Hier zijn we koningen

Sluiten
Lieve Stad 2022

Hier zijn we koningen

Het Zuidelijk Toneel / The Black Archives / De Correspondent / Lisette Ma Neza / Ira Kip

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Hier zijn we koningen
Het Zuidelijk Toneel / The Black Archives / De Correspondent / Lisette Ma Neza / Ira Kip
1+ rang € 32,50 / 1e rang € 29,50 / 2e rang € 27 / 3e rang € 22 / 4e rang € 13,50 / 5e rang € 10

Lisette Ma Neza heeft heel lang niet willen nadenken over haar eigen verhaal. Geïnspireerd door de reeks ‘Verzwegen Geschiedenis’ die Karin Amatmoekrim voor De Correspondent schreef, waagt ze zich alsnog aan het ontrafelen van wat diep weggestopt was in een rugtas. Bagage die ze overal mee zeulde maar nooit in keek. Met erin een keur aan verzwegen familiale anekdotes over vluchten uit Rwanda, de verschrikkingen van genocide maar vooral overheersende stilte. Een universeel verhaal over ontworteling en de reis daaruit.

Aanvangstijd 20:00 uur
Duur 60 minuten
Locatie Grote Zaal 
Taal Nederlands


Met In Gesprek (voertaal: Nederlands)

Precies op tijd voor Black History Month schenkt Lisette ons diep persoonlijke en poëtische teksten die de basis zijn voor een theatraal en muzikaal eclectische avond. Samen met Ira Kip en Winston Bergwijn vertelt ze niet alleen haar verhaal. Barbara, Daniel, Giovanni, Melvin, Revé en Rubiën voegen er hun ervaringen en artistiek talent aan toe wat ons een samenspel van unieke perspectieven oplevert.

De reeks ‘Verzwegen Geschiedenis’ verschijnt komend najaar 2022 ook in boekvorm bij de Correspondent en Black Archives. En Het Zuidelijk Toneel ontwikkelt een educatief spel.

Deze voorstelling is voor Het Zuidelijk Toneel onderdeel van hun thema Eenzaamheid.

“Idee voor deze voorstelling kwam door het thema eenzaamheid, waar wij nu aan werken, en het besef dat je ook als groep eenzaam zijn bijvoorbeeld als jouw geschiedenis nooit verteld wordt.” - Piet Menu

In Gesprek

In Gesprek is een terugkomend programma van ITA. Kom na de voorstelling meedenken, -luisteren en -praten.

Na de voorstelling gaat onze gespreksleider in gesprek met Ira Kip en Winne Bergwijn en het publiek. Met Hier zijn we koningen als vertrekpunt, nodigen we het publiek en onze gast uit om de thematiek nog verder te onderzoeken, ervaringen uit te wisselen en vragen aan elkaar te stellen.

25 maart t/m 3 april

Lieve Stad,

Amsterdam is een stad met vele gezichten, letterlijk, want we wonen hier samen met vele verschillende nationaliteiten. Lieve Stad, gaat over de stad en alle soorten Amsterdammers die de stad rijk is. Tijdens dit festival, een samenwerking van ITA en Meervaart, gaat het om het samenbrengen van mensen, in de stad, in het theater, in de maatschappij. Hoe leven we samen en welke verhalen dragen alle individuen en groepen met zich mee? Allemaal hebben ze hun eigen verhalen, sterke kanten, uitdagingen. Deze laten zien is het uitgangspunt van Lieve Stad,.

CREDITS

Producent | Het Zuidelijk Toneel
Regie & muziek | Ira Kip en Winston Bergwijn
Idee, tekst en performance | Lisette Ma Neza
Performers | Barbara Willemsen, Daniël Pando, Giovanni Pisas, Melvin Aroma, Revé Terborg en Rubiën Florens Vyent
Dramaturgie | Ilgin Abeln
Componist en producer | Benjamin Ankomah
Choreografie | Faizah Grootens
Decor/kostuumontwerp | Atelier Clement
Lichtontwerp | Mike Evers
Regie-assistentie | Saron Tesfahuney
Verzwegen Geschiedenis voor De Correspondent | Karin Amatmoekrim
Met dank aan | The Black Archives & De Correspondent

MEER LIEVE STAD,