Oom Wanja

Oom Wanja
25 okt '20 t/m 28 okt '20
Noord Nederlands Toneel / Liliane Brakema
vanaf € 33,50

De originele Oom Wanja, een toneelklassieker van de Rus Anton Tsjechov, speelt zich af op een Russisch landgoed. Regisseur Liliane Brakema verplaatst het verhaal naar een post-apocalyptische wereld. Terwijl het water stijgt, probeert Wanja de scherven van zijn leven bij elkaar te rapen. De chaos in de wereld weerspiegelt de wanhoop van één mens.

aanvang 20:00
zaal Rabozaal
duur ntb
taal Nederlands gesproken

Oom Wanja heeft zich tientallen jaren uit de naad gewerkt voor zijn zwager, een arrogante hoogleraar. Omdat ze dachten dat het belangrijk was wat de man deed, bestierden Wanja en zijn nichtje Sonja het landgoed. Zodat de hoogleraar zich met economische theorieën kon bezighouden. Maar de wetenschapper bleek een mislukkeling en zijn elitaire projecten niet bestaand. Wanja heeft zijn leven gegeven voor een zeepbel. En dus komt hij in opstand. Maar om hem heen stort de samenleving in elkaar. De economische en sociale stelsels vallen in duigen. Het is de vraag of Wanja's opstand tegen het systeem nog op tijd komt.

Liliane Brakema is associate artist van het Noord Nederlands Toneel. Ze is nu voor het eerst bij ITA te zien. Haar afstudeervoorstelling De wilde eend direct werd geselecteerd voor NTF. Oom Wanja is haar grote zaal debuut in NL. Ze werkt met bestaande toneelteksten, maar zet die volledig naar haar hand met een fysieke speelstijl. De emoties zitten in de botsing tussen de woorden en de daden van haar personages.

Credits

tekst Anton Tjechov
regie Liliane Brakema
met Bram van der Heijden, Joost Bolt, Bien de Moor, Anna Raadsveld, Greet Verstraete, Ali-Ben Horsting, Wim van der Grijn, Thijs van Vuure (muziek)

Bekijk ook

Language NP Language no problem Laura H. Toneelgroep Oostpool / Nina Spijkers Theater Laura H.
Sluiten Laura H. Toneelgroep Oostpool / Nina Spijkers
20 okt '20 t/m 24 okt '20
Naar de gelijknamige bestseller van Thomas Rueb. De afstand tussen waar je staat en waar je naar kijkt, is bepalend voor wat je ziet
Language NP Language no problem Alles komt goed Orkater / Belle van Heerikhuizen Muziektheater Alles komt goed
Sluiten Alles komt goed Orkater / Belle van Heerikhuizen
30 okt '20 t/m 01 nov '20
Geïnspireerd door het werk van Peter Kropotkin en Rutger Bregman schreven Geert Lageveen en Leopold Witte dit voorjaar aan een voorstelling over het gedrag van mensen in crisis.
Language NP Language no problem Adem Nasrdin Dchar / Floris van Delft Theater Adem
Sluiten Adem Nasrdin Dchar / Floris van Delft
29 sep '20 t/m 30 sep '20
Stel het is december 2029, tien jaar vanaf nu. Het einde van de jaren ‘20. Je zit heel dichtbij elkaar met familie en vrienden en kijkt terug naar hoe dit decennium ook alweer begon.
Language NP Language no problem Quake Theater Utrecht / DOX / Casper Vandeputte Theater Quake
Sluiten Quake Theater Utrecht / DOX / Casper Vandeputte
03 nov '20 t/m 04 nov '20
Quake is een energieke muzikale (dans)voorstelling van een groep jonge multitalenten. Zij onderzoeken hoe ons verleden in ons doorleeft. Die zoektocht roept soms moeilijke vragen op. Kunnen we de schokgolven uit het verleden breken?