Signal to Noise

Signal to Noise
16 jun '24 t/m 18 jun '24
Forced Entertainment

Legendarisch Brits theatergezelschap speelt met tekst, muziek en fysieke actie in nieuw werk. Zowel luchtig als verontrustend, komisch als bloedserieus. Het 40-jarige bestaan van Forced Entertainment en zijn innovatieve benadering van optreden wordt in deze voorstelling gevierd door het publiek in een meeslepende ontmoeting met de artiesten te betrekken. Signal to Noise is een uitnodiging om samen na te denken over onze gedeelde hedendaagse ervaring, ontwikkeld door het rigoureuze en intuïtieve samenwerkingsproces van de groep.

Festival Holland Festival

Duur nnb
Genre theater
Taal Engels
Ondertiteling Nederlands


In Signal to Noise verandert het podium in een hallucinerende, weidse ruimte waar eenzame figuren zwerven, dansen, rennen, springen en kruipen, geïsoleerd maar altijd samen in de verbinding van mogelijke en onmogelijke verhalen. Er zijn dansen en confrontaties, toevallige ontmoetingen en dronken kronkelingen, momenten van verwarring, gedeelde vreugde, verstilling en delirium.
-|-
'Wij maken werk dat niet alleen maar amusement wil zijn dat zich op een afstand afspeelt, aan de andere kant van de telescoop, daar beneden ergens op het podium. In plaats daarvan proberen we een manier te vinden om het werk rechtstreeks in de zaal te krijgen. Alsof je het publiek direct vraagt wie ze zijn en wie er bij hen zit, en om niet om na te denken over het verhaal van het toneelstuk, maar over de situatie en dynamiek van het theater, hier en nu aanwezig.'
- Tim Etchells

CREDITS


concept Forced Entertainment
regie Tim Etchells
creatie Robin Arthur, Seke Chimutengwende, Richard Lowdon, Claire Marshall, Cathy Naden, Terry O’Connor
performer Robin Arthur, Seke Chimutengwende, Richard Lowdon, Claire Marshall, Cathy Naden, Terry O’Connor
dramaturgie Tyrone Huggins
lichtontwerp Nigel Edwards
-|-
production manager Jim Harrison
producent EIleen Evans
productie Forced Entertainment
coproductie Athens & Epidaurus Festival, Centre Pompidou, Festival d’Automne à Paris, HAU Hebbel am Ufer, Holland Festival, Künstlerhaus Mousonturm, Pact Zollverein, Théatre Garonne
deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door Ammodo

OVER HOLLAND FESTIVAL

Het Holland Festival is het grootste internationale podiumkunstenfestival van Nederland en een van de oudste festivals in Europa. Het in 1947 opgerichte Holland Festival vierde in 2022 het 75-jarig bestaan.

Het festival vindt ieder jaar in juni, in en om Amsterdam plaats op verschillende locaties, binnen en buiten, grootschalig en intiem, online en offline.

MEER INFORMATIE OVER HOLLAND FESTIVAL

Meer Holland Festival

Language NP Language no problem Dans la mesure de l'impossible Tiago Rodrigues Theater Dans la mesure de l'impossible
Sluiten Dans la mesure de l'impossible Tiago Rodrigues
09 jun '24 t/m 11 jun '24
Tiago Rodrigues baseert zijn stuk op de verhalen van hulpverleners in rampgebieden. Zijn pure, integere aanpak maakt een intense, empathische beleving mogelijk van een extreme realiteit die de meesten van ons alleen kennen van het nieuws.
Language NP Language no problem Eu não sou só eu em mim Grupa Cena 11 Dans Eu não sou só eu em mim
Sluiten Eu não sou só eu em mim Grupa Cena 11
14 jun '24 t/m 16 jun '24
Een van de belangrijkste en gewaagdste dansgezelschappen van Brazilië brengt een energieke voorstelling waarin identiteit en uniciteit worden bevraagd en bevestigd door middel van dans, technologie en filosofie.
Language NP Language no problem Signal to Noise Forced Entertainment Theater Signal to Noise
Sluiten Signal to Noise Forced Entertainment
16 jun '24 t/m 18 jun '24
Legendarisch Brits theatergezelschap speelt met tekst, muziek en fysieke actie in nieuw werk. Zowel luchtig als verontrustend, komisch als bloedserieus.
Language NP Language no problem ALFA Wunderbaum Theater ALFA
Sluiten ALFA Wunderbaum
20 jun '24 t/m 22 jun '24
In ALFA komt een groep Europese Alfa Romeo-liefhebbers samen om in clubverband hun passie voor het Italiaanse automerk te delen. Ze praten over het clubblad, de invulling van de evenementenkalender en de jaarlijkse buitenlandrit.
Language NP Language no problem Hamlet - In the Folds of Time Christiane Jatahy Theater Hamlet - In the Folds of Time
Sluiten Hamlet - In the Folds of Time Christiane Jatahy
21 jun '24 t/m 23 jun '24
In Christiane Jatahy’s eigenzinnige interpretatie van Shakespeares klassieker wordt Hamlet, na vier eeuwen het toonbeeld van mannelijke melancholie te zijn geweest, wakker als een volwassen vrouw die haar verleden recht wil zetten.
Language NP Language no problem The Romeo Trajal Harrell, Schauspielhaus Zürich Dance Ensemble Dans The Romeo
Sluiten The Romeo Trajal Harrell, Schauspielhaus Zürich Dance Ensemble
25 jun '24 t/m 27 jun '24
Stel je eens voor dat er één dans was voor iedereen, geïnspireerd op een wereld zoals die had kunnen zijn. Met The Romeo verbeeldt choreograaf Trajal Harrell deze dans voor alle mensen, ongeacht achtergrond, gender, karakter of stemming en van welke generatie dan ook.
Language NP Language no problem The Second Woman Anna Breckon & Nat Randall Theater The Second Woman
Sluiten The Second Woman Anna Breckon & Nat Randall
28 jun '24
In The Second Woman herhaalt Georgina Verbaan één scène 100 keer gedurende een periode van 24 uur. Tegenover haar staan 100 verschillende mannelijke deelnemers uit de lokale gemeenschap. In elke scène ontmoeten de twee spelers elkaar voor het eerst op het podium.