The Goldberg Variations, BWV 988

Sluiten
Julidans

The Goldberg Variations, BWV 988

Anne Teresa De Keersmaeker (BE) & Pavel Kolesnikov (RU) / Rosas

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
The Goldberg Variations, BWV 988
Anne Teresa De Keersmaeker (BE) & Pavel Kolesnikov (RU) / Rosas
€ 37,50

Johann Sebastian Bach is een van de grote liefdes van choreografe Anne Teresa De Keersmaeker en de Goldbergvariaties een van zijn meest briljante werken. Vanuit een eenvoudige, ingetogen melodie ontvouwt zich een muzikale kosmos die straalt door een buitengewone veelzijdigheid en een ongeëvenaarde complexiteit. Samen met pianist Pavel Kolesnikov gaat De Keersmaeker in dialoog met de Goldbergvariaties, in een solovoorstelling die ze zelf danst. Met één aria en dertig variaties daagt de muziek de dans uit tot voortdurende verandering en tegelijk het behoud van een onveranderlijke kern.

Op 7 juli is er aansluitend aan de voorstelling een nagesprek met Anne Teresa onder leiding van Constant Meijers in de Pleinfoyer.

Locatie ITA
Zaal Rabozaal
Aanvangtijd 19.30 uur
NL première

Pure magie

De Keersmaeker is één van de meest invloedrijke hedendaagse choreografen ter wereld. Met haar gezelschap Rosas gaf ze in de afgelopen drie decennia de dans een nieuw gezicht en inspireerde ze generaties jonge dansmakers. Ze werd met talloze prijzen onderscheiden, waaronder de Gouden Leeuw, de prestigieuze oeuvreprijs van de Biënnale van Venetië. De Volkskrant noemt De Keersmaeker 'de choreografe die als geen ander emotie weet te brengen in de gouden driehoek van dans-vorm-muziek'. Want als er één kenmerk genoemd kan worden dat al het werk van De Keersmaeker verbindt, dan is het de intense relatie tussen dans en muziek. -|-Haar uitgangspunt is altijd de structuur van de compositie, die ze vertaalt naar haar eigen medium dans.

De samenwerking van De Keersmaeker met de gelauwerde Russische pianist Kolesnikov levert pure magie op. Muziekmagazine Bachtrack noemt hem 'misschien wel de meest introspectieve en meditatieve pianist. Hij is eerder een dichter van de piano dan een romanschrijver of verhalenverteller.'

Credits

Choreografie en dans / Chorégraphie et danse / Choreography and dance Anne Teresa De Keersmaeker
Muziek / Musique / Music Johann Sebastian Bach, The Goldberg Variations, BWV 988
Piano Pavel Kolesnikov
Muzikale samenwerking / Collaboration musicale / Musical collaboration Alain Franco
Choreografisch assistent / Assistante chorégraphique / Choreographic assistant Diane Madden
Decor en licht / Scénographie et lumières / Set and lighting design Minna Tiikkainen
Geluid / Son / Sound Alban Moraud
Artistieke assistente / Assistante artistique / Artistic assistant Martine Lange
Artistieke coördinatie en planning / Coordination artistique et planning / Artistic coordination and planning Anne Van Aerschot
Tourmanager Tis Daneels
Technisch directrice / direction technique / Technical director Marlies Jacques
Coördinator Kostuums / Chef costumière / Costumes coordinator Heide Vanderieck
Naaister / Couturière / Sewing Emmanuelle Erhart
Kleedster / Habillage / Wardrobe Ester Manas
Technici / Techniciens / Technicians Jonathan Maes, Jan Balfoort, Bram Geldhof, Laurie Sanchez
Productie / Production Rosas
Coproductie / Coproduction Wiener Festwochen, Concertgebouw (Brugge), De Munt / La Monnaie, Théâtre de la Ville à Paris - Théâtre du Châtelet (Paris), Internationaal Theater Amsterdam / Julidans, Sadler’s Wells (London), Montpellier Danse
Met dank aan / Remerciements / Special thanks to Takeshi Sakai, Anke Loh, Kees Van Houten, Leen Decin, Cynthia Loemij, Jacob Storer

Piano provided by Yamaha / Piano voorzien door Yamaha / Piano fourni par Yamaha

Deze productie wordt gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid, in samenwerking met Casa Kafka Pictures Tax Shelter empowered by Belfius.

Rosas wordt ondersteund door de Vlaamse Gemeenschap en door de stichting BNP Paribas.


Met Coronatoegangsbewijs

Om deze voorstelling te bezoeken heeft u een geldig Coronatoegangsbewijs nodig. Dit kan een negatieve testuitslag (testbewijs) zijn, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona (herstelbewijs). Deze dient u in de CoronaCheck-app of geprint via CoronaCheck.nl in een QR-code om te zetten. Dan pas heeft u een geldig Coronatoegangsbewijs.

BEKIJK OOK

Language NP Language no problem Tremble Andreas Hannes (NL/GR) / Small House Productions Dans Tremble
Sluiten Tremble Andreas Hannes (NL/GR) / Small House Productions
Stedelijk Museum en Julidans presenteren samen een huppelvoorstelling van Andreas Hannes in de Schiphol Entree van het museum. Laat u niet misleiden door deze simpele kwalificatie. Er wordt inderdaad gehuppeld. Maar dat leidt tot onvermoede hoogten.
Language NP Language no problem OPUS Christos Papadopoulos / Leon & the Wolf (GR) Dans OPUS
Sluiten OPUS Christos Papadopoulos / Leon & the Wolf (GR)
OPUS is Die Kunst der Fuge van J.S. Bach zoals je die nog nooit hebt gezien. Ja, 'gezien' is hier het juiste woord. De makers groeven diep in de ritmes van de compositie en verbeelden die microscopisch precies.
Language NP Language no problem Making Dances - Dancing Replies Merce Cunningham (VS) & Mathilde Monnier (FR) & Martha Graham (US) & Tim Etchells (UK)/ Dance On Ensemble (DE) Dans Making Dances - Dancing Replies
Sluiten Making Dances - Dancing Replies Merce Cunningham (VS) & Mathilde Monnier (FR) & Martha Graham (US) & Tim Etchells (UK)/ Dance On Ensemble (DE)
Een brug tussen verleden en toekomst. 'Buitenbeentje' Mathilde Monnier creëert haar antwoord op Merce Cunninghams iconische werk Story.
Language NP Language no problem Between Us Sarah Huygens Jawla (NL/BE) Dans Between Us
Sluiten Between Us Sarah Huygens Jawla (NL/BE)
Herkenning en ongemak in een rauwe, trance-achtige voorstelling over diversiteit en identiteit.