Ta(m)bu & Imprenta

Sluiten
Julidans

Ta(m)bu & Imprenta

Junadry Leocaria (NL) / Korzo Producties

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Ta(m)bu & Imprenta
Junadry Leocaria (NL) / Korzo Producties
vanaf €10,-

Opvallend talent maakt eerbetoon aan haar roots en aan de schoonheid van de verboden muziek en dans van Curaçao.

Dit is een dubbelprogramma met de film Imprenta.

Julidans EXTENDED
Locatie Bijlmerparktheater
Met nagesprek met Junadry Leocaria

Een eerbetoon aan haar roots

Junadry Leocaria is een opvallend talent in het Nederlandse dans- en theaterlandschap en maakt haar Julidansdebuut. Haar professionele danscarrière startte op 18-jarige leeftijd bij ISH Dance Collective. Junadry is gespecialiseerd in ‘waacking’ - een expressieve vorm van streetdance op 70's discomuziek, die speelt met karakters en emoties. Junadry choreografeerde onder andere voor Festival Classique, ITA, Holland Dance Festival en Korzo. Met haar expressieve en krachtige bewegingstaal wist ze elke keer het publiek te raken.

Met de solo Ta(m)bu eert Junadry haar voorouders door terug te gaan naar haar roots en de schoonheid van haar culturele erfgoed op geheel eigen wijze te delen.

-|-Junadry begon steeds beter te begrijpen hoe belangrijk de verborgen culturele geschiedenis van Curaçao is, haar eigen geschiedenis. In de afgelopen jaren creëerde zij meerdere werken vol zeggingskracht die niemand onberoerd laten. Junadry’s voorouders hebben haar gezegend met haar muzikaliteit, creativiteit, kracht, maar vooral ook haar vermogen zich te uiten via dans. Het dansen, zingen en spelen van tambú was ooit verboden, een taboe. Met de solo Ta(m)bu eert Junadry haar voorouders door terug te gaan naar haar roots en de schoonheid van haar culturele erfgoed op geheel eigen wijze te delen.

Imprenta

Imprenta is de eerste film van Junadry waarin zij vanuit haar DNA op zoek gaat naar haar roots. Dans, muziek, visual art en poetry komen samen in een zoektocht die begint op Curaçao en zich verspreidt over diverse continenten.

Voor Imprenta werkte Junadry samen met kunstenaar en curator Richard Kofi, muzikant Ernest Guiraud Cissé en filmmaker Conni Trommlitz. Kofi maakte de bodypaint en portretten voor de film vanuit symbolieken uit spirituele tradities van groepen mensen wiens afkomst uit Junadry’s DNA-test kwamen.

Credits

choreografie & dans Junadry Leocaria
regie Leo Spreksel
geluids- & lichtontwerp Peter Lemmens
kostuum Nataly Piar
met speciale dank aan Norman de Palm
een productie van Korzo

Voor deze voorstelling heeft u geen Corona-toegangsbewijs nodig

Bij activiteiten en voorstellingen voor kleine groepen zonder Coronatoegangsbewijs moet de 1,5 meter afstand gerespecteerd worden. Voor de voorstellingen in Theater Bellevue, Melkweg Upstairs, Podium Mozaïek, Bijlmer Parktheater, Meervaart en Vondelpark Openlucht Theater heeft u geen Coronatoegangsbewijs nodig.

BEKIJK OOK

Language NP Language no problem Uchronia Vincent Riebeek (NL) Dans Uchronia
Sluiten Uchronia Vincent Riebeek (NL)
Losgemaakt van tijd en plaats wordt dansen een middel voor bevrijding. Er zijn geen grenzen aan wat mogelijk is.
Language NP Language no problem NEPTUNE Lois Alexander (NL/VS) / ICK Artist Space Dans NEPTUNE
Sluiten NEPTUNE Lois Alexander (NL/VS) / ICK Artist Space
Omringd door smeltende ijsblokken onderzoekt Lois Alexander de identiteit van zwarte vrouwen.
Language NP Language no problem ELENIT Euripides Laskaridis (GR) / OSMOSIS Dans ELENIT
Sluiten ELENIT Euripides Laskaridis (GR) / OSMOSIS
ELENIT is een universum waarin je compleet kunt verdwijnen. 'Totaal hypnotiserend. Dans, theater, performance, happening, installatie. Een werk buitencategorie en dus uniek' - To Tetarto Koudouni.