Particulier geven

De eerste stenen schouwburg op het Leidseplein zou er in 1894 niet gekomen zijn zonder de ambitieuze en cultuurminnende burgers van Amsterdam. Ook tegenwoordig maken onze particuliere donateurs het mogelijk bijzondere en spraakmakende producties uit eigen huis, uit Nederland en van over de wereld in ons monumentale thuis aan het Leidseplein te laten zien. Theater dat ertoe doet, voor een kritisch en betrokken publiek.

Particulier geven

Steun ITA

Wij zijn dankbaar dat u ITA ondersteunt met uw gift. Met uw steun draagt u kunst en cultuur een warm hart toe. Groot of klein, uw bijdrage maakt voor ons theater het verschil. Mogen wij u hiervoor alvast hartelijk voor bedanken.

Vanaf €75,- per jaar

ITA-Vriend

Onze Vrienden dragen kunst en cultuur een warm hart toe. Groot of klein, uw bijdrage maakt voor ons het verschil. Uw gift maakt onze (inter)nationale programmering, eigen producties, randprogrammering en bijzondere educatieprojecten mogelijk. Zo kunnen wij een thuis zijn voor theaterliefhebbers en voor een breed publiek van alle leeftijden en achtergronden. Voor meer informatie over ITA-Vriendschap kunt u hier klikken.

Voordelen ITA-Vriend

 • 10% korting op de eigen kaart voor voorstellingen van het ITA-ensemble in ITA
 • voorrang bij bestellen van kaarten voor alle voorstellingen
 • vriendenbijeenkomsten met een toelichting op het nieuwe theaterseizoen
 • rondleiding voor Vrienden
 • tweewekelijkse vriendennieuwsbrief
Word vriend

Vanaf €250,- per jaar

ITA-BOEZEMVRIEND

Alle voordelen ITA-Vriend +

 • Een eenmalige vrijblijvende uitnodiging voor het bijwonen van een Mecenasavond

Ik geniet al jaren van prachtige, indrukwekkende, grappige, vrolijke, ontroerende voorstellingen bij ITA. Omdat ik het belangrijk vind dat we dit nog heel lang kunnen en mogen blijven doen, wil ik graag een steentje bij dragen. En als dank krijg ik daar regelmatig heel leuke dingen voor terug. Hoe mooi en bijzonder is dat!– Helen van Well, Vriend
WORD VRIEND

vanaf €1.000,- / €1.750,- per jaar

ITA-mecenas

Als Mecenas bent u een vitale schakel in het realiseren van onze belangrijkste ambities: het tonen van buitengewone (inter)nationale voorstellingen; het maken van eigen producties en het ondersteunen van ons topensemble met acteurs; ons Talent Center en educatieprogramma’s voor jong en oud; en het in stand houden van ons 125-jarige monumentaal pand. U heeft de mogelijkheid uw donatie te oormerken voor een specifiek doel. Donateur bent u vanaf €1.000,- per jaar of als duo vanaf €1.750,- euro per jaar.

Onze Mecenassen ontvangen aan het begin van het nieuwe culturele seizoen een prachtig programma met daarin 6 voorstellingen die op aanraden van onze programmeurs zijn gekozen. Bij ieder van deze 6 voorstellingen wordt er speciaal voor de Mecenassen een exclusieve inleiding verzorgd en gaan we aansluitend gezamenlijk naar de voorstelling. Tijdens de na-borrel is er de gelegenheid om na te praten over de voorstellingen samen met leden van de cast. Vooraf wordt er samen gedineerd aan de Mecenas-stamtafel voor wie zin heeft om aan te schuiven.

Alle ITA-Mecenas ontvangt u:

 • één of twee vrijkaart(en) voor 3 voorstellingen naar keuze uit het Mecenas-programma
 • naamsvermelding op onze website
 • persoonlijke service om kaarten te bestellen voor alle voorstellingen van ITA
 • uitnodiging voor de twee ITA-Huiskameravonden waarbij alle donateurs in kleine kring als eersten geïnformeerd worden over de nieuwe programmering.

Vanaf €3000,- per jaar

ITA-PREMIÈRE MECENAS

Genodigd worden bij iedere première van het ITA-ensemble, en altijd gegarandeerd zijn van twee vrijkaarten en de beste plaatsen in de zaal. Dat is wat u geboden krijgt als Première-Mecenas in dank voor uw steun van €3.000,- per jaar. U hoort tot de groep donateurs die het dichtst bij ons ensemble en ons huis staat, en uw interesse in onze producties en ons ensemble proberen we zo goed mogelijk te voeden met bijzondere leeslijsten, exclusieve inleidingen en bijzondere inkijkjes in het creatieve proces bij ITA.

Als première-Mecenas ontvangt u:

 • 2 vrijkaarten voor alle premières van ons ITA-ensemble tijdens het theaterseizoen.
 • Uitnodigingen voor alle premières borrels, exclusieve inleidingen, speciaal voor u samengestelde leeslijsten en achtergrondinformatie voor iedere nieuwe productie.
 • Persoonlijke service om kaarten te bestellen voor alle voorstellingen bij ITA

Bekijk de fiscale voordelen van periodiek schenken

Vanaf €5.000,- per jaar

Compagnon

Onze Compagnons vormen een unieke groep liefhebbers van ons ensemble en van ons huis die hun collectieve financiële steun oormerken aan een productie van ons ITA-ensemble die gezamenlijk gekozen wordt. Rondom deze gekozen productie worden Compagnons uitgenodigd voor een repetitiebezoek en verdere kennismaking met de cast en crew.

Naast het ITA-Huiskameravonden waarvoor alle donateurs worden genodigd, organiseren we jaarlijks speciaal voor onze Compagnons en Particulier Producenten het Producenten-diner. Tijdens deze unieke avond worden de plannen voor nieuwe producties en samenwerkingen met gastregisseurs bekend gemaakt, lang voordat deze informatie algemeen bekend wordt gemaakt. Een uniek en zeer exclusief privilege!

Als Compagnon ontvangt u natuurlijk ook twee vrijkaarten voor alle premières van ons ITA-ensemble die tijdens het jaar plaatsvinden, en wordt u uitgenodigd voor alle première-ontvangsten, exclusieve inleidingen en ontvangt u speciaal samengestelde leeslijsten en achtergrondinformatie voor iedere nieuwe productie. Ook u ontvangt persoonlijke service en aandacht voor al uw wensen bij ITA.

Vanaf € 10.000,- per jaar

Particulier producent

Onze Particulier Producenten staan het meest dicht bij ons ensemble, en worden op uiterst unieke en persoonlijke wijze betrokken bij een productie die in samenspraak met ons door de Particulier Producent wordt gesteund. Vanaf de scenografiepresentatie tot en met de try-outs, de Particulier Producent wordt op allerlei bijzondere manieren bij het creatieve proces betrokken, woont repetities bij en volgt de ontwikkeling van het stuk tot en met de première.

Natuurlijk ontvangt u als Particulier Producent ook vrijkaarten voor alle premières van ons ensemble en ontvangt u zeer persoonlijke service en aandacht voor al uw wensen bij ITA.

We staan met veel plezier tot uw beschikking om u persoonlijk te vertellen over deze mogelijkheden om ITA te steunen. U kunt ons bereiken via development@ita.nl of telefonisch op 020-523 78 66