Kroniek van een aangekondigde dood

Sluiten
Lieve Stad, 2023

Kroniek van een aangekondigde dood

Theater RAST / Celil Toksöz

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Kroniek van een aangekondigde dood
Theater RAST / Celil Toksöz

Theater RAST, dat vanuit haar Turks-Nederlandse DNA reageert op wat er in de wereld gebeurt, brengt een nieuwe tekst van Aron Goosens die zijn inspiratie haalde uit Kroniek van een aangekondigde dood, Wachten op Godot en onzichtbare verhalen uit het dal van de Ararat.

Festival Lieve Stad,
Locatie ITA - Grote zaal

Duur nnb
Genre Theater
Taal Nederlands

Première za 18 maart

Kroniek van een aangekondigde dood


Nog geen vier uur na de huwelijksvoltrekking wordt de bruid naar huis gestuurd; ze zou geen maagd meer zijn. Onder druk van haar familie noemt het meisje de naam van een jongen uit het dorp. Haar broers slijpen hun messen… Het hele dorp is op de hoogte, maar iedereen kijkt weg.
Een voorstelling die de destructieve kant van traditie, godsdienst, het patriarchaat, eer en eerwraak onderzoekt. Over wachten op het onbekende. Over vastberadenheid in twijfel trekken.
-|-
Theater RAST, dat vanuit haar Turks-Nederlandse DNA reageert op wat er in de wereld gebeurt, brengt een nieuwe tekst van Aron Goossens die zich liet inspireren door Gabriël Garcia Marquez, Samuell Beckett en de vele onzichtbare verhalen uit het dal van de Ararat.
Regisseur Celil Toksöz maakt er gepassioneerd muziektheater van over vrouwenrechten, bloedwraak en sociale druk.

za 18 mrt, 19:00 - 19:45 uur

Talk: met Celil Toksöz

Met Celil Toksöz gaan we in gesprek over Kroniek van een aangekondigde dood.

Credits


regie Celil Toksöz
tekst Aron Goosens
spel Pip Lieke Lucas, Ferhat Kaplan en Robbie Wallin
dans Wannes de Porre
regieassistent Isabelle van Oudheusden
-|-
compositie Selim Doğru
koor reART Wereldmuziek Koor
decor en kostuums Lisanne Bovee
productie Norma Schiphof
techniek Theatervogels

17 - 26 maart

Festival Lieve Stad,

Amsterdam is een stad met vele gezichten, letterlijk, want we wonen hier samen met vele verschillende nationaliteiten. Lieve Stad, gaat over de stad en alle soorten Amsterdammers die de stad rijk is. Tijdens dit festival, een samenwerking van ITA en Meervaart, gaat het om het samenbrengen van mensen, in de stad, in het theater, in de maatschappij. Hoe leven we samen en welke verhalen dragen alle individuen en groepen met zich mee? Allemaal hebben ze hun eigen verhalen, sterke kanten, uitdagingen. Deze laten zien is het uitgangspunt van Lieve Stad,.

Meer Lieve Stad,