Rondom de voorstelling

Omdat wij geloven dat een blik achter de schermen en gesprekken met de makers uw voorstellingsbezoek nog interessanter (en leuker) maakt, organiseren wij allerlei activiteiten, zoals digitale inleidingen (Behind the scenes), nagesprekken (In Gesprek), rondleidingen door ons prachtige gebouw en bij het ITA-ensemble kunt u openbare repetities bijwonen. Ter lering en vermaak dus.

Rondom de voorstelling

Behind the scenes

Het verhaal, de acteurs, de ideeën van de makers, de geheimen uit de keuken: in onze digitale inleiding komt u alles te weten over de voorstelling. U wordt voorzien van alle informatie en wetenswaardigheden die nodig zijn om goed beslagen de zaal te betreden. En vooral: om nog meer van de voorstelling te genieten.

Wij bieden bij alle ITA-ensemblevoorstellingen een Behind the scenes aan. Deze zijn te bekijken op de voorstellingspagina.

In Gesprek

Na de voorstelling nodigen we acteurs, dansers en/of makers uit om te vertellen over de productie, hun ideeën en werkwijze. Met de thematiek van de net gespeelde voorstelling als vertrekpunt, nodigen we hen uit om - samen met het aanwezige publiek - verder te onderzoeken, om ervaringen uit te wisselen, ... kortom, om in gesprek te gaan. Als u nog vragen heeft, is dit het perfecte moment om ze te stellen.

In Gesprek
is gratis toegankelijk, begint kort na afloop van de voorstelling in één van onze foyers, wordt in het Nederlands gevoerd en duurt gemiddeld een half uur.

Boventiteling

We voorzien alle ITA-ensemblevoorstellingen op donderdag van Engelse boventiteling. We raden bezoekers die van boventiteling afhankelijk zijn aan om in het achterste deel van de zaal plaats te nemen (vanaf rij 9 en hoger), zodat u tegelijkertijd het podium én de boventitels in één oogopslag kunt bekijken.

Anderstalige voorstellingen worden in het Nederlands boventiteld. De Nederlandse boventitels zijn, waar u ook in de zaal plaatsneemt, overal leesbaar.

Openbare repetitie

Wat doet een regisseur om een tekst te laten leven? Hoe kruipt een acteur in de huid van zijn personage? Altijd al eens willen weten hoe het er nu werkelijk achter de schermen van een theaterproductie aan toe gaat? Dan bent u van harte welkom bij de openbare repetities van het ITA-ensemble.

Na een introductie door de dramaturg, kunt u nadien anderhalf uur kijken en genieten van de allerlaatste regieaanwijzingen voor de voorstelling in première gaat. Afhankelijk van het repetitieproces ziet u een bepaalde scène meermaals of al een gedeelte van het stuk. Sommige regisseurs fluisteren hun acteurs aanwijzingen toe en anderen observeren stilzwijgend. Maar één ding staat vast, het wordt een ongecensureerde, spannende kijk in de keuken.

Kaarten kosten € 7,50 en zijn online of aan bet bespreekbureau te koop.

Rondleidingen

Ontdek de geschiedenis van ons theater (een Rijksmonument), kom op plekken die normaal niet voor bezoekers toegankelijk zijn, dwaal langs het toneel en de kleedkamers, hoor alles over de architectuur en krijg alle anekdotes mee over wat zich hier de afgelopen eeuwen heeft afgespeeld.

Iedere eerste zaterdag van de maand start om 15:00 een rondleiding. Deze kost € 10,00 en duurt anderhalf uur. Kaarten hiervoor kunt u online of aan het bespreekbureau kopen. Groepsrondleidingen op maat zijn ook mogelijk. Neem hiervoor contact op met educatie@ita.nl.

MEER INFO