All Around

Sluiten
Julidans
07 jul '21 t/m 08 jul '21

All Around

Mette Ingvartsen (DK/BE) & Will Guthrie (AU/FR) / Great Investment vwz
All Around
07 jul '21 t/m 08 jul '21
Mette Ingvartsen (DK/BE) & Will Guthrie (AU/FR) / Great Investment vwz
€20,-

Intens en extatisch muziekconcert dat danst.

Aanvangstijd 18:30 (7 juli) 19:00 (8 juli)
Locatie ITA
Zaal Studio 1
Nederlandse première

Slim, geestig en prikkelend

7 pleasures, 69 positions en 21 pornographies: het zijn veelzeggende titels van eerdere voorstellingen van Mette Ingvartsen. Seksualiteit is haar middel om diepgaande thema’s aan te snijden, van genot en bevrijding tot de mechanismen van de macht. De Deense verpakt dat op hoogst aanstekelijke wijze in slimme, geestige en prikkelende performances.

Een voorstelling van Ingvartsen is altijd een bijzondere ervaring. Ergens tussen performance, dans, theater en happening in, is ze niet bang om zich (letterlijk) bloot te geven of het woord tot ons te richten. Soms maakt ze voorstellingen zónder performer, zoals evaporated landscapes. Daarin speelden schuim, mist, licht en geluid de hoofdrol. Ingvartsen studeerde dans bij o.a. P.A.R.T.S., de opleiding van Anne Teresa De Keermaeker (Rosas), en kon daarna meteen aan de slag bij meerdere grote Europese danshuizen.

-|-All Around is een duet met drummer Will Guthrie uit 2019. Ingvartsen en Guthrie volgden elkaars werk al geruime tijd en werkten van tijd tot tijd op afstand samen. In dit drum-dans-duet staan ze voor het eerst samen op het podium. Het resultaat is een muziekconcert dat danst. In All Around omringt het publiek een speelruimte met een drumstel, een bewegend licht en de lichamen van de performers. Tollen en draaien, ritme en snelheid zijn de voornaamste componenten van een voorstelling waarvan de extatische, trance-achtige intensiteit steeds opgevoerd wordt.

Mette Ingvartsen (DK/BE) & Will Guthrie (AU/FR) | All Around © Eike Walkenhorst
Mette Ingvartsen (DK/BE) & Will Guthrie (AU/FR) | All Around © Eike Walkenhorst

Mette Ingvartsen

Mette Ingvartsen is een bekend gezicht op Julidans. Bijna al haar werk was te zien op het festival. Alweer meer dan een decennium geleden stond ze voor het eerst op Julidans met haar afstudeerwerk Manual Focus. Daarna volgde To Come. In 2014 begon Ingvartsen met een trilogie, The Red Pieces, over de betekenis van naaktheid en seksualiteit in onze maatschappij, en over de grenzen tussen publiek en privé. Aan die grenzen morrelde ze door tussen het publiek te spelen. Ook deze serie was te zien op Julidans.

Credits

Met Will Guthrie & Mette Ingvartsen
Lichtontwerp en technische leiding Hans Meijer
Dramaturgie  Bojana Cvejic
Productie assistent Joey Ng
Productie  Mette Ingvartsen / Great Investment vzw
Met de steun van  Kunstenwerkplaats Pianofabriek (Brussel)
Met financiële steun van  De Vlaamse Overheid, de Deense Kunstraad en de Vlaamse gemeenschapscommissie

Veilig naar de voorstelling

Julidans houdt zich aan de geldende corona- maatregelen, zoals die zijn opgesteld door het RIVM en de Rijksoverheid. Zolang het coronavirus nog niet onder controle is, kan testen helpen om stapje voor stapje meer mogelijk te maken. De Rijksoverheid zet testen voor toegang in om sociale en culturele activiteiten op een veilige manier te faciliteren. Mogelijk heeft u, naast uw toegangsticket, ook een negatieve testuitslag nodig.

In de periode voor aanvang van de voorstelling ontvangen kaartkopers aanwijzingen met betrekking tot de dan geldende toegangsmaatregelen omtrent Covid-19. Dit zouden meerdere berichten kunnen zijn, al naar gelang het overheidsbeleid bekend wordt of wijzigt. Kaartkopers kunnen deze mails tot vlak voor aanvang van de voorstelling nog ontvangen, dus houdt de mailbox goed in de gaten. Mails kunnen vanuit Julidans, maar ook vanuit de theaters waar de voorstelling plaatsvindt, worden verstuurd.

BEKIJK OOK

Language NP Language no problem The Goldberg Variations, BWV 988 Anne Teresa De Keersmaeker (BE) & Pavel Kolesnikov (RU) / Rosas Dans The Goldberg Variations, BWV 988
Sluiten The Goldberg Variations, BWV 988 Anne Teresa De Keersmaeker (BE) & Pavel Kolesnikov (RU) / Rosas
04 jul '21 t/m 07 jul '21
Samen met pianist Pavel Kolesnikov gaat De Keersmaeker in dialoog met de Goldbergvariaties, in een solovoorstelling die ze zelf danst. Met één aria en dertig variaties daagt de muziek de dans uit tot voortdurende verandering en tegelijk het behoud van een onveranderlijke kern.
Language NP Language no problem LAVAGEM Alice Ripoll (BRA) / Cie. REC Dans LAVAGEM
Sluiten LAVAGEM Alice Ripoll (BRA) / Cie. REC
15 jul '21 t/m 16 jul '21
Een voorstelling over water en zeep, en racisme. Over de vraag of we een vuile geschiedenis schoon kunnen wassen.
Language NP Language no problem ELISABETH GETS HER WAY Jan Martens (BE) / GRIP Dans ELISABETH GETS HER WAY
Sluiten ELISABETH GETS HER WAY Jan Martens (BE) / GRIP
12 jul '21 t/m 14 jul '21
Gedanst eerbetoon aan fascinerende muzikante slalomt tussen bewegingsstijlen en muziekgenres
Language NP Language no problem Destination Yang Zhen (CN) / Red Virgo Dans Destination
Sluiten Destination Yang Zhen (CN) / Red Virgo
05 jul '21 t/m 06 jul '21
De deuren van een ondergrondse homobar gaan open in een voorstelling over openlijke en geheime liefde.