Podcast: Op de planken

Op de planken is een podcast van Internationaal Theater Amsterdam waarin onze host, Richard Kofi, in gesprek gaat met makers over theater, de maatschappij, en hoe deze twee elkaar beïnvloeden. Iedere maand nodigen we een maker én een specialist uit om te praten over de thema’s die ons momenteel bezig houden.

Volg ons op Spotify en Apple Podcasts.

Aflevering 7

JULIDANS: GUY WEIZMAN VAN CLUB GUY & RONI

Op de planken host Richard Kofi gaat in gesprek met maker Guy Weizman van het gezelschap Club Guy & Roni, over de nieuwe voorstelling FAITH, te zien tijdens Julidans 2024. In de aflevering noemt Richard het gezelschap NITE, dit moet zijn Club Guy & Roni.

Klik hieronder om de aflevering te beluisteren.

Spotify

Apple Podcasts
Simplecast

Aflevering 6

JULIDANS: METTE INGVARTSEN

Op de planken producent Nataša Cvjetković gaat in gesprek met choreograaf Mette Ingvartsen over de voorstellingen Manual Focus, 21 pornographies en Skatepark, te zien tijdens Julidans 2024.

Klik hieronder om de aflevering te beluisteren.

Spotify
Apple Podcasts
Simplecast

In deze bonusaflevering van Op de planken, een podcast van Internationaal Theater Amsterdam (ITA), gaat podcastproducent Natasa Cvjetkovic in gesprek met Peter Pannekoek en ITA's Janni Goslinga en Kevin Cuyvers over wat theater kan doen en waarom we vaker zouden moeten gaan.

Bonusaflevering

Peter Pannekoek, Janni Goslinga & Kevin Cuyvers

Wat is er toch zo speciaal aan het theater? Podcastproducent Nataša Cvjetković gaat in gesprek met cabaretier en programmamaker Peter Pannekoek en ITA’s Janni Goslinga en Kevin Cuyvers over de magie van het theater.

Waarom zouden we vaker moeten gaan? Deze aflevering is eerder dit jaar opgenomen. Klik hieronder om de aflevering te beluisteren.

Spotify

Apple Podcasts

Simplecast

In de vijfde aflevering van Op de planken, een podcast van Internationaal Theater Amsterdam (ITA), gaat programmeur Richard Kofi in gesprek met regisseur en ITA's artistiek directeur Eline Arbo, en schrijver, fotograaf en podcast host Tatjana Almuli over de voorstelling De wetten, naar het boek van Connie Palmen.

Aflevering 5

De wetten: Eline Arbo & Tatjana Almuli

ITA Programmeur Richard Kofi gaat in gesprek met regisseur en ITA’s artistiek directeur Eline Arbo en schrijver, fotograaf en podcast host Tatjana Almuli over de voorstelling De wetten.

Klik hieronder om de aflevering te beluisteren.

Spotify
Apple Podcasts
Simplecast

In de vierde aflevering van Op de planken, een podcast van Internationaal Theater Amsterdam (ITA), gaat programmeur Richard Kofi in gesprek met antropoloog en professor Didier Fassin, en theatermakers Prodromos Tsinikoris & Anestis Azas over de voorstelling Romáland

Aflevering 4

Romáland: Didier Fassin, Prodromos Tsinikoris & Anestis Azas

ITA Programmeur Richard Kofi gaat in gesprek met antropoloog en professor Didier Fassin, en theatermakers Prodromos Tsinikoris & Anestis Azas over de voorstelling Romáland, te zien tijdens Brandhaarden 2024.

Klik hieronder om de aflevering te beluisteren.

Spotify
Apple Podcasts
Simplecast

In de derde aflevering van Op de planken, een podcast van Internationaal Theater Amsterdam (ITA), gaat podcast-producent Natasa Cvjetkovic in gesprek met theatermaker Vasilis Vilaras en universitair docent Wigbertson Julian Isenia over Earthquake - te zien tijdens Brandhaarden 2024. Fotograaf Ayda Abdan Kondori.

Aflevering 3

Earthquake: Vasilis Vilaras & Wigbertson Julian Isenia

Natasa Cvjetkovic gaat in gesprek met theatermaker Vasilis Vilaras en universitair docent Wigbertson Julian Isenia over Earthquake, de openingsvoorstelling van festival Brandhaarden.

Klik hieronder om de aflevering te beluisteren.

Spotify
Apple Podcasts
Simplecast

In de tweede aflevering van Op de planken, een podcast van Internationaal Theater Amsterdam (ITA), gaat programmeur Richard Kofi gaat in gesprek met makers Sadettin Kirmiziyüz en Paul Knieriem over 1000+1 Nacht

Aflevering 2

1000+1 nacht: Sadettin Kirmiziyüz & Paul Knieriem

Richard Kofi gaat in gesprek met makers Sadettin Kirmiziyüz en Paul Knieriem over 1000+1 Nacht, een muzikale familievoorstelling waarin een vader dag en nacht aan het ziekenbed van zijn dochter zit en de verhalen uit Duizend-en-een-nacht vertelt. Luister nu naar dit gesprek over vaderschap en de kracht van verhalen.

Klik hieronder om de aflevering te beluisteren.

Spotify
Apple Podcasts
Simplecast

In de eerste aflevering van Op de planken, een podcast van Internationaal Theater Amsterdam (ITA), gaat programmeur Richard Kofi in gesprek met acteur Maria Kraakman en strafrechtadvocaat Zahra Boufadiss over de nieuwe voorstelling Prima Facie van Eline Arbo. Fotografie door Natasa Cvjetkovic.

Aflevering 1

Prima Facie: Maria Kraakman & Zahra Boufadiss

Richard Kofi gaat in gesprek met acteur Maria Kraakman en strafrechtadvocaat Zahra Boufadiss over Prima Facie, een snoeiharde monoloog waarin een meedogenloze strafrechtadvocaat die gespecialiseerd is in zedendelicten door een onverwachte gebeurtenis wordt geconfronteerd met de gespannen verhouding tussen de patriarchale macht van de wet, de bewijslast en de moraal.

Klik hieronder om de aflevering te beluisteren.

Spotify

Apple Podcasts
Simplecast

Over de host van Op de planken

Richard Kofi

Richard Kofi (1988, Wageningen) is programmeur bij ITA en host van Op de planken. Naast zijn werk bij ITA maakt Richard tekeningen, collages, en videos. Ook werkt hij samen met publicist Simone Zeefuik en het Arnhemse productiehuis La Fam aan de podcast Project Wiaspora waarin hij de maatschappelijk impact van Zwarte kunstenaars op lokaal niveau bespreekt.

Meer over Richard
Met dank aan