Les Noms

Sluiten

Les Noms

Si vous pouviez lécher mon coeur / Julien Gosselin

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Les Noms
Si vous pouviez lécher mon coeur - Julien Gosselin
rang 4 va € 16 - 1e rang va € 33,50

Les Noms biedt een bijzondere inkijk in het Amerika van de jaren zeventig. Het is een portret van een huwelijk in crisis en het verhaal van een moorddadige sekte. Deze roman uit 1982 betekende de doorbraak van DeLillo. ‘The Names is a prophetic, pre-9/11 masterpiece: a 21st-century novel,’ schreef The Guardian.

Rabozaal
Duur: 3 uur, zonder pauze
Frans gesproken met NL boventitels
Zo 14 apr: marathon

‘All aspects of Gosselin’s show – acting, film, dramaturgy, polymorphous scenery and live music – are superb.’ – The Guardian *****

Het huwelijk van broodschrijver James Axton verkeert in crisis als zijn vrouw besluit als vrijwilliger naar een opgraving op een Grieks eilandje te gaan. Om bij haar en hun zoon in de buurt te zijn neemt hij een baan aan als risicoanalist. Vanuit standplaats Athene reist hij door het Midden-Oosten, en brengt hij verslag uit van de gijzeling in de Amerikaanse ambassade in Teheran, een actie die een politieke aardbeving veroorzaakt. James is getuige van het begin van de moderne islamitische revolutie.

James’ verwikkelingen worden verweven met een plot over een mysterieuze ‘taalcultus’ achter een aantal onverklaarde moorden. Centrale thema’s in Les Noms zijn de kruising van taal en cultuur, de perceptie van de Amerikaanse cultuur van zowel binnen als buiten de eigen landsgrenzen, en de impact die de vertelling heeft op de feiten van een verhaal.

Joueurs, Mao II, Les Noms is het eerste deel van een groot project van Julien Gosselin, gebaseerd op het werk van de Amerikaanse schrijver Don DeLillo. Voorafgaand aan deze marathonvoorstelling op 14 april zijn de afzonderlijke delen te bezoeken.

Julien Gosselin
Regisseur
Julien Gosselin

Met de Franse regisseur Julien Gosselin (Les Particules Élementaires en 2666) voegden we één van de grootste jonge regietalenten ter wereld aan ons gezelschap toe. In zijn ITA-regiedebuut, Vallende Man, reflecteert hij op het mondiale terrorisme en het effect ervan op een New Yorks gezin in de nasleep van 9/11.

De voorstelling maakt deel uit van Gosselin's groots internationaal Don DeLillo-project waarvan het eerste deel tijdens het Festival d’Avignon in première ging. Deel twee, Vallende Man, met o.a. Eelco Smits en Maria Kraakman, ging in maart 2019 in wereldpremière.

Bekijk Profiel

Bekijk ook

Language NP Language no problem Joueurs Si vous pouviez lécher mon coeur / Julien Gosselin Theater Joueurs
Sluiten Joueurs Si vous pouviez lécher mon coeur / Julien Gosselin
Joueurs is het eerste deel van de marathonvoorstelling naar de boeken van de Amerikaanse cultschrijver Don DeLillo, gemaakt door de Franse regisseur Julien Gosselin. Joueurs (naar de roman Players, 1977) katapulteert ons naar de jaren tachtig. Het beschrijft hoe de verveling en onverschillighei...
Language NP Language no problem Joueurs, Mao II, Les Noms Si vous pouviez lécher mon coeur / Julien Gosselin Theater Joueurs, Mao II, Les Noms
Sluiten Joueurs, Mao II, Les Noms Si vous pouviez lécher mon coeur / Julien Gosselin Julien Gosselin
De jonge regisseur Julien Gosselin is de grote belofte van het Franse toneel. Eerder waren in ons theater zijn bejubelde voorstelling Les Particules élémentaires en de spectaculaire theatermarathon 2666 te zien. Nu halen we zijn nieuwste voorstelling naar Internationaal Theater Amsterdam, een n...