Inspirerende trainingen voor docenten

Naast de boeiende programma's voor leerlingen en studenten, is het belangrijk om als docent zelf fris en geïnspireerd te blijven. Bij ITA bieden onze trainingen een diepgaande verkenning van de materie en stimuleren ze gezamenlijk onderzoek. Tegelijkertijd is er ruimte om elkaar te bevragen en inspireren, waardoor je jezelf blijft ontwikkelen.

Inspirerende trainingen voor docenten

datum: op aanvraag

Theater Toolkit training po

Wil je als leerkracht met je klas een voorstelling of musical maken, dan hoef je dat niet alleen te doen. In de training die gegeven wordt door één van onze theaterdocenten, maak je je de tools eigen om met je leerlingen een thema te onderzoeken. Je leert de methodiek van het filosoferen met kinderen en probeert verschillende werkvormen uit om tot materiaal te komen. Er is ook ruimte om je regie- en dramaturgie skills verder te ontwikkelen. Samen met de Theater Toolkit van ITA Academy wordt jouw eindvoorstelling ongetwijfeld een succes.

INTERESSE? NEEM CONTACT OP

datum: op aanvraag

Theater Toolkit training vo

Tijdens de trainingsdagen word je door onze vakmensen uitgedaagd je eigen denkkaders te verbreden en te onderzoeken en werkvormen te bedenken die je mee kunt nemen de klas in. Daarnaast krijg je ideeën over hoe je met elkaar vernieuwend, eigentijds materiaal verzamelt en hoe je dit traject – niet alleen als docent, maar ook als kunstenaar – begeleidt.

‘De repetitiefase is het moment waarin je jezelf toestaat om te vinden wat je nog niet weet. Je voorbereidingen zijn het vangnet. Je intuïtie is net zo belangrijk als al het materiaal dat je tot nu toe hebt verzameld. Vertrouw op jezelf en elkaar…’ — Ivo van Hove 
INTERESSE? NEEM CONTACT OP

datum: op aanvraag

Studiedag 'De kunst van het filosoferen'

Bij ITA is filosoferen met kinderen en jongeren een belangrijk onderdeel van onze programma's. We delen graag de methodiek (ontwikkeld door Berrie Heesen) met anderen. Tijdens onze bijscholingsdag geeft een maker van ITA uitgebreid uitleg over het filosoferen met jongeren. Je leert de methodiek grondig kennen en oefent samen. Ontdek hoe je filosofische gesprekken omzet naar theatraal materiaal. Ook als je de methodiek al kent, is deze dag een aanrader. Het oefenen van de methodiek is namelijk altijd nuttig.

RESERVEER

datum: op aanvraag

Studiedag Theatervormgeving

Ontdek in onze trainings- en inspiratie dag hoe je als docent je vormgeving kunt verbeteren en je concepten naar een hoger niveau kunt tillen. Verdiep je tijdens deze studiedag in het vakgebied en ga samen op onderzoek uit. We dagen je uit om jezelf en anderen te bevragen en te inspireren. Zelfs als je lesgeeft in een ander vakgebied, kan deze studiedag nog steeds interessant zijn om je denkruimte te vergroten.

RESERVEER

Meer studiedagen

Er zijn nog meer studiedagen mogelijk bij ITA. Bijvoorbeeld over burgerschap. Als je voor je schoolteam een training wilt organiseren denken we graag met je mee.

Geïnteresseerd in een studiedag? Mail naar wilma.smilde@ita.nl

Tip: maak gebruik van je jaarlijkse scholingsbudget.