The Neverending Story (Het oneindige verhaal) (8+)

Sluiten
27 jan '24

The Neverending Story (Het oneindige verhaal) (8+)

Filiaal Theatermakers / Monique Corvers
The Neverending Story (Het oneindige verhaal) (8+)
27 jan '24
Filiaal Theatermakers / Monique Corvers

Het Oneindige Verhaal is een voorstelling voor jong en oud, met live muziek en wonderlijke wezens.

Duur 90 minuten
Genre jeugdvoorstelling
Taal Nederlands

Het Oneindige Verhaal


Basje Boeckx heeft een rijke fantasie. Daarom wordt ze weleens gepest. Ze steelt het boek ‘Het oneindige Verhaal’ en verstopt zich op een zolder. Daar leest ze over de avonturen van de jonge held Atréjoe, die het rijk Fantásië moet redden van het oprukkende ‘Niets’. Steeds meer vallen de werelden van Fantásië en die van Basje samen, tot ze in het verhaal terechtkomt. Ze redt de kleine keizerin en krijgt grote macht. Maar weet Basje om te gaan met die verantwoordelijkheid? En welke rol speelt de geluksdraak Foechoer in het verhaal?

Deze grote zaal-voorstelling wordt gespeeld door 7 acteurs, die met poppen en maskers al die fantastische wezens spelen, en 5 musici van o.a. Slagwerk Den Haag.
-|-
Filiaal theatermakers is het Utrechts jeugdtheatergezelschap. Ons gezelschap geeft ruimte aan verbeelding, zodat je meer ziet dan alleen je eigen werkelijkheid. We laten niet alleen zien wàt we maken, maar ook hoe we het maken. Die transparantie prikkelt de verbeeldingskracht. Dat doen we interdisciplinair met spel, (live)muziek en zang, poppen, objecten en (live video) beeld.  Het Filiaal Theatermakers reist nationaal en internationaal, van Groningen tot Goes en van Sydney tot Shanghai. 

Credits


tekst Don Duyns
regie Monique Corvers
compositie Gábor Tarján
decor Jan van Hoof
poppen en maskers Eva Arends
kostuums Nicky de Jong

-|-
spelers Mirthe Klieverik, Sacha Muller, Maurits van den Berg, Barend van Daal, Jaike Belfor, Tobe Vandekerckhove (HKU-stage)
musici Slagwerk Den Haag –(coproducent) Joey Marijs, Dirge Seçil Kuran, Niels Meliefste

viool Emma Breedveld 
cretan Lyra en Kemençe (beide snaarinstrumenten) Emine Bostanci

Meer jeugdtheater

Language NP Language no problem 1000+1 Nacht (8+) Toneelmakerij / Sadettin K. / Paul Knieriem theater-familie 1000+1 Nacht (8+)
Sluiten 1000+1 Nacht (8+) Toneelmakerij / Sadettin K. / Paul Knieriem
20 okt '23 t/m 30 dec '23
De Toneelmakerij en meesterverteller Sadettin Kırmızıyüz gebruiken deze eeuwenoude vertellingen als inspiratie voor de nieuwe muzikale familievoorstelling 1000+1 nacht. Laat je betoveren door de kracht van verhalen. Voor iedereen vanaf acht jaar!
Language NP Language no problem Pinocchio Effect (10+) Scapino Ballet Rotterdam / MAAS Theater & Dans dans-familie Pinocchio Effect (10+)
Sluiten Pinocchio Effect (10+) Scapino Ballet Rotterdam / MAAS Theater & Dans
22 jan '24 t/m 23 jan '24
Een familievoorstelling voor iedereen van 10 tot 110 jaar vol humor en ernst over iets wat we allemaal doen: liegen.
Language NP Language no problem The Neverending Story (Het oneindige verhaal) (8+) Filiaal Theatermakers / Monique Corvers theater-familie The Neverending Story (Het oneindige verhaal) (8+)
Sluiten The Neverending Story (Het oneindige verhaal) (8+) Filiaal Theatermakers / Monique Corvers
27 jan '24
Het Oneindige Verhaal is een voorstelling voor jong en oud, met live muziek en wonderlijke wezens.
Language NP Language no problem BAS. (10+) BOG./ hetpaleis theater-familie BAS. (10+)
Sluiten BAS. (10+) BOG./ hetpaleis
17 apr '24
Na de bejubelde en met een Zilveren Krekel bekroonde voorstelling KID. (2017) maakt BOG. opnieuw een familievoorstelling in samenwerking met hetpaleis. BAS. wordt een voorstelling voor iedereen vanaf 10 jaar die zich niet zomaar de les laat lezen.