Nederlands Theater Festival

Het Nederlands Theater Festival (NTF) markeert de feestelijke start van het nieuwe theaterseizoen. Vanaf elke eerste donderdag in september – elf dagen lang – dwars door de stad Amsterdam. NTF toont de mooiste, meest indrukwekkende voorstellingen van het afgelopen seizoen, gebaseerd op de keuzes van zeven onafhankelijke jury’s uit Nederland en Vlaanderen. Zodoende viert NTF vele genres en vormen van het theater: toneel, cabaret, jeugdtheater, mime, performance en meer…

Het Nederlands Theater Festival vindt plaats van 7 t/m 17 september in Amsterdam.


Het festival start met de altijd spraakmakende lezing De Staat van het Theater en het diepte-interview The State of the World met een beroemde internationale kunstenaar. Het festival wordt feestelijk afgesloten in Internationaal Theater Amsterdam, met de uitreiking van de belangrijkste theaterprijzen van het land tijdens Het Gala van het Nederlands Theater.
-|-
Met zijn rijke geschiedenis en voortdurende inzet voor kwaliteit en vernieuwing, blijft het Nederlandse Theater Festival een belangrijke pijler binnen de Nederlandse theaterwereld en een jaarlijks hoogtepunt voor theaterliefhebbers en professionals.

Het programma

Elf dagen lang – van 7 tot en met 17 september 2023 – presenteert het Nederlands Theater Festival de mooiste voorstellingen van dit seizoen. Het festival laat daarnaast succesvolle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van theater zien, staat vooraan in het gesprek over de rol van theater in de samenleving en laat grenzen tussen verschillende kunstdisciplines vervagen.

Het Nederlands Theater Festival is er om het theater én het publiek te vieren.

BEKIJK HET HELE PROGRAMMA

NEDERLANDS THEATER FESTIVAL IN ITA

Language NP Language no problem Jihad van liefde Meervaart / Amsterdams Andalusisch Orkest / George & Eran Producties Theater Jihad van liefde
Sluiten Jihad van liefde Meervaart / Amsterdams Andalusisch Orkest / George & Eran Producties
Jihad van Liefde is een muzikaal verhaal, gebaseerd op het gelijknamige boek waarin David Van Reybrouck het aangrijpende verhaal optekende van Mohamed El Bachiri.
Language NP Language no problem Yara's wedding NITE / Schauspiel Hannover/ Guy Weizman Theater Yara's wedding
Sluiten Yara's wedding NITE / Schauspiel Hannover/ Guy Weizman
Een interdisciplinaire (bijna) musical door Guy Weizman, NITE en Schauspiel Hannover. Durven we onze vooroordelen écht te bevragen, of zijn we te politiek correct geworden? Wat kunnen we leren van de stille stem?
Language NP Language no problem The Story of Travis Theater Rotterdam / Well Made Producions/ Romana Vrede / Alida Dors Theater The Story of Travis
Sluiten The Story of Travis Theater Rotterdam / Well Made Producions/ Romana Vrede / Alida Dors
The Story of Travis is een nieuwe toneeltekst geïnspireerd door de Broadway klassieker A Raisin in the Sun van Lorraine Hansberry.
Language NP Language no problem De Jaren Het Nationale Theater / Eline Arbo Theater De Jaren
Sluiten De Jaren Het Nationale Theater / Eline Arbo
In De jaren vertellen vijf actrices samen het leven van één vrouw, tegen de achtergrond van een in hoog tempo veranderende wereld. Naar het boek van Annie Ernaux.
Language NP Language no problem The State of the World - Sarah Mani Nederlands Theater Festival Perspectief The State of the World - Sarah Mani
Sluiten The State of the World - Sarah Mani Nederlands Theater Festival
In het interviewprogramma The State of the World reflecteert een belangrijke buitenlandse kunstenaar op de rol van de kunsten en Nederland in de wereld. Onze gast dit jaar is de bekroonde Afghaanse filmmaker Sahra Mani.