Voed je nieuwsgierigheid

Geef jezelf een bijscholing cadeau

Er zijn allerlei boeiende programma’s voor leerlingen en studenten, maar hoe blijf je als docent zelf fris en geïnspireerd? In de trainingen bij ITA duik je dieper de materie in en ga je samen op onderzoek. Tegelijkertijd is er de ruimte om jezelf en elkaar te bevragen en inspireren.

Voed je nieuwsgierigheid

datum: op aanvraag

Theater Toolkit training po

Wil je als leerkracht met je klas een voorstelling of musical maken, dan hoef je dat niet alleen te doen. In de training die gegeven wordt door één van onze theaterdocenten, maak je je de tools eigen om met je leerlingen een thema te onderzoeken. Je leert de methodiek van het filosoferen met kinderen en probeert verschillende werkvormen uit om tot materiaal te komen. Er is ook ruimte om je regie- en dramaturgie skills verder te ontwikkelen. Samen met de Theater Toolkit van ITA-Academy wordt jouw eindvoorstelling ongetwijfeld een succes.

INTERESSE? NEEM CONTACT OP

nnb

Theater Toolkit training vo

Als docent CKV, beeldend of (muziek)theater kun je met je leerlingen op onderzoek gaan. Wij lieten ons inspireren door de werkwijze van onze huisregisseur Ivo van Hove en zijn artistiek team. We ontwikkelden een methodiek en een kist met inspirerende tools om in de lessen te gebruiken. Tijdens de trainingsdagen word je door onze vakmensen uitgedaagd je eigen denkkaders te verbreden en te onderzoeken en werkvormen te bedenken die je mee kunt nemen de klas in. Daarnaast krijg je ideeën over hoe je met elkaar vernieuwend, eigentijds materiaal verzamelt en hoe je dit traject – niet alleen als docent, maar ook als kunstenaar – begeleidt. 

‘De repetitiefase is het moment waarin je jezelf toestaat om te vinden wat je nog niet weet. Je voorbereidingen zijn het vangnet. Je intuïtie is net zo belangrijk als al het materiaal dat je tot nu toe hebt verzameld. Vertrouw op jezelf en elkaar…’ — Ivo van Hove 
INTERESSE? NEEM CONTACT OP

vrijdag 12 april 2024

Studiedag 'De kunst van het filosoferen'

Don’t teach children art, teach them to think like an artist. Bij ITA is het filosoferen met kinderen en jongeren een wezenlijk onderdeel van onze programma’s. De methodiek die we gebruiken (grondlegger is Berrie Heesen) geven we graag door. Tijdens de bijscholingsdag gaat een docent van ITA-Academy uitgebreid in op de kunst van het filosoferen met jongeren. Je duikt helemaal in de methodiek van het filosoferen en gaat met elkaar oefenen. Je ervaart hoe je het gespreksmateriaal om kunt zetten naar theatraal materiaal. Ook als je de methodiek al kent is deze dag een aanrader. Wij horen vaak: je kunt het toepassen van de methodiek niet vaak genoeg oefenen.

RESERVEER

maandag 22 april 2024

Studiedag Theatervormgeving

Een docent geeft elke dag vorm aan van alles in lessen en voorstellingen, maar hoe kun je je vormgeving zo inzetten dat je je concepten naar een hoger niveau tilt. ITA heeft vormgeving hoog in het vaandel staan en wil in deze trainings- en inspiratiedag je uitnodigen om de vormgever in jezelf een slinger te geven.

RESERVEER

Meer studiedagen

Er zijn nog meer studiedagen mogelijk bij ITA. Bijvoorbeeld over burgerschap. Als je voor je schoolteam een training wilt organiseren denken we graag met je mee.

Geïnteresseerd in een studiedag? Mail naar wilma.smilde@ita.nl

Tip: maak gebruik van je jaarlijkse scholingsbudget.