It takes a child to raise a village / football meets dance

Sluiten

It takes a child to raise a village / football meets dance

Corpo Maquina

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
It takes a child to raise a village / football meets dance
Corpo Maquina

IT TAKES A CHILD TO RAISE A VILLAGE - FOOTBALL MEETS DANCE: een project met dansers, acteurs, voetballers, muzikanten en jeugd uit de wijk

Beweging, vrijheid en geluk. Met 5 dansers, 3 acteurs, 2 freestyle voetballers en 2 muzikanten brengt choreograaf Guilherme Miotto van Corpo Máquina Society een reizende voorstelling die in iedere stad waar hij landt ruimte biedt aan de levenslust en de drang tot spelen van een groep kinderen. De volwassenen in het gezelschap hebben als enige opdracht om de kinderen in het middelpunt te plaatsen. Dat levert een feest van intuïtie en gemeenschapszin op. Want kinderen weten de weg.

Festival Lieve Stad,
Locatie Meervaart - Rode zaal

Duur 60 minuten
Genre Dans

It takes a child to raise a village


Als kind ben je bezig met het laten ontwaken en vormen van je instinctieve basis - de basis waarop je ratio zich zal ontwikkelen. De volwassenen die choreograaf Guilherme Miotto van Corpo Máquina Society voor zijn project It takes a child to raise a village / Football Meets Dance bij elkaar brengt, geeft hij als opdracht om de kinderen in het middelpunt te plaatsen en een omgeving te creëren waarin ieder zich veilig voelt en er naar hartenlust bewogen en gespeeld kan worden. Het zijn de kinderen die ons de weg wijzen. Zij brengen de nieuwsgierigheid en levenslust aan het licht die onder de volwassen denkwereld verborgen zijn geraakt. Voor de volwassenen zijn de kinderen de reden om samen te werken en in hun hart, lichaam en ziel te zoeken naar gemeenschapszin. Een hartveroverend samen komen waarin de connectie tussen voetbal, theater en het leven steeds voelbaarder wordt.
-|-
"Kunst is iets bijzonders in ieder mensen leven, niet alleen iets voor bijzondere mensen”, zegt Miotto. Om zijn statement kracht bij te zetten, zoekt hij voortdurend naar potentiële en onvermoede ingangen voor kunstbeleving en onderzoekt hij alternatieve, uitnodigende creatie- en presentatie-vormen. Zo begon hij met het bouwen van een brug tussen voetbal en dans en ontwikkelde hij een manier van werken waarin creëren en repeteren één op één samenvallen met deelname van wijkbewoners. In It takes a child to raise a village / Football Meets Dance komen beide invalshoeken samen.

Corpo Máquina Society

Met oog voor interesses, talenten, vaardigheden en energieën die zich buiten opleidingen en instituten ontwikkelen, brengt Corpo Máquina Society het systeem, de straat en de kunst in dialoog met elkaar. In de ruimte tussen deze drie domeinen komen projecten tot leven. Zintuigen op scherp, voelen, bewegen, kijken. In de geconcentreerde communicatie van lichaam tot lichaam helpt de dans ons om elkaar beter te zien: zachter, opener, met nieuwsgierigheid en vertrouwen.

Credits


choreografie Guilherme Miotto
performers Abel Bazouz, Kim Boogaard, Pedro Miguel Cardoso, Emma Hanekroot, Rowdy Heinen/William Cochart, Myrthe Marchal, Merlijn de Meyer Engelbeen, Bob Ott, Isaac Poels, Daniela Rodrigo, Maxime Smeets, Emma Versluys
toneelbeeld Anne Habermann
lichtontwerp Tom Stiegelis
dramaturgie Andrew Greenwood
-|-
advies Henk Havens
techniek Mathijs Geraerts
online communicatie Dazza Schouten
begeleiding deelnemende jeugd Pien van Welbergen Danen
organisatie Heleen Volman
foto Ernest Potters
grafische vormgeving Marieke van der Schaar

17 - 26 maart

Festival Lieve Stad,

Amsterdam is een stad met vele gezichten, letterlijk, want we wonen hier samen met vele verschillende nationaliteiten. Lieve Stad, gaat over de stad en alle soorten Amsterdammers die de stad rijk is. Tijdens dit festival, een samenwerking van ITA en Meervaart, gaat het om het samenbrengen van mensen, in de stad, in het theater, in de maatschappij. Hoe leven we samen en welke verhalen dragen alle individuen en groepen met zich mee? Allemaal hebben ze hun eigen verhalen, sterke kanten, uitdagingen. Deze laten zien is het uitgangspunt van Lieve Stad,.

Meer Lieve Stad,