Tremble

Sluiten
Julidans

Tremble

Andreas Hannes (NL/GR) / Small House Productions

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Tremble
Andreas Hannes (NL/GR) / Small House Productions
 €15,- (€10,- kortingen)

"Andreas Hannes heeft de huppel tot hart- en hoofdzaak verheven." - de Volkskrant

Stedelijk Museum en Julidans presenteren samen een huppelvoorstelling van Andreas Hannes in de Schiphol Entree van het museum. Laat u niet misleiden door deze simpele kwalificatie. Er wordt inderdaad gehuppeld. Maar dat leidt tot onvermoede hoogten.

Julidans EXTENDED
Locatie Stedelijk Museum
Aanvangstijd 20.15 uur

Tremble Julidans ITA
Tremble Julidans ITA

Samen vormen ze één lichaam dat zich dynamisch door de ruimte verplaatst.

"Hannes neemt een loopje met het publiek en speelt met verwachtingen. Door zijn choreografie steeds een nieuwe wending te geven laat hij ons in alle eenvoud een gevoel van oneindigheid ervaren", schreef Theaterkrant in 2018.

Tremble is een vervolg op Hannes’ afstudeerwerk The City (2018), waarin de choreograaf, drummer en percussionist eerder gebruik maakte van de huppel beweging. In Tremble begint Hannes, samen met een groep dansers aan een reis zonder bestemming. Ze bewegen in geometrische patronen over de vloer, vallen in en uit het ritme. Samen vormen ze één lichaam dat zich dynamisch door de ruimte verplaatst. Ook dankzij de ritmische soundtrack word je meegezogen in de flow van de dansers. Alsof je zelf, bevend, op een bewegend voertuig zit, onderga je een roadtrip vol herinneringen, associaties en verlangens.

De vader van de in Griekenland geboren Hannes is muzikant. Zijn zoon volgde in zijn voetsporen: Hannes studeerde muziek en percussie aan de universiteit, waar hij ook zijn grote passie voor film ontdekte. In 2010 kwam Hannes naar Nederland, waar hij aan de slag ging als regisseur en producer van kortfilms. -|-Daarnaast leidde hij Small House Production, een internationaal platform voor interdisciplinaire projecten. Alwaar hij zijn eerste danswerken creëerde dat hem bewoog tot het volgen van een dansopleiding (School voor Nieuwe Dansontwikkeling in Amsterdam).

Het spreekt bijna vanzelf, met die achtergrond, dat Hannes vrij experimenteert met wat je in een dansvoorstelling allemaal kunt doen. Zijn voorstellingen (en de muziek daarin) zijn zonder meer eclectisch te noemen. Over Tremble zegt hij: "De definitie van dans in het theater is voor mij: samenkomen. In dit stuk houden we elkaars handen niet vast, kijken we elkaar niet voortdurend aan, maar we werken wel de hele tijd aan het idee van wat het betekent om samen te zijn. Ook al is er afstand tussen ons, elk van ons is met de ander verbonden. Afstand onthult de systemen die ons verbinden. Net als in de muziek, zijn het de ruimtes tussen onze lichamen die ons het begrip van ruimte en tijd geven. Dit is waar dans ontstaat en waar magie en verwondering worden opgewekt"

Credits

CONCEPT & CHOREOGRAFIE: ANDREAS HANNES IN COLLABORATION WITH PERFORMERS
PERFORMERS: SIGRID STIGSDATTER MATHIASSEN, ANTONIA STEFFENS, CHARLIE LABAN TRIER, ANDREAS HANNES
LICHTONTWERP: PAULINA PROKOP
MUZIEK & MIX: RIVAL CONSOLES
KOSTUUMONTWERP: AZIZ BEKKAOUI
POSTER: LUIS XERTU
PRODUCTIE: DANSMAKERS AMSTERDAM / ICK AMSTERDAM
DRAMATURGIE: RENÉE COPRAIJ, BRUNO LISTOPAD
ARTISTIEK ADVIES: SUZY BLOK, KRISTIN DE GROOT, HELEEN VOLMAN
IN SAMENWERKING MET: DANSATELIERS, DANSBRABANT AND THE MOVING FORWARD TRAJECTORY PARTNERS
MET DE SUPPORT VAN: AMSTERDAMS FONDS VOOR DE KUNST, DANSGROEP AMSTERDAM, YOUNG ARTSUPPORT AMSTERDAM

Voor deze voorstelling heeft u geen Corona-toegangsbewijs nodig

Bij activiteiten en voorstellingen voor kleine groepen zonder Coronatoegangsbewijs moet de 1,5 meter afstand gerespecteerd worden. Voor de voorstellingen in Theater Bellevue, Melkweg Upstairs, Podium Mozaïek, Bijlmer Parktheater, Meervaart en Vondelpark Openlucht Theater heeft u geen Coronatoegangsbewijs nodig.

BEKIJK OOK

Language NP Language no problem ELENIT Euripides Laskaridis (GR) / OSMOSIS Dans ELENIT
Sluiten ELENIT Euripides Laskaridis (GR) / OSMOSIS
ELENIT is een universum waarin je compleet kunt verdwijnen. 'Totaal hypnotiserend. Dans, theater, performance, happening, installatie. Een werk buitencategorie en dus uniek' - To Tetarto Koudouni.
Language NP Language no problem All Around Mette Ingvartsen (DK/BE) & Will Guthrie (AU/FR) / Great Investment vwz Dans All Around