ITA-extra

Omdat wij geloven dat een blik achter de schermen en gesprekken met de makers uw voorstellingsbezoek nog interessanter (en leuker) maakt, organiseren wij allerlei activiteiten, zoals voorbeschouwingen, nagesprekken, rondleidingen door ons prachtige gebouw en bij het ITA-ensemble kunt u openbare repetities bijwonen. Ter lering en vermaak dus.

ITA-extra

Voorbeschouwingen

Het verhaal, de acteurs, de ideeën van de makers, de geheimen uit de keuken: onze inleiders vertellen u alles wat u moet weten over de voorstelling. Zij voorzien u van alle informatie en wetenswaardigheden die nodig zijn om goed beslagen de zaal te betreden. En vooral: om nog meer van de voorstelling te genieten.

ITA biedt een voorbeschouwing aan bij (bijna) elke voorstelling. Ze beginnen een half uur voor aanvang van de voorstelling, duren vijftien minuten en zijn gratis toegankelijk voor de bezoekers van de voorstelling.

Nagesprekken

Bij de nagesprekken schuiven de acteurs, dansers en/of makers aan om meer te vertellen over hun ideeën en werkwijze. Als u nog vragen heeft, is dit het perfecte moment om ze te stellen. Bij voorstellingen van het ITA-ensemble is er standaard op vrijdag een nagesprek. Ook na onze gastvoorstellingen is er regelmatig een gesprek met de maker(s). In de agenda kunt u de hierover de info vinden.

Onze nagesprekken zijn gratis toegankelijk, beginnen kort na afloop van de voorstelling in één van onze foyers en duren gemiddeld een half uur.

Rondleidingen

Ontdek de geschiedenis van ons theater (een Rijksmonument), kom op plekken die normaal niet voor bezoekers toegankelijk zijn, dwaal langs het toneel en de kleedkamers, hoor alles over de architectuur en krijgt alle anekdotes mee over wat zich hier de afgelopen eeuwen heeft afgespeeld.

Iedere eerste zaterdag van de maand start om 15:00 een rondleiding. Deze kost € 7,50 en duurt anderhalf uur. Kaarten hiervoor kunt u online of aan het bespreekbureau kopen.

Groepsrondleidingen op maat zijn ook mogelijk. Neem hiervoor contact op met Anne Lotte Heijink (annelotte@ita.nl).

Openbare repetitie

Wat doet een regisseur om een tekst te laten leven? Hoe kruipt een acteur in de huid van zijn personage? Altijd al eens willen weten hoe het er nu werkelijk achter de schermen van een theaterproductie aan toe gaat? Dan bent u van harte welkom bij de openbare repetities van het ITA-ensemble.

Na een introductie door de dramaturg, kunt u nadien anderhalf uur kijken en genieten van de allerlaatste regieaanwijzingen voor de voorstelling in première gaat. Afhankelijk van het repetitieproces ziet u een bepaalde scène meermaals of al een gedeelte van het stuk. Sommige regisseurs fluisteren hun acteurs aanwijzingen toe en anderen observeren stilzwijgend. Maar één ding staat vast, het wordt een ongecensureerde, spannende kijk in de keuken.

Kaarten kosten € 7,50 en zijn online of aan bet bespreekbureau te koop.

Boventiteling

We voorzien alle ITA-ensemblevoorstellingen op donderdag van Engelse boventiteling. We raden bezoekers die van boventiteling afhankelijk zijn aan om in het achterste deel van de zaal plaats te nemen (vanaf rij 9 en hoger), zodat u tegelijkertijd het podium én de boventitels in één oogopslag kunt bekijken.

Anderstalige voorstellingen worden in het Nederlands boventiteld. De Nederlandse boventitels zijn, waar u ook in de zaal plaatsneemt, overal leesbaar.