Theatre Forever: Benthé / Bots Kingdom / Hendrickx Ntela / Sundar Varma

Sluiten
Summer Dance Forever

Theatre Forever: Benthé / Bots Kingdom / Hendrickx Ntela / Sundar Varma

Summer Dance Forever

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Theatre Forever: Benthé / Bots Kingdom / Hendrickx Ntela / Sundar Varma
Summer Dance Forever

Dit jaar slaat ITA wederom de handen ineen met hiphopdansfestival Summer Dance Forever voor een Theatre Forever-avond vol fenomenale performances! De groep Benthé slaat je om de oren met een politieke performance over geweld in onze samenleving, in BOTS van Bots Kingdom veranderen virtuoze, robotisch poppende dansers in animatiefiguren, de Belgische choreograaf Hendrickx Ntela gebruikt Krumping om rauwe emotie uit te drukken en Sundar Varma – de winnaar van de SDF Theatre Competition van vorig jaar – komt helemaal uit India om zijn korte solo te presenteren. Gevolgd door een Q&A.

Duur nnb
Genre dans
Taal language no problem

Benthé: VOILÁ

Nadat Théophile Bensusan zijn stempel eerder al drukte op de battle scene en verschillende hiphopproducties, richtte hij in 2020 de groep Benthé op en maakte zijn eerste voorstelling, VOILÁ. Nu, drie jaar later, in een tijd van bloedige oorlogen en verbeten protesten, is dit stuk actueler dan ooit. VOILÁ licht het alomtegenwoordige geweld in onze samenleving uit, net als de manier waarop het in elk van ons weerklinkt. Wat voor invloed heeft dit geweld op ons als mens? Met hiphop als voertaal laten de vier dansers zien hoe hun lichamen worden overspoeld en overgenomen door explosieve, extreme, diffuse, minimalistische en onverwachte reacties. De dansers verkennen in hun expressie niet alleen de gevolgen van geweld, maar proberen er ook antwoorden op te vinden.

Bots Kingdom: BOTS

Met BOTS onderzoekt de Franse choreograaf en danser Blondy Mota-Kisoka in een essayistische choreografie het fenomeen ‘robotdans’. BOTS brengt zes dansers samen in deze stijl waarbij de performers lijken te transformeren tot geanimeerde 3D-karakters die zich van een robotachtige bewegingstaal bedienen. Het stuk gaat voorbij realisme. In hun transformatie ontstijgen de dansers meer en meer hun eigen menselijke identiteit en emoties.

Hendrickx Ntela: Blind

Zet je schrap voor een stevige portie Belgische Krump! De voorstelling Blind van Hendrickx Ntela is een protest tegen de bewuste en onbewuste blindheid van burgers, wiens blik door de consumptiemaatschappij steeds naar de horizon wordt gericht. Vijf dansers – uit België, Spanje, Frankrijk en Senegal – worden, elk op een andere plek, met hetzelfde verhaal geconfronteerd. Vanuit hun persoonlijke achtergrond en ervaringen, reageren ze ieder op hun eigen manier. Krump, doordrenkt met spiritualiteit, fungeert hierbij als uitlaatklep voor hun emoties. In een onechte wereld biedt het de dansers een waarachtige manier om de kern van hun identiteit en afkomst tot uitdrukking te brengen.

Sundar Varma: Solo

Hiphopdanser Sundar Varma komt helemaal uit India om zijn nieuwe solo te laten zien, waarmee hij afgelopen jaar de SDF Theatre Competition won. Deze korte maar krachtige voorstelling paart elegantie aan superieure techniek, in een performance waarbij je op het randje van je stoel zit.

Q&A

Nóg meer weten? Blijf hangen voor de Q&A en stel je brandende vragen aan de dansers en choreografen!

Over Summer Dance Forever

Summer Dance Forever is één van de belangrijkste internationale hiphopdansfestivals. Ieder jaar in augustus komen dansers en publiek vanuit de hele wereld samen in Amsterdam om te genieten van virtuoze dansvoorstellingen, explosieve battles, soulvolle clubnachten, workshops van topdansers en nog veel meer. Dit jaar vindt Summer Dance Forever van 22 t/m 28 augustus plaats in o.a. ITA, Paradiso en DeLaMar.

Bekijk het complete programma

meer dans

Language NP Language no problem ZIEL Conny Janssen Danst Dans ZIEL
Sluiten ZIEL Conny Janssen Danst
01 apr '24 t/m 02 apr '24
Op zoek naar vrijheid, lichtheid en onverwachte ontmoetingen. Wat houdt ons tegen het leven te omarmen en de restricties die we onszelf en elkaar opleggen te doorbreken?
Language NP Language no problem The beauty of it all Nederlands Dans Theater 2 Dans The beauty of it all
Sluiten The beauty of it all Nederlands Dans Theater 2
03 apr '24 t/m 05 apr '24
The beauty of it all slaat de ultieme balans tussen het eren van de nalatenschap van Nederlands Dans Theater (NDT) en zijn rijke repertoire, en het creëren van ruimte voor nieuwe artistieke stemmen die het gezelschap van verrassende perspectieven voorzien.
Language NP Language no problem Assembly Hall Kidd Pivot / Crystal Pite & Jonathon Young Dans Assembly Hall
Sluiten Assembly Hall Kidd Pivot / Crystal Pite & Jonathon Young
22 apr '24 t/m 24 apr '24
Assembly hall is de nieuwste voorstelling van het Canadese gezelschap Kidd Pivot, opgericht door choreograaf Crystal Pite, viert in april haar Nederlandse première in ITA.
Language NP Language no problem WE, the EYES ICK Dans Amsterdam / Emio Greco & Pieter C. Scholten Dans WE, the EYES
Sluiten WE, the EYES ICK Dans Amsterdam / Emio Greco & Pieter C. Scholten
02 mei '24
WE, the EYES wil perspectieven ter discussie stellen in een maatschappij in crisis en claimt verandering.
Language NP Language no problem Hatched Ensemble Mamela Nyamza Dans Hatched Ensemble
Sluiten Hatched Ensemble Mamela Nyamza
20 mei '24 t/m 21 mei '24
HATCHED ENSEMBLE is de uitbreiding van Mamela Nyamza's originele en veelgeprezen solowerk HATCHED uit 2008, een autobiografisch werk waarin de choreografe reflecteerde op haar leven als moeder, lesbienne en kunstenaar.
Language NP Language no problem SPRING Introdans Dans SPRING
Sluiten SPRING Introdans
21 mei '24 t/m 22 mei '24
Om de lente én het leven te vieren, presenteert Introdans Spring, een programma dat zich concentreert rond het werk van Mauro Bigonzetti.
Language NP Language no problem Elements of Freestyle ISH Dance Collective Dans Elements of Freestyle
Sluiten Elements of Freestyle ISH Dance Collective
28 mei '24
Spectaculaire show met skate, freerunning en BMX waardoor je met een andere blik naar urban arts kijkt.
Language NP Language no problem Eu não sou só eu em mim Grupa Cena 11 Dans Eu não sou só eu em mim
Sluiten Eu não sou só eu em mim Grupa Cena 11
14 jun '24 t/m 16 jun '24
Een van de belangrijkste en gewaagdste dansgezelschappen van Brazilië brengt een energieke voorstelling waarin identiteit en uniciteit worden bevraagd en bevestigd door middel van dans, technologie en filosofie.
Language NP Language no problem The Romeo Trajal Harrell, Schauspielhaus Zürich Dance Ensemble Dans The Romeo
Sluiten The Romeo Trajal Harrell, Schauspielhaus Zürich Dance Ensemble
25 jun '24 t/m 27 jun '24
Stel je eens voor dat er één dans was voor iedereen, geïnspireerd op een wereld zoals die had kunnen zijn. Met The Romeo verbeeldt choreograaf Trajal Harrell deze dans voor alle mensen, ongeacht achtergrond, gender, karakter of stemming en van welke generatie dan ook.