Jubileumconcert - 25 jaar Grachtenfestival!

Sluiten

Jubileumconcert - 25 jaar Grachtenfestival!

Grachtenfestival

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Jubileumconcert - 25 jaar Grachtenfestival!
Grachtenfestival

We vieren het 25-jarige bestaan van het Grachtenfestival! Een feestelijke avond die de definitie van het festival onderstreept: een concert met topmusici, met klassiek, jazz en crossovers, met tranentrekkers en uitsmijters.

De regie van het jubileumconcert is in handen van theatermaker en regisseur Joep Onderdelinden.

Duur 70 min
Genre Muziek
Taal Language no problem

Jubileumconcert - 25 jaar Grachtenfestival!


In de grote zaal van het Internationaal Theater Amsterdam kijken en luisteren we naar diverse generatie Grachtenfestival-musici. Zo zijn oud-Artists in Residence Raoul Steffani (bariton) en Karin Strobos (mezzo-sopraan) te gast, en mag natuurlijk onze huidige Artist in Residence, cellist Alexander Warenberg niet ontbreken. Ook staat sterhoboïste Pauline Oostenrijk op het podium; zij trad 25 jaar geleden op tijdens het allereerste Grachtenfestival.

-|-
Vooraanstaande jazzmusici zijn ook te horen op deze avond: saxofoniste en componiste Kika Sprangers, die onder meer in 2019 de compositieopdracht kreeg, en de piepjonge jazz-zangeres en contrabassiste 14-jarige Jala Heywood laten zich van hun beste kant zien en horen. De musici worden begeleid door het speciaal voor het festival samengestelde Club Classique Orchestra onder leiding dirgent Joost Geevers. Geniet werken van Bach tot Tsjaikovski, van operette tot eigen werk van Kika Sprangers.

MEER MUZIEK

Language NP Language no problem EUTERPIANS LeineRoebana Dans EUTERPIANS
Sluiten EUTERPIANS LeineRoebana
26 okt '24 t/m 27 okt '24
EUTERPIANS van LeineRoebana verbindt de vreugde en creativiteit van muze Euterpe met de onweerstaanbaarheid van de Sirenen en het martiale van de Amazones. Ze maakt de kracht van vrouwen door de eeuwen heen zichtbaar.