Particulier geven

De eerste stenen schouwburg op het Leidseplein zou er in 1894 niet gekomen zijn zonder de ambitieuze en cultuurminnende burgers van Amsterdam. Ook tegenwoordig maken onze fans, vrienden en particuliere donateurs het mogelijk om bijzondere en spraakmakende producties uit eigen huis, uit Nederland en van over de wereld in ons monumentale thuis aan het Leidseplein te laten zien. Groot of klein, hun bijdrage maakt voor ons het verschil. Zo kunnen wij een thuis zijn voor een breed publiek van alle leeftijden en achtergronden.

Particulier geven

tot € 74 per jaar

ITA Fan

Voordelen ITA Fan

 • 10% korting op de eigen kaart voor voorstellingen van het ITA ensemble in ITA
 • 10% korting op uw try-out abonnement
 • tweewekelijkse vriendennieuwsbrief
Word ITA fan

vanaf € 75 per jaar

ITA Vriend

Voordelen ITA Vriend

 • 10% korting op twee kaarten voor voorstellingen van het ITA ensemble in ITA
 • 10% korting op twee try-out abonnementen
 • voorrang bij bestellen van kaarten voor alle voorstellingen
 • vriendenbijeenkomsten met een toelichting op het nieuwe theaterseizoen
 • rondleiding voor Vrienden
 • tweewekelijkse vriendennieuwsbrief
Word ITA-vriend

vanaf € 250 per jaar

ITA HARTSVRIEND

Voordelen ITA Hartsvriend

 • 10% korting op twee kaarten voor voorstellingen van het ITA ensemble in ITA
 • 10% korting op twee try-out abonnementen
 • voorrang bij bestellen van kaarten voor alle voorstellingen
 • vriendenbijeenkomsten met een toelichting op het nieuwe theaterseizoen
 • rondleiding voor Vrienden
 • tweewekelijkse vriendennieuwsbrief
 • een eenmalige vrijblijvende uitnodiging voor het bijwonen van een Mecenasavond
NEEM CONTACT MET ONS OP

vanaf € 1.000 / € 1.750 per jaar

ITA mecenas

Als Mecenas bent u een vitale schakel in het realiseren van onze belangrijkste ambities: het tonen van buitengewone (inter)nationale voorstellingen; het maken van eigen producties en het ondersteunen van ons topensemble met acteurs; ons Talent Center en educatieprogramma’s voor jong en oud; en het in stand houden van ons 125-jarige monumentaal pand. U heeft de mogelijkheid uw donatie te oormerken voor een specifiek doel. Donateur bent u vanaf € 1.000 per jaar of als duo vanaf € 1.750 per jaar.

Onze Mecenassen ontvangen aan het begin van het nieuwe culturele seizoen een prachtig programma met daarin 6 voorstellingen die op aanraden van onze programmeurs zijn gekozen. Bij ieder van deze 6 voorstellingen wordt er speciaal voor de Mecenassen een exclusieve inleiding verzorgd en gaan we aansluitend gezamenlijk naar de voorstelling. Tijdens de na-borrel is er de gelegenheid om na te praten over de voorstellingen samen met leden van de cast. Vooraf wordt er samen gedineerd aan de Mecenas-stamtafel voor wie zin heeft om aan te schuiven.

Als ITA Mecenas ontvangt u:

 • één of twee vrijkaart(en) voor 3 voorstellingen naar keuze uit het Mecenas-programma
 • naamsvermelding op onze website
 • persoonlijke service om kaarten te bestellen voor alle voorstellingen van ITA
 • uitnodiging voor de twee ITA-Huiskameravonden waarbij alle donateurs in kleine kring als eersten geïnformeerd worden over de nieuwe programmering
NEEM CONTACT MET ONS OP

vanaf € 3.000 per jaar

ITA PREMIÈRE MECENAS

Genodigd worden bij iedere première van het ITA ensemble, en altijd gegarandeerd zijn van twee vrijkaarten en de beste plaatsen in de zaal. Dat is wat u geboden krijgt als Première Mecenas in dank voor uw steun van € 3.000 per jaar. U hoort tot de groep donateurs die het dichtst bij ons ensemble en ons huis staat, en uw interesse in onze producties en ons ensemble proberen we zo goed mogelijk te voeden met bijzondere leeslijsten, exclusieve inleidingen en bijzondere inkijkjes in het creatieve proces bij ITA.

Als ITA Première Mecenas ontvangt u:

 • 2 vrijkaarten voor alle premières van ons ITA ensemble tijdens het theaterseizoen
 • Uitnodigingen voor alle premières borrels, exclusieve inleidingen, speciaal voor u samengestelde leeslijsten en achtergrondinformatie voor iedere nieuwe productie
 • Persoonlijke service om kaarten te bestellen voor alle voorstellingen bij ITA
NEEM CONTACT MET ONS OP

vanaf € 5.000 per jaar

ITA Compagnon

Onze Compagnons vormen een unieke groep liefhebbers van ons ensemble en van ons huis die hun collectieve financiële steun oormerken aan een productie van ons ITA ensemble die gezamenlijk gekozen wordt. Rondom deze gekozen productie worden Compagnons uitgenodigd voor een repetitiebezoek en verdere kennismaking met de cast en crew.

Naast het ITA-Huiskameravonden waarvoor alle donateurs worden genodigd, organiseren we jaarlijks speciaal voor onze Compagnons en Particulier Producenten het Producenten-diner. Tijdens deze unieke avond worden de plannen voor nieuwe producties en samenwerkingen met gastregisseurs bekend gemaakt, lang voordat deze informatie algemeen bekend wordt gemaakt. Een uniek en zeer exclusief privilege!

Als Compagnon ontvangt u natuurlijk ook twee vrijkaarten voor alle premières van ons ITA ensemble die tijdens het jaar plaatsvinden, en wordt u uitgenodigd voor alle première-ontvangsten, exclusieve inleidingen en ontvangt u speciaal samengestelde leeslijsten en achtergrondinformatie voor iedere nieuwe productie. Ook u ontvangt persoonlijke service en aandacht voor al uw wensen bij ITA.

NEEM CONTACT MET ONS OP

vanaf € 10.000 per jaar

ITA Particulier producent

Onze Particulier Producenten staan het meest dicht bij ons ensemble, en worden op uiterst unieke en persoonlijke wijze betrokken bij een productie die in samenspraak met ons door de Particulier Producent wordt gesteund. Vanaf de scenografiepresentatie tot en met de try-outs, de Particulier Producent wordt op allerlei bijzondere manieren bij het creatieve proces betrokken, woont repetities bij en volgt de ontwikkeling van het stuk tot en met de première.

Natuurlijk ontvangt u als Particulier Producent ook vrijkaarten voor alle premières van ons ensemble en ontvangt u zeer persoonlijke service en aandacht voor al uw wensen bij ITA.

NEEM CONTACT MET ONS OP

Vragen?

We staan met veel plezier tot uw beschikking om u persoonlijk te vertellen over deze mogelijkheden om ITA te steunen. U kunt ons bereiken via development@ita.nl of telefonisch op 020-523 78 66.