Unbreakable

Sluiten

Unbreakable

Lloyds company / Soweto Skeleton Movers

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Unbreakable
Lloyds company / Soweto Skeleton Movers

In een combinatie van oprecht spel, levenslustige Afrikaanse dansstijlen, humor en indrukwekkende visuals vertellen de Soweto Skeleton Movers uit Johannesburg hun persoonlijke levensverhalen. Ondanks veel tegenslagen en foute verleidingen die hun pad kruisten, zijn deze vijf dansers 'unbreakable'.

Duur 60 minuten
Genre dans
Taal language no problem

Unbreakable


Het publiek wordt door de Soweto Skeleton Movers meegenomen in een vrolijke en overweldigende mix van zang, straatscènes, meeslepende visuals en hun 'skeleton pantsula', een mix van traditionele Zuid-Afrikaanse streetdance (Pantsula) en 'bone breaking'. Dit alles wordt ondersteund door een eigentijdse soundtrack met melodische Afrohouse tunes en pompende Amapiano beats. Welcome to Soweto!
-|-
Unbreakable
is een veelbelovende samenwerking tussen de Rotterdamse choreograaf Lloyd Marengo, de Londense theaterregisseur Jonzi D en de vijf explosief-energieke dansers van Soweto Skeleton Movers, die hun bescheiden status van straatartiest al lang zijn ontgroeid en wereldwijd optreden.

Unbreakable van Lloyds Company & Soweto Skeleton Movers tijdens Black Achievement Month bij Internationaal Theater Amsterdam. Fotografie Bart Grietens
Unbreakable van Lloyds Company & Soweto Skeleton Movers tijdens Black Achievement Month bij Internationaal Theater Amsterdam. Fotografie Bart Grietens

Over de makers


Soweto Skeleton Movers
Soweto Skeleton Movers bestaat uit vijf dansers (Topollo Ntulo, Jabulani Manyoni, Junior Hlongwane, Molefi Rakitla en Lerato Motsepe) die hun bescheiden status van straatartiesten al lang zijn ontgroeid en wereldwijd optreden. De dansers hadden hun grote doorbraak in 2016 bij Breakin’ Convention in Londen, nadat Jonzi D ze ontdekt had, dansend in Soweto. Hun stijl is, officieel gesproken pantsula, een Zuid-Afrikaanse dansstijl die vooral bekend staat om het verbazingwekkende acrobatisch voetenwerk. Pantsula is een energieke dans die in de jaren ´50 in de Zuid-Afrikaanse townships ontstaan is en een specifieke levenswijze en kledingstijl vertegenwoordigt.-|-
Lloydscompany
Lloydscompany is een Rotterdams gezelschap. Onder de vlag van Lloydscompany komen dansers, upcoming urban makers én de underground battle scene samen. Met zijn voorstellingen slaat de company een brug tussen de straat en het podium. Oprichter Lloyd Marengo groeide op in het rauwe Rotterdam van de jaren '80 en leerde dans op straat. In de jaren '90 werd zijn hang-out in Rotterdam West het epicentrum van hiphop. Lloyd maakte furore met 010 B-boys die wereldwijd successen boekten en de Rotterdamse hiphop en straatcultuur op de kaart hebben gezet. Lloyd is een van de oprichters van het Hiphophuis, hij werkte onder meer met Scapino en Conny Janssen Danst en zijn werk was te zien tijdens de Nederlandse Dansdagen. Lloyd kreeg in september 2022 de Gouden Zwaan uitgereikt. Hij kreeg deze als waardering voor zijn grote en unieke bijdrage aan de dans in Nederland en zijn rol als baanbreker voor de hiphop community.

In de media

Theaterkrant

'De levenslust die de performers uitstralen spreekt boekdelen.'

Theaterparadijs

'De muziek en de choreografie zorgen ervoor dat je met veel meer energie het theater verlaat dan je bij binnenkomst mee naar binnen brengt.'

Credits


dansers Topollo Ntulo, Jabulani Manyoni, Junior Hlongwane, Molefi Rakitla en Lerato Motsepe
choreografie Soweto Skeleton movers en Lloyd Marengo-|-
regie Jonzi D
foto Abel Kutoane, Bart Grietens

Meer dans

Language NP Language no problem ZIEL Conny Janssen Danst Dans ZIEL
Sluiten ZIEL Conny Janssen Danst
01 apr '24 t/m 02 apr '24
Op zoek naar vrijheid, lichtheid en onverwachte ontmoetingen. Wat houdt ons tegen het leven te omarmen en de restricties die we onszelf en elkaar opleggen te doorbreken?
Language NP Language no problem The beauty of it all Nederlands Dans Theater 2 Dans The beauty of it all
Sluiten The beauty of it all Nederlands Dans Theater 2
03 apr '24 t/m 05 apr '24
The beauty of it all slaat de ultieme balans tussen het eren van de nalatenschap van Nederlands Dans Theater (NDT) en zijn rijke repertoire, en het creëren van ruimte voor nieuwe artistieke stemmen die het gezelschap van verrassende perspectieven voorzien.
Language NP Language no problem Assembly Hall Kidd Pivot / Crystal Pite & Jonathon Young Dans Assembly Hall
Sluiten Assembly Hall Kidd Pivot / Crystal Pite & Jonathon Young
22 apr '24 t/m 24 apr '24
Assembly hall is de nieuwste voorstelling van het Canadese gezelschap Kidd Pivot, opgericht door choreograaf Crystal Pite, viert in april haar Nederlandse première in ITA.
Language NP Language no problem WE, the EYES ICK Dans Amsterdam / Emio Greco & Pieter C. Scholten Dans WE, the EYES
Sluiten WE, the EYES ICK Dans Amsterdam / Emio Greco & Pieter C. Scholten
02 mei '24
WE, the EYES wil perspectieven ter discussie stellen in een maatschappij in crisis en claimt verandering.
Language NP Language no problem Hatched Ensemble Mamela Nyamza Dans Hatched Ensemble
Sluiten Hatched Ensemble Mamela Nyamza
20 mei '24 t/m 21 mei '24
HATCHED ENSEMBLE is de uitbreiding van Mamela Nyamza's originele en veelgeprezen solowerk HATCHED uit 2008, een autobiografisch werk waarin de choreografe reflecteerde op haar leven als moeder, lesbienne en kunstenaar.
Language NP Language no problem SPRING Introdans Dans SPRING
Sluiten SPRING Introdans
21 mei '24 t/m 22 mei '24
Om de lente én het leven te vieren, presenteert Introdans Spring, een programma dat zich concentreert rond het werk van Mauro Bigonzetti.
Language NP Language no problem Elements of Freestyle ISH Dance Collective Dans Elements of Freestyle
Sluiten Elements of Freestyle ISH Dance Collective
28 mei '24
Spectaculaire show met skate, freerunning en BMX waardoor je met een andere blik naar urban arts kijkt.
Language NP Language no problem Eu não sou só eu em mim Grupa Cena 11 Dans Eu não sou só eu em mim
Sluiten Eu não sou só eu em mim Grupa Cena 11
14 jun '24 t/m 16 jun '24
Een van de belangrijkste en gewaagdste dansgezelschappen van Brazilië brengt een energieke voorstelling waarin identiteit en uniciteit worden bevraagd en bevestigd door middel van dans, technologie en filosofie.
Language NP Language no problem The Romeo Trajal Harrell, Schauspielhaus Zürich Dance Ensemble Dans The Romeo
Sluiten The Romeo Trajal Harrell, Schauspielhaus Zürich Dance Ensemble
25 jun '24 t/m 27 jun '24
Stel je eens voor dat er één dans was voor iedereen, geïnspireerd op een wereld zoals die had kunnen zijn. Met The Romeo verbeeldt choreograaf Trajal Harrell deze dans voor alle mensen, ongeacht achtergrond, gender, karakter of stemming en van welke generatie dan ook.