Theater in context | videoserie

Theater in context is een videoserie speciaal gemaakt voor de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Aan de hand van een ITA-voorstelling en een bepaalde schrijver of stroming wordt in iedere aflevering een thema behandeld. De vijf thema's zijn macht en leiderschap, keuzevrijheid en lotsbestemming, koloniaal verleden en racisme, feminisme, inclusie en seksuele identiteit.

Theater in context | videoserie

In een aflevering zie je fragmenten uit voorstellingen en leidt presentatrice Dolores Leeuwin gesprekken met makers, acteurs en filosofen. Gesprekken over hoe wij met elkaar de wereld hebben vormgegeven en over welke rol je daar als individu in speelt. Daarnaast zie je jongeren met elkaar in gesprek over de thema’s die worden behandeld en krijg je via een ‘live-animatie’ ook wat historische context mee.

De afleveringen kunnen zowel als serie als per aflevering worden ingezet in een onderwijssetting. Elke aflevering is voorzien van educatiemateriaal. Daarnaast is er voor elk thema een MAAK-workshop te boeken en kun je een rondleiding door ITA met focus op een van de thema’s boeken.

VRAAG NU GRATIS 2 AFLEVERINGEN AAN

De videoserie Theater in Context is mede mogelijk gemaakt door

KPMG