Acteur

Joy Delima

Joy Delima (1994) treedt in seizoen 20|21 toe tot het vaste ITA-ensemble. In juni 2020 speelt zij al wel haar solo Stamboom monologen bij ITA. In seizoen 20|21 speelt Delima in de première van Op hoop van zegen (regie Simon Stone).

C.V.

Delima studeerde aan de ArtEZ Toneelschool in Arnhem en kreeg nog vóór haar afstuderen in 2019 een nominatie voor de Colombina, de prijs voor de meest indrukwekkende vrouwelijke ondersteunde rol in Onze Straat van Daria Bukvić bij Het Nationale Theater. Ook speelde ze in diverse voorstellingen bij Toneelgroep Oostpool in regie van Marcus Azzini, zoals Allemaal Mensen en Allemaal Mensen | Umuntu. Ze tourt daarnaast al meerdere seizoenen met haar solovoorstelling Stamboom Monologen over het vinden van haar eigen identiteit. Op televisie was Delima onder andere te zien in Flikken Rotterdam, in het derde en vierde seizoen.

Joy Delima: ‘Ik kan nog steeds niet geloven dat ik zo vroeg na mijn afstuderen mag toetreden tot dit ensemble. Ik ben ongelofelijk dankbaar dat ik me hier, te midden van zo'n steengoed ensemble, kan door ontwikkelen als actrice onder leiding van Ivo van Hove. Ik kijk ernaar uit om samen met hen verhalen te vertellen die ertoe doen en van maatschappelijk belang zijn. Niet alleen in het theater, maar in onze samenleving.’

Voorstellingen

Language NP Language no problem Op hoop van zegenTheater ITA–Ensemble Op hoop van zegen
Sluiten Op hoop van zegen ITA–Ensemble
Simon Stone verplaatst het vissersdorp dat centraal staat in Op hoop van zegen naar de aankomsthal van een luchthaven. Hier wachten familie en vrienden op de terugkeer van hun dierbaren.