Falaise

Falaise
05 jan '24 t/m 06 jan '24
Baro D'Evel

In de duisternis van de grotten was geluid als een kompas voor de mens. Een licht om hen door de blindheid te leiden. Een lied om de muren te verlichten. Schreeuwen waren nodig om de weg te leiden. Liederen waren nodig om de duisternis te verlichten. Ook hier schreeuwt het, zoekt het, tast het. Het gaat zo goed mogelijk vooruit in de tunnel der tijden. Is dit de voet van de muur of de top van de wereld? Sterft het leven hier of wordt het herboren? Maar het valt en stijgt met dezelfde helderheid, met dezelfde onschuld, met dezelfde vasthoudendheid.

Duur 105 minuten
Genre dans
Taal language no problem

Nederlandse première vr 5 januari
In Gesprek vr 5 januari

Falaise


Het wil doorzetten. Wat het ook kost. Het is met velen. Het is een kudde. Het is een menigte. Bijna een familie. En, in de gaten achtergelaten door een wereld in puin, verzint het iets nieuws. Een ander einde van de wereld is mogelijk - het is zelfs begonnen. Dat is wat deze lichamen zeggen. Die van een leven dat schittert, die van een leven dat klopt.

Tweede deel van het tweeluik dat met begon, Falaise is niet echt een vervolg. Het is meer zijn tegenpool. Zijn echte plaats. De handschoen omgedraaid. We zijn verhuisd naar de andere kant van de muur, de andere kant van de wereld. Dit krioelende leven, overlopend door de muren. Hier is het, voor ons. Bezorgd. Breekbaar. Koppig. Meervoud. Ze is nog niet klaar. Ze heeft nog dingen te zeggen. Ze komt van ver, ver weg. Of spreekt voor later. Ze weet niet zeker of ze de ramp heeft overleefd of dat ze hem voor is. Ze weet het gewoon niet.
-|-
Maar één ding is zeker: ze beeft - van vreugde, tederheid, angst, en verlangen - verlangen om vooruit te gaan, om niet toe te geven, om niet terug te gaan, om uit te zoeken hoe, om te kwellen, om de schuld te geven, om schuldig te zijn, vreselijk schuldig om deze hik van de wereld te zijn, ze aarzelt, ze aarzelt en het kan haar niet schelen, ze zoekt montage, ze speelt de rollen, en verstoort dan wat van haar verwacht werd. Wat dan ook. Ze trilt. Alsof ze leeft. Ze is tenslotte het leven zelf. Degene die aandringt.

Credits


auteurs en regisseurs Camille Decourtye en Blaï Mateu Trias
op het podium Noëmie Bouissou, Camille Decourtye, Claire Lamothe, Blaï Mateu Trias, Oriol Pla, Julian Sicard, Marti Soler, Guillermo Weickert, een paard, duiven
samenwerking in regie Maria Muñoz - Pep Ramis / Mal Pelo
samenwerking in dramaturgie Barbara Métais-Chastanier
scenografie Lluc Castells bijgestaan door Mercè Lucchetti
geluidsontwerp Fred Bühl
lichtontwerp Adèle Grépinet
kostuumontwerp Céline Sathal
opgenomen muziek Joel Bardolet
technisch beheer Sébastien Reyé
licht Nicolas Zuraw
regie Mathieu Miorin, Benjamin Porcedda en/of Cédric Bréjoux
geluid Fred Bühl, Rodolphe Moreira
dierverzorging Francis Tabouret, Perrine Comellas
directeur/promotie Laurent Ballay
administrateur productie Caroline Mazeaud
productieleider Pierre Compayré
foto's François Passerini
productie Baro d'evel
coproducties GREC 2019 festival de Barcelona, Teatre Lliure de Barcelone, Théâtre Garonne, scène européenne, Malraux scène nationale Chambéry Savoie, ThéâtredelaCité - CDN Toulouse Occitanie, Pronomade(s) en Haute-Garonne, CNAR, L'Archipel, scène nationale de Perpignan, MC93 - Maison de la Culture de Seine-Saint-Denis, CIRCa, Pôle National Cirque, Auch Gers Occitanie, Le Grand T, théâtre de Loire-Atlantique, le Parvis, scène nationale Tarbes-Pyrénées, Les Halles de Schaerbeek - Brussel, L'Estive, scène nationale de Foix et de l'Ariège, le cirque Jules Verne, pôle national cirque, Amiens, la scène nationale d'Albi dans le cadre du soutien du FONDOC, Bonlieu, scène nationale d'Annecy, La Comunidad de Madrid (Teatros del Canal), le domaine d'O (Montpellier 3M), Houdremont, scène conventionnée de la Courneuve, 2 Pôles Cirque en Normandie / La Brèche à Cherbourg - Cirque-Théâtre d'Elbeuf
-|-
begunstigde van het grensoverschrijdende samenwerkingsproject PYRENART in het kader van het Interreg V-A-programma Spanje-Frankrijk-Andorra POCTEFA 2014-2020 - Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO)
residenties Théâtre Garonne, scène européenne, Les Pronomade(s) en Haute-Garonne CNAR, CIRCa, PNC, Auch Gers Occitanie, ThéâtredelaCité - CDN Toulouse Occitanie, Le Théâtre de Lorient, La Brèche, PNC de Cherbourg, L'Avant-Scène Cognac
met steun van DGCA Ministerie van Cultuur en Communicatie, het provinciebestuur van Haute-Garonne, Ville de Toulouse en Generalitat de Catanlunya, ICEC

Het bedrijf staat onder financiële overeenkomst met het Ministerie van Cultuur en Communicatie en de Regionale Directie van Culturele Zaken van Occitanië / Pyreneeën - Middellandse Zee en de Regio Occitanië / Pyreneeën - Middellandse Zee. Het ontvangt operationele financiering van de stad Toulouse.

Meer dans

Language NP Language no problem Opening Black Achievement Month: Find Your Eyes Factory International / Internationaal Theater Amsterdam / Black Achievement Month / Taipei Performing Arts Center Theater Opening Black Achievement Month: Find Your Eyes
Sluiten Opening Black Achievement Month: Find Your Eyes Factory International / Internationaal Theater Amsterdam / Black Achievement Month / Taipei Performing Arts Center
01 okt '23 t/m 03 okt '23
Door fotografie, choreografie en theater te combineren tot opvallende en surrealistische beelden is Benji Reid een kunstenaar als geen ander.
Language NP Language no problem Broken Chord Gregory Maqoma Dans Broken Chord
Sluiten Broken Chord Gregory Maqoma
02 okt '23 t/m 03 okt '23
Broken Chord beweegt zich tussen concert, dans en performance en vertelt het verhaal van het eerste Afrikaanse koor dat eind 19e eeuw optrad in Groot-Brittannië en de VS.
Language NP Language no problem FALL Introdans Dans FALL
Sluiten FALL Introdans
04 okt '23 t/m 05 okt '23
In FALL brengt Introdans twee van de belangrijkste en meest gevierde hedendaagse choreografen van deze tijd samen: de Brits-Bengaalse Akram Khan en de Vlaams-Marokkaanse Sidi Larbi Cherkaoui.
Language NP Language no problem Inventions Mal Pelo Dans Inventions
Sluiten Inventions Mal Pelo
07 okt '23 t/m 08 okt '23
Inventions is een werk over de zoektocht naar spiritualiteit en het alledaagse, over onbeantwoorde vragen, de temporele paradox van de mensheid tegenover de diepe tijd van de geschiedenis.
Language NP Language no problem The Balancing Act WArd/waRD / Ann Van den Broek Dans The Balancing Act
Sluiten The Balancing Act WArd/waRD / Ann Van den Broek
09 okt '23
Na donkere thema’s en extreem uitgelaten emoties in Joy Enjoy Joy, gaat Ann Van den Broek met de voorstelling The Balancing Act op zoek naar evenwicht. Evenwicht in lichaam, in geest, in ons dagelijks leven en in haar choreografisch werk.
Language NP Language no problem Atmen Nicole Beutler Projects / Nicole Beutler Dans Atmen
Sluiten Atmen Nicole Beutler Projects / Nicole Beutler
18 okt '23 t/m 19 okt '23
In ATMEN laten Beutler en haar team het publiek weer op adem komen met een ruimte vol leven, potentie en verandering.
Language NP Language no problem Unbreakable Lloyds company / Soweto Skeleton Movers dans-familie Unbreakable
Sluiten Unbreakable Lloyds company / Soweto Skeleton Movers
24 okt '23
Onvergetelijke voorstelling met persoonlijke verhalen van vijf pantsula dansers uit Soweto
Language NP Language no problem In/with/in Nederlands Dans Theater 1 Dans In/with/in
Sluiten In/with/in Nederlands Dans Theater 1
08 nov '23 t/m 10 nov '23
In/with/in is een drieluik aan werken waarin verschillende makers seizoen 2023-2024 zullen inluiden met hun uiteenlopende artistieke ideeën.
Language NP Language no problem Illuminate Nederlands Dans Theater 2 Dans Illuminate
Sluiten Illuminate Nederlands Dans Theater 2
14 nov '23 t/m 16 nov '23
Illuminate richt de schijnwerpers op drie jonge choreografen en vormt voor de NDT 2-dansers de ultieme kans om blootgesteld te worden aan verschillende bewegingsstijlen.
Language NP Language no problem Cabaret Deconstruit LeineRoebana Dans Cabaret Deconstruit
Sluiten Cabaret Deconstruit LeineRoebana
20 nov '23
Cabaret Deconstruit biedt met burleske lichtheid en sardonisch genoegen een geheel eigen kijk op de wereld om ons heen waarin één ding duidelijk is: zo kan het niet langer!
Language NP Language no problem Infamous Offspring Ultima Vez / Wim Vandekeybus Dans Infamous Offspring
Sluiten Infamous Offspring Ultima Vez / Wim Vandekeybus
22 nov '23 t/m 23 nov '23
Over macht, verleiding, agressie, vernedering, uitsluiting, manipulatie, schoonheid, sluwheid, … Oude verhalen die door de tijd reisden door overdracht, creëren een herkenbare hiërarchie van hedendaagse ouders versus hun kinderen.
Language NP Language no problem Islands of Empathy (in a sea of chaos) Club Guy & Roni / Slagwerk Den Haag Dans Islands of Empathy (in a sea of chaos)
Sluiten Islands of Empathy (in a sea of chaos) Club Guy & Roni / Slagwerk Den Haag
24 nov '23 t/m 25 nov '23
In Islands of Empathy (in a Sea of Chaos), de nieuwste performance van Club Guy & Roni en Slagwerk Den Haag, staat het thema empathie centraal en wordt onderzocht hoe dit de drijvende kracht kan zijn in de manier waarop we samenleven.
Language NP Language no problem A Forsythe evening Nederlands Dans Theater 1 Dans A Forsythe evening
Sluiten A Forsythe evening Nederlands Dans Theater 1
19 dec '23 t/m 22 dec '23
William Forsythe vernieuwde de internationale danswereld met zijn dynamische benadering van de kunstvorm. Na een korte reeks aan voorstellingen tijdens COVID-19, kijkt NDT ernaar uit om A Forsythe Evening opnieuw te presenteren.
Language NP Language no problem Falaise Baro D'Evel Dans Falaise
Sluiten Falaise Baro D'Evel
05 jan '24 t/m 06 jan '24
Tweede deel van het tweeluik dat met Là begon, Falaise is niet echt een vervolg. Het is meer zijn tegenpool.
Language NP Language no problem Closed Eyes Theater Rotterdam / Alida Dors Dans Closed Eyes
Sluiten Closed Eyes Theater Rotterdam / Alida Dors
06 jan '24 t/m 07 jan '24
In deze nieuwe voorstelling van Alida Dors laat je je door dans, film, muziek en spoken word meevoeren naar Ganzee, een verzonken dorp in het Brokopondo meer in Suriname.
Language NP Language no problem Pinocchio Effect (10+) Scapino Ballet Rotterdam / MAAS Theater & Dans dans-familie Pinocchio Effect (10+)
Sluiten Pinocchio Effect (10+) Scapino Ballet Rotterdam / MAAS Theater & Dans
22 jan '24 t/m 23 jan '24
Een familievoorstelling voor iedereen van 10 tot 110 jaar vol humor en ernst over iets wat we allemaal doen: liegen.
Language NP Language no problem Song of the Dark Forest Scapino Ballet Rotterdam / Opera2Day / Doelenensemble Dans Song of the Dark Forest
Sluiten Song of the Dark Forest Scapino Ballet Rotterdam / Opera2Day / Doelenensemble
23 jan '24 t/m 24 jan '24
Song of the dark forest is een aangrijpende, meeslepende en troostrijke voorstelling, uitgevoerd door de volledige groep dansers van Scapino, een operazanger en live muziek door het DoelenEnsemble.
Language NP Language no problem Love to Death Lemi Ponifasio Dans Love to Death
Sluiten Love to Death Lemi Ponifasio
27 jan '24 t/m 28 jan '24
Een kunstenaar uit de Stille Oceaan die een revolutie teweeg heeft gebracht in de manier waarop wij theater en dans begrijpen, brengt een Mapuche-zanger en - componist en een flamenco-bailaora samen op het podium om met ons te praten over twee werelden door middel van hun lichamen en verhalen.
Language NP Language no problem From Here Now Far Nederlands Dans Theater 1 Dans From Here Now Far
Sluiten From Here Now Far Nederlands Dans Theater 1
14 feb '24 t/m 16 feb '24
From Here Now Far is een zoektocht naar kruisbestuivingen tussen dans, theater, kunst en leven waarin de toeschouwer wordt uitgenodigd om zijn ideeën over dans- en danstheater op te rekken.
Language NP Language no problem 10 Junior Company / Het Nationale Ballet Dans 10
Sluiten 10 Junior Company / Het Nationale Ballet
12 mrt '24 t/m 13 mrt '24
Vier eigentijdse premières, één klassiek meesterwerk
Language NP Language no problem ZIEL Conny Janssen Danst Dans ZIEL
Sluiten ZIEL Conny Janssen Danst
01 apr '24 t/m 02 apr '24
Op zoek naar vrijheid, lichtheid en onverwachte ontmoetingen. Wat houdt ons tegen het leven te omarmen en de restricties die we onszelf en elkaar opleggen te doorbreken?
Language NP Language no problem The beauty of it all Nederlands Dans Theater 2 Dans The beauty of it all
Sluiten The beauty of it all Nederlands Dans Theater 2
03 apr '24 t/m 05 apr '24
The beauty of it all slaat de ultieme balans tussen het eren van de nalatenschap van Nederlands Dans Theater (NDT) en zijn rijke repertoire, en het creëren van ruimte voor nieuwe artistieke stemmen die het gezelschap van verrassende perspectieven voorzien.
Language NP Language no problem WE, the EYES ICK Dans Amsterdam / Emio Greco & Pieter C. Scholten Dans WE, the EYES
Sluiten WE, the EYES ICK Dans Amsterdam / Emio Greco & Pieter C. Scholten
02 mei '24
WE, the EYES wil perspectieven ter discussie stellen in een maatschappij in crisis en claimt verandering.
Language NP Language no problem SPRING Introdans Dans SPRING
Sluiten SPRING Introdans
21 mei '24 t/m 22 mei '24
Om de lente én het leven te vieren, presenteert Introdans Spring, een programma dat zich concentreert rond het werk van Mauro Bigonzetti.
Language NP Language no problem MOMO Batsheva Dance Company / Ohad Naharin Dans MOMO
Sluiten MOMO Batsheva Dance Company / Ohad Naharin
26 mei '24 t/m 28 mei '24
Met een soundtrack die voornamelijk bestaat uit het album Landfall van de legendarische Laurie Anderson en het Kronos Quartet, één van de belangrijkste hedendaagse klassieke muziek ensembles, ontvouwt zich op het podium een gedeelde passie van diep verdriet en schoonheid.