The Second Woman

Sluiten
Holland Festival

The Second Woman

Anna Breckon & Nat Randall

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
The Second Woman
Anna Breckon & Nat Randall

Unieke voorstelling - unieke kaartverkoop!
Voor deze unieke 24-uurs voorstelling geldt een unieke kaartverkoop. Lees hier alle informatie voordat je kaarten bestelt.

In The Second Woman herhaalt Georgina Verbaan één scène 100 keer gedurende een periode van 24 uur. Tegenover haar staan 100 verschillende mannelijke deelnemers uit de lokale gemeenschap. In elke scène ontmoeten de twee spelers elkaar voor het eerst op het podium.

Festival Holland Festival

Duur 24 uur
Genre theater
Taal Engels, Nederlands


De scène gaat over een vrouw en een man in een relatie die zijn creativiteit, romantiek en vitaliteit heeft verloren. Er komt een man binnen. We weten net zo weinig over hem als de actrice. De intense en intieme uitwisseling tussen haar en de deelnemer culmineert in een uiteindelijke keuze: 'Ik hou van je' of 'Ik heb nooit van je gehouden.’

Het decorontwerp en de live beelden zijn geïnspireerd op de Amerikaanse onafhankelijke cinema van de jaren 70 en de geschiedenis van het melodrama voor vrouwen, als een genre dat vrouwen op een stereotiepe manier portretteert.
-|-
Toeschouwers zijn vrij om te komen en gaan wanneer ze willen gedurende de 24 uur en elke scène duurt ongeveer 10 minuten. Op het podium vliegen de vonken ervan af, de grenzen tussen fictie en werkelijkheid vervagen en het gevoel van opwinding en angst is voelbaar.

The Second Woman vindt gelijktijdig plaats als voorstelling op het podium en een live screening in Pathé Tuschinski. Praktische vragen over je bezoek aan The Second Woman? Check de FAQ.

CREDITS


creatie Nat Randall, Anna Breckon
regie en script Anna Breckon, Nat Randall
spel Georgina Verbaan
video ontwerp Gill Breckon, Anna Breckon
licht co-ontwerp Amber Silk, Kayla Burrett, Lauren Woodhead
geluidsontwerp Nina Buchanan
decor ontwerp FUTURE METHOD STUDIO
ontwerp haar en make-up Sophie Roberts
-|-
producent Jade Muratore
tour manager Jade Muratore
deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door VandenEnde Foundation

OVER HOLLAND FESTIVAL

Het Holland Festival is het grootste internationale podiumkunstenfestival van Nederland en een van de oudste festivals in Europa. Het in 1947 opgerichte Holland Festival vierde in 2022 het 75-jarig bestaan.

Het festival vindt ieder jaar in juni, in en om Amsterdam plaats op verschillende locaties, binnen en buiten, grootschalig en intiem, online en offline.

MEER INFORMATIE OVER HOLLAND FESTIVAL

Meer Holland Festival