-allerliefste zou ze willen dansen… Zal ze haar stem opgeven aan de Zeeheks om te kunnen dansen met de Prins?

De Kleine Zeemeermin is een speciale familievoorstelling van Theater Utrecht in coproductie met Stadsschouwburg Utrecht.

Wist je dat de animatiekarakters in De Kleine Zeemeermin live worden bestuurd door acteurs en technici? Door middel van gametechnieken en gyroscopen maken ze dezelfde bewegingen als de acteurs, en vanaf een computer besturen de technici hun gezichtsuitdrukkingen. Het zijn dus niet zomaar filmpjes; de animatiekarakters spelen écht mee! Bekijk de video hieronder om meer te leren over de animaties.

Credits

tekst, regie en orchestratie Thibaud Delpeut
compositie
Dries Bijlsma
liedteksten
Guus van der Steen
decorontwerp
Dieuweke van Reij
kostuumontwerp
Dymph Boss
lichtontwerp
Bart van den Heuvel
geluidsontwerp
Sander van der Werff
dramaturgie
Joris van der Meer
video compositing
Hendrik Walther
interaction
designer Daan Gijzen
video-ontwerp en animatie
Tom Jager en Huig van den Hoofdakker
regieassistentie
Jip Vuik
-|-cast Annebel Overbeeke en Charmaine Charlemagne e.a.

Met Coronatoegangsbewijs

Om deze voorstelling in ITA te bezoeken heeft elke bezoeker, ouder dan 13 jaar, een geldig Coronatoegangsbewijs nodig. Dit kan een negatieve testuitslag (testbewijs) zijn, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona (herstelbewijs). Deze dient u in de CoronaCheck-app of geprint via CoronaCheck.nl in een QR-code om te zetten. Dan pas heeft u een geldig Coronatoegangsbewijs.

BEKIJK OOK

Language NP Language no problem Romeo & Julia HNTJong / Het Nationale Theater / IRC / Noël Fischer theater-jongeren Romeo & Julia
Sluiten Romeo & Julia HNTJong / Het Nationale Theater / IRC / Noël Fischer
25 sep '24 t/m 27 sep '24
Een spectaculaire remake van Shakespeares beroemde verhaal over liefde, vriendschap en verraad. De 13-koppige topcast van acteurs en dansers met Vanja Rukavina (Romeo) & Soumaya Ahouaoui (Julia) vertelt het spetterende verhaal over hopeloze liefde en onmogelijke keuzes.
Language NP Language no problem Giselle (8+) Toneelmakerij / DOX / Timothy de Gilde theater-familie Giselle (8+)
Sluiten Giselle (8+) Toneelmakerij / DOX / Timothy de Gilde
18 okt '24 t/m 29 dec '24
Stampend dans- en muziektheaterspektakel met de energie van de straat. Na eerdere successen presenteert de Toneelmakerij opnieuw een familievoorstelling voor de grote zaal, gebaseerd op een wereldberoemde klassieker.
Language NP Language no problem De (8+) Theater Artemis / hetpaleis / Het Zuidelijk Toneel / Jetse Batelaan theater-familie De (8+)
Sluiten De (8+) Theater Artemis / hetpaleis / Het Zuidelijk Toneel / Jetse Batelaan
24 okt '24 t/m 25 okt '24
Wat doe je met bijna niks als je altijd heel erg veel gewend bent? In deze nieuwe familievoorstelling van Jetse Batelaan zie je mensen, die eigenlijk nooit iets hebben moeten missen, langzaam alles kwijtraken. Alsof iets of iemand ze een les wil leren.
Language NP Language no problem Ouder- en kinderworkshop bij Giselle De Toneelmakerij Perspectief Ouder- en kinderworkshop bij Giselle
Sluiten Ouder- en kinderworkshop bij Giselle De Toneelmakerij
27 dec '24 t/m 29 dec '24
Leer je ouders de coolste ‘TikTok moves’ of dans hen moe met hun ooit hippe, maar nu vreselijk ouderwetse disco dansje: we doen een echte dance battle!