NIEUW: ITAlive

Rechtstreeks vanuit Internationaal Theater Amsterdam brengen wij hoogtepunten uit ons repertoire bij u in de woonkamer met ITALive. Via een livestream maakt u mee wat er op dat moment live op ons podium aan het Leidseplein gespeeld wordt. En niet alleen nu. ITALive ‘is here to stay’ en zal deel blijven uitmaken van ons aanbod. Hiermee breiden wij ons aanbod uit en brengen wij de producties vanaf onze podia naar de hele wereld. De live gestreamde voorstellingen worden namelijk ondertiteld in het Engels.

Dit najaar kunt u vanuit uw luie stoel kijken naar Medea, Wie heeft mijn vader vermoord en De stille kracht.

Medea van ITA-ensemble - fotograaf Jan Versweyveld

Vrijdag 30 oktober

Medea

Al 24 eeuwen vertellen schrijvers en theatermakers het verhaal van koningsdochter Medea die door haar man wordt verstoten en vervolgens haar kinderen doodt. Is Medea de populairste van alle Griekse tragedies? Ze is in elk geval de huiveringwekkendste. Simon Stone vermengt het stuk van Euripides met de waargebeurde geschiedenis van Debora Green, een Amerikaanse vrouw die in de jaren ’90 haar kinderen doodde.

Marieke Heebink won de Theo d’Or voor haar vertolking van de rol van Medea. De voorstelling werd in 2015 geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival.

Koop hier uw tickets voor de livestream
Wie heeft mijn vader vermoord van ITA-ensemble - fotograaf Jan Versweyveld

Vrijdag 6 november

Wie heeft mijn vader vermoord

Ivo van Hove bewerkte Wie heeft mijn vader vermoord van literaire sensatie Édouard Louis. Van Hove maakte van het zeer uitgesproken boek een monoloog, speciaal voor Hans Kesting

'Wie heeft mijn vader vermoord is een genadeloos en roerend portret van een kansarme man, in een milieu waar armoede en drankzucht van vader op zoon worden doorgegeven.' - De Volkskrant ★★★★

‘De voorstelling laat zien dat één acteur met een sterke tekst op een nagenoeg kaal toneel meedogenloos onder de huid van het publiek kan kruipen.’ - Trouw ★★★★

Koop hier uw tickets voor de livestream
De stille kracht van ITA-ensemble - fotograaf Jan Versweyveld

Donderdag 26 november

De stille kracht

De stille kracht is een meeslepend verhaal over de misverstanden en het onbegrip tussen culturen, en ook tussen naaste familieleden. De ondergang van Otto van Oudijck maakt ons pijnlijk bewust van de onmogelijkheid om de ander volledig te doorgronden.

De stille kracht speelt in Nederlands-Indië, maar vertelt een verhaal dat universeel is. Centraal staat de gespannen verhouding tussen twee culturen, die onverzoenbaar tegenover elkaar staan. De stille kracht wordt doorgaans als een poëtische en mentale kracht beschouwd. Dat is ze, maar ze is vooral een kracht met een verwoestende werking.

'Overdonderende theatermoesson' - Theaterkrant ★★★★

Koop hier uw tickets voor de livestream
De livestreams worden mede mogelijk gemaakt door giften van donateurs van ITA , leden van het Othello Genootschap en door
Fonds 21

Veel gestelde vragen

Mijn partner en ik willen samen kijken, moeten we dan twee kaarten kopen?

Net als bij een voorstelling dient u per persoon een ticket voor de voorstelling te kopen. Per gekocht ticket ontvangt u een uur voor aanvang een wachtwoord en link naar de livestream.

Ik kan niet meer op de datum waarop ik tickets heb gekocht. Kan ik mijn tickets omruilen of mijn geld terug krijgen?

Tickets nemen we terug in ruil voor een tegoedbon of kunnen omgeruild worden voor een andere livestream.

Moet je er precies op de tijd van aanvang zijn of kun je ook later ‘binnenkomen’?

Net als bij elke andere voorstelling is ook deze voorstelling echt live, dus als u te laat bent kunt u een deel van de voorstelling missen.

Hoeveel mensen kunnen naar de livestream kijken? Is er een kans dat het uitverkocht is als ik niet op tijd tickets koop?

Ja, er is een maximale capaciteit voor het aantal mensen dat naar de stream kan kijken.

Kan ik vanuit het buitenland ook kijken?

Ja, het is ook mogelijk om de livestream vanuit het buitenland te bekijken. De voorstelling wordt in het Engels ondertiteld.

Zal er ondertiteling zijn?

Ja, de livestream zal in het Engels ondertiteld worden.

Wat is de camerapositionering? Is er één camera of zijn er meerdere camera’s?

De livestream zal opgenomen worden met meerdere camera’s vanuit verschillende perspectieven.

Wanneer ontvang ik een link om de livestream te bekijken?

Een link met details over toegang tot de livestream wordt één uur voor de livestream naar u gemaild. Mocht u de mail niet ontvangen hebben, controleer dan uw ongewenste e-mail voordat u contact met ons opneemt.

Kan ik de livestream ook op een ander moment bekijken?

De livestream is tijdgebonden. De voorstelling wordt live in ons theater gespeeld en u krijgt – via een liveverbinding – te zien wat er zich op dat moment in de zaal afspeelt. De livestream is dus alleen op het moment van uitzending live te bekijken.

Kan ik de livestream opnemen?

Audio- of video-opname op uw eigen apparaat is ten strengste verboden. Kennis van dergelijke acties, inclusief het plaatsen van een video van de stream, kan uw mogelijkheden om in de toekomst virtuele evenementen te bekijken of te openen schaden.

Ik hoor niks.

Als u geen geluid kunt horen, probeer dan iets af te spelen via een andere website en zorg ervoor dat uw luidsprekers/hoofdtelefoons goed werken. Zorg er bovendien voor dat u het geluid op de livestream niet hebt gedempt. Als het probleem blijft bestaan, kan een eenvoudige herstart van uw computer/tablet het probleem oplossen.

Mijn video is gestopt met werken. Wat moet ik doen?

Vernieuw de pagina en u wordt teruggebracht naar de stream in real time en deze zal verder gaan vanaf waar de voorstelling op dat moment is. Als het probleem blijft optreden, controleer dan uw internet, datamogelijkheden en video-instellingen op uw apparaat.

Kan ik de video vooruit of achteruit spoelen?

U maakt deel uit van een live-ervaring, dus dit kan niet. Iedereen kijkt naar een live-uitzending, wat betekent dat er geen manier is om de video vooruit of terug te spoelen.

Ik zie alleen nog een wachtpagina?

De stream start pas bij aanvang van de voorstelling.

Mijn wachtwoord is ongeldig. Wat moet ik doen?

Controleer a.u.b. of u uw code correct invoert, want het is hoofdlettergevoelig. Probeer de code ook op een ander apparaat of browser.

Als ik mijn scherm ververs voor deze livestream, word ik er dan afgegooid?

Nee. Zolang u uw unieke code hebt ingevoerd en bent ingelogd, kunt u zo veel verversen als u wilt. Als u er ‘wordt uitgegooid’, log dan gewoon weer in met het wachtwoord dat u heeft ontvangen.

Ik heb te veel tickets gekocht. Wat nu?

Tickets nemen we terug in ruil voor een tegoedbon of kunnen omgeruild worden voor een andere livestream.

Ik heb meer/andere vragen. Met wie kan ik contact opnemen?

Als u vragen heeft of ondersteuning nodig heeft met betrekking tot uw aankoop of de stream, mail dan naar bespreekbureau@ita.nl. We helpen u graag verder.

Educatie

Met uw leerlingen / studenten de live stream kijken? Een voorbereidende workshop, inleiding of nagesprek bij de voorstelling? Voor onderwijs hebben wij scherpe tarieven, en mooi bijbehorend aanbod. Voor het reserveren van kaarten voor de streaming en informatie over de educatie neemt u contact op met ITA Academy / Marije Wiggers: marije@ita.nl

Meer informatie