8: METAMORPHOSIS

Sluiten
Julidans

8: METAMORPHOSIS

Nicole Beutler Projects (NL)

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
8: METAMORPHOSIS
Nicole Beutler Projects (NL)
€ 25,00

'Een imponerende dansopera', schreef de Volkskrant. Dans, muziek, lichtkunst en beeldende compositie versmelten moeiteloos tot een totaalervaring die alle zintuigen prikkelt.

Het ijs smelt, het klimaat verandert, gevestigde machtsverhoudingen beginnen te verschuiven. Een grote onzekerheid ligt voor ons. 8: METAMORPHOSIS is een dansvoorstelling én een hedendaagse opera over het omarmen van verandering.

Op 4 juli is er aansluitend aan de voorstelling een nagesprek met Nicole Beutler onder leiding van Maarten Bos in de Pleinfoyer.

Julidans NL
Locatie ITA
Zaal Grote zaal
Aanvangstijd 17.30 & 21.00 (3 juli) 17.30 & 21.00 (4 juli)

Een hoopvol én bedreigend tussengebied, waar verandering mogelijk is

Acht mannen – dansers, zangers en een drummer – creëren een bezwerend ritueel voor de nieuwe tijd. Geïnspireerd op de zinsbegoochelende kunst van M.C. Escher, de Metamorphosen van Ovidius en Henry Purcells The Cold Song, neemt 8: METAMORPHOSIS je mee de schemerzone in. Een hoopvol én bedreigend tussengebied, waar verandering mogelijk is. Maar hoe radicaal moet die verandering zijn? Is vernietiging noodzakelijk voordat we op een nieuwe manier leren samenleven?

-|-"Een hallucinerende en compromisloze voorstelling waarin dans en opera een beeldrijke eenheid vormen." Jury nominatie Zwaan voor de meest indrukwekkende dansproductie 2020

'Een waanzinnige energie breekt los uit de fanatieke percussie. Wie wil veranderen moet durven breken, wie wil vervormen moet structuren ontdooien. Indrukwekkend is het neerdalende lichtraster, dat als een tot leven gewekt Escher-werk zich over de dansers uitspreidt en hen gevangen houdt.' - de Volkskrant ★★★★★

Nicole Beutler

Voordat Beutler een choreografie-opleiding ging volgen aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling in Amsterdam, studeerde ze aan de kunstacademies van München en Münster. Ze kent de kracht van het beeld. Met even grote precisie schildert ze met lichamen op de dansvloer. Haar voorstellingen zijn multimediaal, filosofisch, poëtisch en altijd met subtiele humor. Beeldende momentopnamen van ons eigen tijdperk, -|-zo zou je haar werk kunnen omschrijven. Na 5. Echo, Les Sylphides en 7. TRIPLE MOON wordt Beutler inmiddels vaste gast op Julidans. Ook is ze een van de initiators van WE LIVE HERE, de Julidans Summer Academy voor dansprofessionals, waarvan een volgende editie plaats vindt tijdens Julidans 2022.

Credits

Concept, regie & choreografie Nicole Beutler
Dans & zang Arnout Lems, Dominic Kraemer, Felix Schellekens, Frank Rosaly, Rob Polmann, Sebastian Pickering Pedersen, Timo Tembuyser, João Dinis Pinho (17:30), Tijmen Teunissen (21:00)
Slagwerk Frank Rosaly
Special appearance Liah Frank (17:30), João Dinis Pinho (21:00)
Tourmanager João Dinis Pinho 
Muziek Gary Shepherd, Henry Purcell
Lichtontwerp Minna Tiikkainen
Kostuum Jessica Helbach
Scenografie Julian Maiwald
Dramaturgie Igor Dobricic
Productie Nicole Beutler Projects
Coproductie  O. Rotterdam, Internationaal Theater Amsterdam
Met steun van Ammodo, Fonds 21, Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst
Met dank aan Christian Guerematchi    

Met Coronatoegangsbewijs

Om deze voorstelling te bezoeken heeft u een geldig Coronatoegangsbewijs nodig. Dit kan een negatieve testuitslag (testbewijs) zijn, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona (herstelbewijs). Deze dient u in de CoronaCheck-app of geprint via CoronaCheck.nl in een QR-code om te zetten. Dan pas heeft u een geldig Coronatoegangsbewijs.

Meer

Language NP Language no problem OMG Igor Vrebac (NL/BA) / De Nieuwe Oost Dans OMG
Sluiten OMG Igor Vrebac (NL/BA) / De Nieuwe Oost
Fysieke extase en collectieve euforie. Drie dansers zoeken het geloof op trampolines.
Language NP Language no problem The Goldberg Variations, BWV 988 Anne Teresa De Keersmaeker (BE) & Pavel Kolesnikov (RU) / Rosas Dans The Goldberg Variations, BWV 988
Sluiten The Goldberg Variations, BWV 988 Anne Teresa De Keersmaeker (BE) & Pavel Kolesnikov (RU) / Rosas
Samen met pianist Pavel Kolesnikov gaat De Keersmaeker in dialoog met de Goldbergvariaties, in een solovoorstelling die ze zelf danst. Met één aria en dertig variaties daagt de muziek de dans uit tot voortdurende verandering en tegelijk het behoud van een onveranderlijke kern.
Language NP Language no problem Private Song Alexandra Bachzetsis (CH/GR) Dans Private Song
Sluiten Private Song Alexandra Bachzetsis (CH/GR)
Private Song is een dansvoorstelling en een mini-concert; een charismatische performance over man-vrouw-cliché's met live gezongen Griekse blues.