Kantjil en de Tijger (8+)
Kantjil en de Tijger (8+)
Voorstellingen
De Toneelmakerij en Oorkaan nemen je mee op reis naar een wereld vol verborgen herinneringen. ‘Kantjil en de tijger’ is meeslepend en poëtisch muziektheater over een oma met een laatste wens, een dapper meisje op zoek naar antwoorden en de onverwachte vriendschap die ze sluit met het dwerghertje Kantjil, dat de zwarte band karate heeft.
Duur nnb
Genre Theater-familie
Taal Nederlands
Kantjil en de Tijger
Indra’s oma Billy is oud en ziek. Haar kleine woonkamer zit vol met een bont gezelschap aan familieleden en vrienden. Er wordt gegeten, gepraat, muziek gemaakt en gewacht op het naderende afscheid. Oma's gaan nu eenmaal dood. Dat is helemaal niet raar, vindt Indra.
Maar waarom is haar familie dan zo rusteloos?
Wanneer haar oma haar laatste wens deelt, wordt Indra plotseling de geschiedenis ingezogen. Ze ontmoet de legendarische Kantjil, haar sidekick uit het geboorteland van oma, die haar wegwijs maakt in haar familiegeschiedenis en de wereld waarin oma Billy opgroeide.
-|-
Samen leggen ze de puzzelstukjes van oma’s verleden. Kun je te oud zijn om het verleden een plek te geven? Of te jong voor de geschiedenis van je eigen familie?
Elk jaar maakt de Toneelmakerij in samenwerking met een ander (muziek)theatergezelschap een grote zaalproductie voor de hele familie. Na het succes van De Toverfluit, Hans en Griet, As You Like It, 1000+1 Nacht en Giselle, werken we dit najaar samen met het voltallige Oorkaan Ensemble en vijf topacteurs. Een poëtische muziektheatervoorstelling voor iedereen vanaf acht jaar.
Quote Paulien Geerlings (schrijver Kantjil):
“In Nederland leven zo’n 2 miljoen mensen met Indonesische roots, verspreid over het hele land. Zij dragen, inmiddels al tot in de vierde generatie, de gevolgen van 350 jaar koloniale geschiedenis met zich mee. Er zijn hier nog zoveel verhalen over te vertellen uit allerlei perspectieven. Dat is nodig om het verleden een plek te geven en het heden beter te begrijpen. Dit is één van die verhalen. Ik zie ernaar uit om het samen met Melissa te schrijven als een grootse vertelling die past bij de grote zaal: episch, kwetsbaar, spannend, confronterend en met een flinke dosis Indische humor.”
Credits
tekst Paulien Geerlings, Melissa Knollenburg
regie Paul Knieriem
dramaturgie Nina van Tongeren
compositie Frieda Gustavs, Michele Mazzini, Jordy Sanger
geluidsontwerp Maurits Thiel
lichtontwerp Gé Wegman
programmering licht Mart Hielema
kostuumontwerp Jorine van Beek, Dymph Boss
scenografie Yannick Verweij
decorbouw Man met de hamer
-|-
performers Bo Bojoh, Bodil de la Parra, Veysel Dzhesur, Susannah El Mecky, Isabelle Houdtzagers, Michele Mazzini, Jan van der Plas, Robbrecht Van Cauwenberghe, Eddie B. Wahr, Michela Zanoni
techniek Sophie de Hoop, Hugo van der Veldt, Maurits Thiel
productie Eva van Kerkhof
educatie Maaike-Merel van Baarzel, Lot Houtepen, Martien Langman
marketing Selman Aqiqi, Judith Evens, Julia de Koning, Lonneke Laurant, Irit Yosef
tourmanager Marleen Koens
publiciteitsbeeld Jan Hoek