Rondom de voorstellingen

Rondom de voorstellingen organiseren wij nog allerlei activiteiten, zoals openbare rondleidingen door ons prachtige gebouw, voorbeschouwingen en nagesprekken. Bij het ITA-ensemble kunt u openbare repetities bijwonen. Omdat wij geloven dat een blik achter de schermen en gesprekken met de makers het voorstellingsbezoek nog interessanter (en leuker) maakt. Ter lering en vermaak dus.

Alles wat u moet weten in 15 minuten

Voorbeschouwingen

Het verhaal, de acteurs, de ideeën van de makers, de geheimen uit de keuken: onze inleiders vertellen u alles wat u moet weten over de voorstelling. Zij voorzien u van alle informatie en wetenswaardigheden die nodig zijn om goed beslagen de zaal te betreden. En vooral: om nog meer van de voorstelling te genieten. Gratis toegankelijk voor bezoekers van een voorstelling. ITA biedt een Voorbeschouwing aan bij (bijna) elke voorstelling.

  • De Voorbeschouwingen beginnen een half uur voor aanvang van de voorstelling en duren vijftien minuten.
  • Locatie: Marnixbordes (voorstelling Grote Zaal) of Nieuwe Foyer (voorstelling Rabozaal).

De inleidingen van het ITA-esnemble beginnen drie kwartier voor aanvang.

Gesprekken met de makers, acteurs of dansers

Nagesprekken

Bij de nagesprekken schuiven de makers en/of spelers aan om meer te vertellen over hun ideeën en werkwijze. Als u nog vragen heeft, is dit het perfecte moment om ze te stellen. Onze nagesprekken zijn gratis toegankelijk en beginnen kort na afloop van de voorstelling in één van onze foyers.

Meer informatie over de nagesprekken vindt u bij elke voorstellingen in het programmaoverzicht.

Openbare rondleidingen

Niemand kent ons gebouw zo goed als onze rondleiders. Ontdek de geschiedenis van ons theater - een Rijksmonument - en neem een kijkje achter de schermen. U komt op plekken die normaal niet voor bezoekers toegankelijk zijn. Er is een rondleiding op iedere eerste zaterdag van de maand. Bij speciale evenementen kan een rondleiding uitzonderlijk plaatsvinden op een andere zaterdag.

De data van de openbare rondleidingen staan in de agenda, of zijn te vinden als u zoekt via ‘verken het programma’. De rondleiding kost € 7,50 en duurt ca. 1,5 uur (aanvang 15:00u). Kaarten hiervoor kunt u online of via de kassa kopen.

Ook groepsrondleidingen op maat zijn mogelijk. Neem hiervoor contact op met Anne Lotte Heijink.

openbare repetities

Altijd al eens willen weten hoe het er nu werkelijk achter de schermen van een theaterproductie aan toe gaat? Dan bent u van harte welkom bij de openbare repetities van ons ITA-ensemble.