Signal to Noise

Sluiten
Holland Festival

Signal to Noise

Forced Entertainment

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Signal to Noise
Forced Entertainment

Legendarisch Brits theatergezelschap speelt met tekst, muziek en fysieke actie in nieuw werk. Zowel luchtig als verontrustend, komisch als bloedserieus. Het 40-jarige bestaan van Forced Entertainment en zijn innovatieve benadering van optreden wordt in deze voorstelling gevierd door het publiek in een meeslepende ontmoeting met de artiesten te betrekken. Signal to Noise is een uitnodiging om samen na te denken over onze gedeelde hedendaagse ervaring, ontwikkeld door het rigoureuze en intuïtieve samenwerkingsproces van de groep.

Festival Holland Festival

Duur 80 minuten
Genre theater
Taal Engels

Om artistieke redenen is er geen boventiteling tijdens de voorstelling. Een samenvatting van de tekst zal beschikbaar zijn via een QR-code.

Nederlandse première zondag 16 juni


In Signal to Noise verandert het podium in een hallucinerende, weidse ruimte waar eenzame figuren zwerven, dansen, rennen, springen en kruipen, geïsoleerd maar altijd samen in de verbinding van mogelijke en onmogelijke verhalen. Er zijn dansen en confrontaties, toevallige ontmoetingen en dronken kronkelingen, momenten van verwarring, gedeelde vreugde, verstilling en delirium.
-|-
'Wij maken werk dat niet alleen maar amusement wil zijn dat zich op een afstand afspeelt, aan de andere kant van de telescoop, daar beneden ergens op het podium. In plaats daarvan proberen we een manier te vinden om het werk rechtstreeks in de zaal te krijgen. Alsof je het publiek direct vraagt wie ze zijn en wie er bij hen zit, en om niet om na te denken over het verhaal van het toneelstuk, maar over de situatie en dynamiek van het theater, hier en nu aanwezig.'
- Tim Etchells

CREDITS


concept Forced Entertainment
regie Tim Etchells
creatie Robin Arthur, Seke Chimutengwende, Richard Lowdon, Claire Marshall, Cathy Naden, Terry O’Connor
performer Robin Arthur, Seke Chimutengwende, Richard Lowdon, Claire Marshall, Cathy Naden, Terry O’Connor
dramaturgie Tyrone Huggins
lichtontwerp Nigel Edwards
-|-
production manager Jim Harrison
producent EIleen Evans
productie Forced Entertainment
coproductie Athens & Epidaurus Festival, Centre Pompidou, Festival d’Automne à Paris, HAU Hebbel am Ufer, Holland Festival, Künstlerhaus Mousonturm, Pact Zollverein, Théatre Garonne
deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door Ammodo

OVER HOLLAND FESTIVAL

Het Holland Festival is het grootste internationale podiumkunstenfestival van Nederland en een van de oudste festivals in Europa. Het in 1947 opgerichte Holland Festival vierde in 2022 het 75-jarig bestaan.

Het festival vindt ieder jaar in juni, in en om Amsterdam plaats op verschillende locaties, binnen en buiten, grootschalig en intiem, online en offline.

MEER INFORMATIE OVER HOLLAND FESTIVAL

Meer Holland Festival