Nomadics

Sluiten
Julidans

Nomadics

Lisbeth Gruwez & Maarten Van Cauwenberghe (BE) / Voetvolk

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Nomadics
Lisbeth Gruwez & Maarten Van Cauwenberghe (BE) / Voetvolk

Een wandeling in de natuur als aanloop naar een compleet nieuwe theaterervaring

In Nomadics van Voetvolk, de Vlaamse dans- en muziekgroep van Lisbeth Gruwez en Maarten Van Cauwenberghe, wordt wandelen tot levenskunst verheven. Stap voor stap verstillen, in verbinding met de natuur rond Amsterdam. Met als eindpunt theater Bellevue: je wandelt zó de bühne op voor het bijwonen van de voorstelling. Hoe zul je die ervaren, met je nieuwe wandel-state of mind?

Julidans
Hoofdprogramma

Wereldpremière

Duur 60 minuten
Locatie Theater Bellevue

Nagesprek met Lisbeth Gruwez en Maarten Van Cauwenberghe 14 juli

Optionele, complementaire wandeling* start op
Vrijdag 14/07 om17:30
Zaterdag 15/07 om 16:00

Startpunt van de wandeling: Treinstation Halfweg, op de parkeerplaats (13,8 km tot Theater Bellevue)
U kunt ook aansluiten bij de wandeling vanaf Speeltuin 'De Kraker' (nog 3,2 km tot Theater Bellevue)

Zeven dansers geven een stem aan de natuur: bij uitstek de plaats om tot rust te komen. Maar wat geven we haar daarvoor in ruil terug? Voetvolk verbeeldt hoe ze naar ons kijkt en onze voetstappen ondergaat.

In Nomadics vormen de dansers een (voorbij)razend landschap. Soms zijn ze boom, soms zijn ze gras. Soms zijn ze rots, soms zelfs mens. De voortdurende transformatie resulteert in schoonheid én in frictie: er hangt spanning in de lucht. Maar zoals de fysica ons leert: frictie leidt uiteindelijk tot warmte, vertraging of verandering. Door het gevecht heen zoeken de dansers naar verbinding, zowel met de natuur als met elkaar. -|-Muziek staat daarbij in symbiose met de dans, zoals altijd bij Voetvolk. Maarten Van Cauwenberghe nam tijdens voorbereidende wandelingen geluiden op – stappen, water, wind in de bomen, snelwegen… – en brouwde er environmental techno van.

Voorafgaand aan de show maken de dansers een tocht van twaalf kilometer, het publiek wordt warm maar vrijblijvend uitgenodigd om met ze mee te wandelen*. De dansers verschijnen op een afgesproken plaats en uur en pikken hen op voor een tocht, waarin kijken, ervaren en verbinding met het landschap centraal staan. In velden, langs weilanden en sloten, met Amsterdam als vergezicht. De tocht eindigt op de bühne van Bellevue, waar de wegen weer scheiden en de performance kan beginnen. Maar de ervaring van de tocht keert in verhevigde vorm terug.

* Dichter bij Theater Bellevue is er een aansluitmogelijkheid om de laatste kilometers mee te lopen. Helemaal niet meewandelen maar wél naar de voorstelling gaan, kan ook. De wandeltocht is er niet enkel voor doorgewinterde wandelaars, maar vraagt wel om goeie wandelschoenen, aangepaste kledij (bijvoorbeeld in geval van regen), een goedgevulde waterfles en een versterkende snack voor onderweg. Er wordt op een bescheiden tempo gewandeld met absolute aandacht voor ieders veiligheid.

CREDITS


Choreografie Lisbeth Gruwez
Compositie, geluidsontwerp en live muziek Maarten Van Cauwenberghe
Performance Antoni Androulakis, Artemis Stavridis, Francesca Chiodi Latini, Lucie Domenach, Raoul Riva, Simon Arson, Tim Bogaerts (creatietour), Valeria Saija, Victoria Rose Roy
Dramaturgie Bart Meuleman
Lichtontwerp Jan Maertens
Repetitor Francesca Chiodi Latini-|-
Stagiaires Victoria Rose Roy & Emma Meerschaert
Kostuumontwerp Eli Verkeyn
Productie Voetvolk vzw
Coproductie KVS – Royal Flemish Theatre, Perpodium, Julidans, Theater Freiburg & Charleroi Danse
Residenties KVS, kunstencentrum Nona, BUDA, Charleroi Danse, Voetvolk Atelier Rubigny
Met de steun van The Flemish Community & the Belgian Tax Shelter via Mohow