Do Coração

Sluiten
Lieve Stad, 2023

Do Coração

Sara Correia

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Do Coração
Sara Correia

Sara Correia treedt live op met Do Coração, het album dat genomineerd is voor de Latin Grammy 2021 en winnaar is van het Best Fado Album bij de PLAY Awards. Het album, geproduceerd door Diogo Clemente, is genomineerd voor Best Portuguese Language Roots Album.

Festival Lieve Stad,
Locatie Meervaart - Rode zaal

Duur 80 minuten
Genre Muziek

Do Coração


Sara Correia werd in slechts vier jaar tijd erkend door critici en vakgenoten. António Zambujo beschrijft zichzelf als 'gelukkig, trots en vereerd" om een nummer (Solitude) met haar te mogen delen: 'Omdat Sara goed is voor onze gezondheid.' Luísa Sobral geeft toe dat ze Sara's stem bewondert sinds de eerste keer dat ze die hoorde. 'Die basnoten gaan recht naar ons hart en we voelen elk woord dat ze zingt.'

Joana Espadinha zegt dat met Sara's stem haar lied (Chegou Tão Tarde) 'Fado-contouren en een ontroerende intensiteit heeft gekregen.' Carolina Deslandes ("Porquê do Fado") kondigt aan dat Do Coração een briljante plaat is.
-|-
Pedro Abrunhosa schreef over haar: 'Sara incorporeert Fado, geeft het een toekomst zonder de geschiedenis te ontkennen, ze brengt me in vervoering en inspireert me.' En Dino d'Santiago vat samen: 'Wanneer de waarheid in een stem wordt belichaamd.'

Sara Correia, bijgenaamd de 'Orkaan van de Fado', treedt live op samen met een luxe band die bestaat uit Diogo Clemente op altviool, Ângelo Freire op de Portugese gitaar, Frederico Gato op bas en Joel Silva op drums.

Sara Correia

Sara Correia was nog maar 13 jaar oud toen ze Grande Noite do Fado won, een groot Fadofestival en zangwedstrijd in Portugal. Kort na haar overwinning werd ze uitgenodigd om op te treden op een van de belangrijkste fadopodia van Lissabon, waar ze het geluk had om te zingen met en te leren van enkele van de grootste stemmen van de fado, zoals Celeste Rodrigues, Jorge Fernando en Maria de Nazaré. Sara Correia's consistente werk en talent leidden haar tot een Latin Grammy nominatie voor Do Coração.

17 - 26 maart

Festival Lieve Stad,

Amsterdam is een stad met vele gezichten, letterlijk, want we wonen hier samen met vele verschillende nationaliteiten. Lieve Stad, gaat over de stad en alle soorten Amsterdammers die de stad rijk is. Tijdens dit festival, een samenwerking van ITA en Meervaart, gaat het om het samenbrengen van mensen, in de stad, in het theater, in de maatschappij. Hoe leven we samen en welke verhalen dragen alle individuen en groepen met zich mee? Allemaal hebben ze hun eigen verhalen, sterke kanten, uitdagingen. Deze laten zien is het uitgangspunt van Lieve Stad,.

BEKIJK HIER HET HELE FESTIVALPROGRAMMA

Meer Lieve Stad,

Language NP Language no problem Lieve Stad, Talks ITA Academy Perspectief Lieve Stad, Talks
Sluiten Lieve Stad, Talks ITA Academy
17 mrt '23 t/m 26 mrt '23
Tijdens festival Lieve Stad, organiseren we meerdere Talks rondom de voorstellingen.
Language NP Language no problem The Money Game jr. ITA-junior / Esmée Begemann / Ro, Rox, Roxy, Roxana Verwey theater-jongeren The Money Game jr.
Sluiten The Money Game jr. ITA-junior / Esmée Begemann / Ro, Rox, Roxy, Roxana Verwey
22 okt '22 t/m 08 apr '23
The Money Game jr. is een onderzoek naar de rol van optimisme en geld en hoe te protesteren als een crash in volle gang is.
Language NP Language no problem The Story of Travis Theater Rotterdam / Well Made Productions / Romana Vrede / Alida Dors Theater The Story of Travis
Sluiten The Story of Travis Theater Rotterdam / Well Made Productions / Romana Vrede / Alida Dors
25 mrt '23 t/m 26 mrt '23
The Story of Travis is een nieuwe toneeltekst geïnspireerd door de Broadway klassieker A Raisin in the Sun van Lorraine Hansberry.
Language NP Language no problem It takes a child to raise a village / football meets dance Corpo Maquina Dans It takes a child to raise a village / football meets dance
Sluiten It takes a child to raise a village / football meets dance Corpo Maquina
26 mrt '23
Beweging, vrijheid en geluk. Met 5 dansers, 3 acteurs, 2 freestyle voetballers en 2 muzikanten brengt choreograaf Guilherme Miotto van Corpo Máquina Society een reizende voorstelling die in iedere stad waar hij landt ruimte biedt aan de levenslust en de drang tot spelen van een groep kinderen.