Acteur

Joy Delima

Joy Delima (1994) treedt in seizoen 20|21 toe tot het vaste ITA-ensemble. In seizoen 20|21 speelt Delima in de premières van Flight 49 (regie Simon Stone), Romeo en Julia (regie Michiel van Erp) en Age of Rage (regie Ivo van Hove), in de reprise van Medea en de ITALive van Medea.

C.V.

Delima studeerde aan de ArtEZ Toneelschool in Arnhem en kreeg nog vóór haar afstuderen in 2019 een nominatie voor de Colombina, de prijs voor de meest indrukwekkende vrouwelijke ondersteunde rol in Onze Straat van Daria Bukvić bij Het Nationale Theater. Ook speelde ze in diverse voorstellingen bij Toneelgroep Oostpool in regie van Marcus Azzini, zoals Allemaal Mensen en Allemaal Mensen | Umuntu. Ze tourt daarnaast al meerdere seizoenen met haar solovoorstelling Stamboom Monologen over het vinden van haar eigen identiteit. Op televisie was Delima onder andere te zien in Flikken Rotterdam, in het derde en vierde seizoen.

Joy Delima: ‘Ik kan nog steeds niet geloven dat ik zo vroeg na mijn afstuderen mag toetreden tot dit ensemble. Ik ben ongelofelijk dankbaar dat ik me hier, te midden van zo'n steengoed ensemble, kan door ontwikkelen als actrice onder leiding van Ivo van Hove. Ik kijk ernaar uit om samen met hen verhalen te vertellen die ertoe doen en van maatschappelijk belang zijn. Niet alleen in het theater, maar in onze samenleving.’

Voorstellingen

Language NP Language no problem flight 49ITA–EnsembleTheater flight 49
Sluiten flight 49 ITA-ensemble / Simon Stone
Flight 49 brengt de nabestaanden van een vliegtuigramp samen. Vreemden zoeken steun bij elkaar na het verlies van hun geliefden, vrienden, familie. De Australische regisseur Simon Stone liet zich voor zijn stuk inspireren door motieven van de toneelklassieker Op hoop van zegen (Herman Heijermans).
Language NP Language no problem romeo en juliaITA–EnsembleTheater romeo en julia
Sluiten romeo en julia ITA-ensemble / Michiel van Erp
14 nov '20 t/m 16 mei '21
Ook wie Shakespeares bekendste liefdesdrama nooit op de planken heeft gezien, kent het verhaal van de onstuimige liefde van de ‘star crossed lovers’, en zijn fatale afloop.
Language NP Language no problem Age of Rage Age of Rage
Language NP Language no problem medeaITA–EnsembleTheater medea
Sluiten medea ITA-ensemble / Simon Stone
De Australische regisseur Simon Stone vermengt Medea van Euripides met de waargebeurde geschiedenis van Debora Green, een Amerikaanse vrouw die in de jaren ’90 haar kinderen doodde.