Do Coração

Sluiten
Lieve Stad, 2023

Do Coração

Sara Correia

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Do Coração
Sara Correia

Sara Correia treedt live op met Do Coração, het album dat genomineerd is voor de Latin Grammy 2021 en winnaar is van het Best Fado Album bij de PLAY Awards. Het album, geproduceerd door Diogo Clemente, is genomineerd voor Best Portuguese Language Roots Album.

Festival Lieve Stad,
Locatie Meervaart - Rode zaal

Duur 80 minuten
Genre Muziek

Do Coração


Sara Correia werd in slechts vier jaar tijd erkend door critici en vakgenoten. António Zambujo beschrijft zichzelf als 'gelukkig, trots en vereerd" om een nummer (Solitude) met haar te mogen delen: 'Omdat Sara goed is voor onze gezondheid.' Luísa Sobral geeft toe dat ze Sara's stem bewondert sinds de eerste keer dat ze die hoorde. 'Die basnoten gaan recht naar ons hart en we voelen elk woord dat ze zingt.'

Joana Espadinha zegt dat met Sara's stem haar lied (Chegou Tão Tarde) 'Fado-contouren en een ontroerende intensiteit heeft gekregen.' Carolina Deslandes ("Porquê do Fado") kondigt aan dat Do Coração een briljante plaat is.
-|-
Pedro Abrunhosa schreef over haar: 'Sara incorporeert Fado, geeft het een toekomst zonder de geschiedenis te ontkennen, ze brengt me in vervoering en inspireert me.' En Dino d'Santiago vat samen: 'Wanneer de waarheid in een stem wordt belichaamd.'

Sara Correia, bijgenaamd de 'Orkaan van de Fado', treedt live op samen met een luxe band die bestaat uit Diogo Clemente op altviool, Ângelo Freire op de Portugese gitaar, Frederico Gato op bas en Joel Silva op drums.

Sara Correia

Sara Correia was nog maar 13 jaar oud toen ze Grande Noite do Fado won, een groot Fadofestival en zangwedstrijd in Portugal. Kort na haar overwinning werd ze uitgenodigd om op te treden op een van de belangrijkste fadopodia van Lissabon, waar ze het geluk had om te zingen met en te leren van enkele van de grootste stemmen van de fado, zoals Celeste Rodrigues, Jorge Fernando en Maria de Nazaré. Sara Correia's consistente werk en talent leidden haar tot een Latin Grammy nominatie voor Do Coração.

17 - 26 maart

Festival Lieve Stad,

Amsterdam is een stad met vele gezichten, letterlijk, want we wonen hier samen met vele verschillende nationaliteiten. Lieve Stad, gaat over de stad en alle soorten Amsterdammers die de stad rijk is. Tijdens dit festival, een samenwerking van ITA en Meervaart, gaat het om het samenbrengen van mensen, in de stad, in het theater, in de maatschappij. Hoe leven we samen en welke verhalen dragen alle individuen en groepen met zich mee? Allemaal hebben ze hun eigen verhalen, sterke kanten, uitdagingen. Deze laten zien is het uitgangspunt van Lieve Stad,.

Meer Lieve Stad,