Voorstelling van Zaken: Goed Scheiden
Voorstelling van Zaken: Goed Scheiden
Voorstellingen
In Nederland maken ieder jaar ongeveer 70.000 kinderen mee dat hun ouders uit elkaar gaan. Zo’n 7200 scheidingen kunnen worden getypeerd als conflictueuze of vechtscheidingen, waarvan kinderen echt schade ondervinden. Dat betekent dat er steeds meer beschadigde mensen in de maatschappij zijn. Zowel kinderen als ouders. Tijdens het programma Een voorstelling van zaken: goed scheiden maken acteurs en professionals, kinderen en ouders ons wegwijs in de wirwar van emoties, onzekerheden en oplossingen.
Rabozaal
duur: 3u
Die 7200 scheidingen hebben grote negatieve gevolgen voor ouders, kinderen en de rest van de samenleving. Niet alleen kinderen, ook ouders kunnen lijden onder hun scheiding. Ze schamen zich omdat ze het gevoel hebben als vader en moeder gefaald te hebben. Bij een scheiding zijn er vaak alleen maar verliezers. Toch eindigt 40% van de huwelijken tegenwoordig in een scheiding. Dat dit ook op een goede manier kan gaan is het onderwerp van deze nieuwe editie van Voorstelling van Zaken.
Goed scheiden en uit elkaar gaan kan. Op deze middag zullen we onderzoeken welke nieuwe samenwerkingsverbanden tussen justitie, gemeenten, jeugdzorg, onderwijs en andere sectoren aangegaan kunnen worden en welke acties goed scheiden bevorderen. Handvatten worden gezocht voor en door professionals, overheid en publiek om het aantal vechtscheidingen te verlagen.
Deze editie van Voorstelling van zaken komt tot stand door een samenwerking met het Programma Scheiden zonder Schade, dat in opdracht van het Ministerie van Justitie en Veiligheid, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten wordt uitgevoerd.
Accreditaties
Inmiddels zijn de volgende accreditaties verleend:
- Centrum voor Certificatie: 3 punten voor deelname, categorie 1
- Mediators Federatie: 3 punten categorie 2
- vFAS ( Vereniging van Familie-en erfrecht Advocaten ): 1 punt in het kader van de permanente opleiding
- NOvA (Nederlandse orde van Advocaten): kennen niet vooraf maar achteraf accreditatie punten toe