Piano Works Debussy

Sluiten

Piano Works Debussy

Voetvolk / Lisbeth Gruwez & Claire Chevallier

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Piano Works Debussy
Voetvolk / Lisbeth Gruwez & Claire Chevallier

'Muziek is de ruimte tussen de noten.', schreef Debussy. Dat is het uitgangspunt voor deze dialoog tussen klassiek muziek en hedendaagse dans. Want tussen de noten schuilt de ruimte voor de verbeelding.

duur 50 minuten
zaal Rabozaal
language no problem
Nederlandse première

Debussy geldt als een rebel en uitdager onder de componisten. Samen met de internationaal geroemde pianiste Claire Chevallier gaat choreograaf/danseres Lisbeth Gruwez op zoek naar een vorm voor Debussy’s 'musique immatérielle’. Zoals in een acquarel de kleuren in elkaar vloeien en nieuwe kleuren maken, zo schudt de muziek van Debussy de dans telkens opnieuw door elkaar.

Nadat Lisbeth Gruwez jarenlang als danseres en performer te zien was in voorstellingen van o.a. Wim Vandekeybus en Jan Fabre, richtte ze samen met componist/muzikant Maarten van Cauwenberghe een eigen gezelschap op, Voetvolk. -|-Het werk van Voetvolk wordt in grote mate bepaald door improvisatie, performance-elementen en een haarscherpe dialoog tussen dans en geluidsontwerp.

Gruwez maakte in sneltempo naam met haar intense, theatrale voorstellingen. Zowel het publiek als de dansrecensenten vielen als een blok voor haar dans. 'Elk idee dat Lisbeth Gruwez in lichaamstaal vat beklijft. - schreef Theaterkrant. 'Haar detaillering, intensiteit en precisie zijn even geweldig als altijd.' - de Volkskrant. De voorstellingen van Voetvolk reisden al de halve wereld rond en werden o.m. geselecteerd voor de festivals van Avignon, Julidans, Tanz im August, Dance Umbrella en de Biënnale van Venetië.

In de pers

'De persoonlijke en emotionele toewijding van beide vrouwen is van een bijzondere schoonheid en intimiteit.' - De Standaard

'Een instant-klassieker' - De Standaard

'Het is een betoverend uur klank en beweging, die je enigszins sprakeloos laat. - Pzazz

'Dansen en musiceren als genot.' - Pzazz

Credits

choreografie Lisbeth Gruwez
muziek Claude Debussy
met Lisbeth Gruwez, Claire Chevallier
artistieke assistentie Maarten Van Cauwenberghe
dramaturgie Bart Meuleman
lichtontwerp Stef Alleweireldt, Gilles Roosen
scenografie Marie Szersnovicz
geluid Alban Moraud & Maarten Van Cauwenberghe
productie Voetvolk vzw KVS – Koninklijke Vlaamse Schouwburg, Le Fonds de dotation du Quartz, Theater Freiburg, Klarafestival, ADC Genève, Vooruit Gent, Liepaja concert hall Great Amber, Festival d’Avignon & MA scène nationale – Pays de Montbéliard
residenties KVS – Koninklijke Vlaamse Schouwburg, Kunstencentrum, NONA, Ultima Vez, Les Brigittines, Le Quartz
mede mogelijk gemaakt door NONA, the Flemish Community & the Belgian Tax Shelter