Destination

Sluiten
Julidans
05 jul '21 t/m 06 jul '21

Destination

Yang Zhen (CN) / Red Virgo
Destination
05 jul '21 t/m 06 jul '21
Yang Zhen (CN) / Red Virgo
€15,-

De deuren van een ondergrondse homobar gaan open in een voorstelling over openlijke en geheime liefde.

Julidans NEXT
Locatie Melkweg
Aanvangstijd 19:00

Geheim en openlijk

In de underground scene van Beijing is de 'Destination' een bekende homobar. Het is een populaire ontmoetingsplek voor de queer community, maar moet noodgedwongen in de luwte opereren om te kunnen blijven bestaan. In China wordt er sowieso niet openlijk over seks gepraat, en al helemaal niet over homoseksualiteit. Officieel pretendeert China een neutrale houding. De realiteit is echter dat het homoseksualiteit taboe is, in de geschiedschrijving, kunst, politiek en de samenleving als geheel.

In de wake van de economische globalisering van het land, begint de Chinese jeugd anders tegen gendernormen aan te kijken. Wie anders is, wordt langzaam aan meer geaccepteerd. Tegelijk verandert de Chinese samenleving zo snel, dat sociale normen en politieke repressie voortdurend botsen met het verlangen naar meer openheid. Vandaar dat een bar als ‘Destination’ niet al te openlijk kan opereren. Met deze voorstelling opent Zhen voor ons de deuren van deze en andere homobars overal ter wereld. Destination laat zien hoe geheime en openlijke liefde en seksualiteit naast elkaar bestaan en met elkaar botsen.

-|-Yang Zhen kennen we van het Artist's Lab 2016, het laboratorium van Julidans waarin dansmakers ongestoord ideeën kunnen ontwikkelen. Zhen werkt als freelance choreograaf in Beijng. Tijdens zijn studie choreografie bestudeerde hij niet alleen westers ballet en moderne dans, maar ook de traditionele dans en muziek van verschillende Chinese minderheden. In de door de overheid streng gemonitorde en gecontroleerde Chinese maatschappij, creëert hij werk waarin thema's als de onderdrukking van cultuur, feminisme, nationalisme en de botsing met menselijke verlangens centraal staan.

Zhen maakte internationaal naam met zijn drieluik RevolutionGame. In China zelf ligt zijn werk soms moeilijk. Minorities, het eerste deel van RevolutionGame, mocht in China niet getoond worden. Zhen zette performers die behoorden tot de Chinese minderheden op het toneel en er zat een grappige animatie over Mao in - heiligschennis! In Europa en Noord-Amerika was Minorities wel te zien, net als Zhens daaropvolgende producties.

Credits

Artistieke leiding en choreografie: Yang Zhen
Dansers: Justin Brown, Yiannis Logothetis, Peng Mi en Yang Zhen
Assistent van de choreograaf: Junko Li
Decor en lichtontwerp: Ketamine Tou
Kostuumontwerp: JIN
Productie: Red Virgo
Co-productie: Theater im Pumpenhaus, MünsterenLa Manufacture, Aurillac
Agent: Menno Plukker Theatre Agent, Inc.

VEILIG NAAR DE VOORSTELLING

Julidans houdt zich aan de geldende corona-maatregelen, zoals die zijn opgesteld door het RIVM en de Rijksoverheid. Zolang het coronavirus nog niet onder controle is, kan testen helpen om stapje voor stapje meer mogelijk te maken. De Rijksoverheid zet testen voor toegang in om sociale en culturele activiteiten op een veilige manier te faciliteren. Mogelijk heeft u, naast uw toegangsticket, ook een negatieve testuitslag nodig.

In de periode voor aanvang van de voorstelling ontvangen kaartkopers aanwijzingen met betrekking tot de dan geldende toegangsmaatregelen omtrent Covid-19. Dit zouden meerdere berichten kunnen zijn, al naar gelang het overheidsbeleid bekend wordt of wijzigt. Kaartkopers kunnen deze mails tot vlak voor aanvang van de voorstelling nog ontvangen, dus houdt de mailbox goed in de gaten. Mails kunnen vanuit Julidans, maar ook vanuit de theaters waar de voorstelling plaatsvindt, worden verstuurd.

Meer

Language NP Language no problem Uchronia Vincent Riebeek (NL) Dans Uchronia
Sluiten Uchronia Vincent Riebeek (NL)
04 jul '21 t/m 05 jul '21
Losgemaakt van tijd en plaats wordt dansen een middel voor bevrijding. Er zijn geen grenzen aan wat mogelijk is.
Language NP Language no problem Tremble Andreas Hannes (NL/GR) / Small House Productions Dans Tremble
Sluiten Tremble Andreas Hannes (NL/GR) / Small House Productions
09 jul '21 t/m 11 jul '21
Stedelijk Museum en Julidans presenteren samen een huppelvoorstelling van Andreas Hannes in de Schiphol Entree van het museum. Laat u niet misleiden door deze simpele kwalificatie. Er wordt inderdaad gehuppeld. Maar dat leidt tot onvermoede hoogten.
Language NP Language no problem OPUS Christos Papadopoulos / Leon & the Wolf (GR) Dans OPUS
Sluiten OPUS Christos Papadopoulos / Leon & the Wolf (GR)
10 jul '21 t/m 11 jul '21
OPUS is Die Kunst der Fuge van J.S. Bach zoals je die nog nooit hebt gezien. Ja, 'gezien' is hier het juiste woord. De makers groeven diep in de ritmes van de compositie en verbeelden die microscopisch precies.
Language NP Language no problem Ta(m)bu & Imprenta Junadry Leocaria (NL) / Korzo Producties Dans Ta(m)bu & Imprenta
Sluiten Ta(m)bu & Imprenta Junadry Leocaria (NL) / Korzo Producties
10 jul '21
Opvallend talent maakt eerbetoon aan haar roots en aan de schoonheid van de verboden muziek en dans van Curaçao.
Language NP Language no problem LAVAGEM Alice Ripoll (BRA) / Cie. REC Dans LAVAGEM
Sluiten LAVAGEM Alice Ripoll (BRA) / Cie. REC
15 jul '21 t/m 16 jul '21
Een voorstelling over water en zeep, en racisme. Over de vraag of we een vuile geschiedenis schoon kunnen wassen.