Remla

Sluiten
Lieve Stad, 2024

Remla

Redo, Denden en Amsterdams Andalusisch Orkest

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Remla
Redo, Denden en Amsterdams Andalusisch Orkest

Zijn onze werelden daadwerkelijk zo verschillend, of hebben we meer gemeen dan gedacht? Die vraag staat centraal in de autobiografische voorstelling REMLA. Gestuwd door muziek van het Amsterdams Andalusisch Orkest gaan dansers Redouan Ait Chitt en Denden Karadeniz – bekend in de wereld van hiphop & breaking – op zoek naar verbinding. Die zoektocht begint met het nemen van een eerste stap, met als uitgangspunt hun roots.

Tijdens de première in De Meervaart in februari 2022 liep Redo een ernstige blessure op waardoor de rest van de tournee geannuleerd moest worden. Inmiddels is hij volledig hersteld en zijn we verheugd dat deze voorstelling alsnog te zien zal zijn.

Festival Lieve Stad,
Locatie Meervaart

Duur nog niet bekend
Genre Dans
Taal Nederlands

vooraf Iftar

Over de makers


Internationaal gerenommeerd breakdancer Redo won in 2019 De Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansprestatie’ en ontving in 2020 een Koninklijke onderscheiding omdat hij veel jongeren, waaronder mensen met een beperking, gestimuleerd heeft om te gaan dansen.

Denden Karadeniz is bekend van tv-programma’s als The Ultimate Dance Battle, So You Think You Can Dance en Time To Dance en is artistiek leider van het urban contemporary dansgezelschap Zero Dance Theatre.


-|-
Het Amsterdams Andalusisch Orkest (AAO) treedt op van Granada tot en met Bagdad en heeft meerdere succesvolle theaterproducties op zijn naam staan, waaronder ZIEL|ROUH, Jihad van Liefde en Hoe Ik Talent Voor Het Leven Kreeg.

In de pers

Theaterkrant

'Gloedvol dansconcert met mediterrane kleuren.'

CREDITS


dans Redouan Ait Chitt en Denden Karadeniz
muziek Amsterdams Andalusisch Orkest, Daniel van Huffelen, Modar Salama, Salah Edinne Mesbah en Khalil Khoury
choreografie Redouan Ait Chitt, Denden Karadeniz en Shailesh Bahoran
muzikaal leider Daniel van Huffelen
dramaturgie Mohamed Aadroun
decor & lichtontwerp Mike den Ottolander
lichttechniek Menno Drost
geluidstechniek Arturo Ramon en Arjan van Asselt
kostuum Arnold Put
-|-
productieleider Eva Hermus
marketing Wendy de Vries en Bouchra El Khannoussi
coproductie ICK Dans Amsterdam
zakelijke leiding Yassine Boussaid
advies ICK Dans Amsterdam
impresariaat Theaterbureau de Mannen

20 - 30 maart

FESTIVAL LIEVE STAD,

Amsterdam is een stad met vele gezichten. Lieve Stad, – een viering van theater, kunst en dialoog – weerspiegelt de dynamiek van die grootstedelijke omgeving, waarin de stad zelf een bron van inspiratie is. Tijdens dit festival, een samenwerking van ITA en Meervaart, gaat het om het samenbrengen van mensen in de stad, in het theater, in de maatschappij. Hoe leven we samen en welke verhalen dragen alle individuen en groepen met zich mee?

MEER LIEVE STAD,