Creating Joy

Sluiten
Julidans

Creating Joy

Ann Van den Broek / WArd/waRD

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Creating Joy
Ann Van den Broek / WArd/waRD
€15,00

Een mix van live performance en film - vanuit de zaal en bij de dansers thuis - over dingen die vreugde scheppen in het midden van een pandemie.

Julidans NL
Locatie Bellevue
Zaal Grote Zaal
Aanvang 19:00 uur

It’s all about creating joy!

Creating Joy is een verslag van dagelijkse handelingen, op zoek naar betekenis, plezier en de wil om door te gaan. Hoe je troost, kracht en rust in je hoofd kunt vinden in simpele, fysieke handelingen: een brood bakken, een massage, zonnestralen in het voorjaar, een goed gesprek. Het is ook een inkijk in theater maken in een onzekere tijd. Uitstel of zelfs afstel hangt als een zwaard van Damocles boven elke voorstelling. Begin dan maar eens met plezier en goede moed aan een nieuw project. It’s all about creating joy!

In Ann Van den Broeks eerdere werk had de hang naar de donkere en tragische kant vaak de overhand. Die balans moest maar eens naar de andere kant uitslaan. Naar lichtheid en je goed voelen, naar samen lachen, elkaar omhelzen, melancholisch gestemd over voorbije, maar aangename herinneringen: creating joy! En toen brak er een pandemie uit. De coronacrisis zette Van den Broeks ideeën behoorlijk onder druk. De epidemie liet het perspectief kantelen: het universele werd persoonlijk in plaats van andersom.

-|-Creating Joy is dan ook geen gewone voorstelling. Het is een mix van realtime en vooraf opgenomen beelden met een performance in de zaal. Aan elkaar gesmeed door een host die als een master of ceremony de avond leidt. Er zijn schermen, een compact decor, anderhalve meter afstand én thuiswerkende dansers die via een livestream toch aanwezig zijn.

"Hoewel het concept van de productie al van vóór de pandemie dateert, geeft de huidige situatie het meer urgentie." - Movementexposed.com

Aan het begin van Ann Van den Broeks carrière lag de focus vooral op pure dans, rauw en minimalistisch. Gaandeweg werd het gebruik van live film, live muziek en taal steeds belangrijker. Van den Broeks voorstellingen werden steeds meer een filmische totaalervaring. Julidans volgt haar artistieke traject al jaren. Van Julidans NEXT groeide Van den Broek door naar de hoofdpodia van het festival. De afgelopen jaren drukte ze een duidelijke eigen stempel op de Nederlandse en de internationale dans. "Van den Broeks werk is hét schoolvoorbeeld van de nieuwe danspraktijk, waarin er niet langer in hokjes of landsgrenzen wordt gedacht.", schreef Trouw - daarmee verwoordend waarom Van den Broek zo goed bij Julidans past.

Credits

concept en choreografie Ann Van den Broek
performers (op toneel en thuis) Gregory Frateur, Louis Combeaud, Marion Bosetti, Jean-Gabriel Maury, Carla Guerra

muziek gecomponeerd en geschreven door Nicolas Rombouts, Gregory Frateur
video- en lichtontwerp Bernie van Velzen 
toneelbeeld Niek Kortekaas
styling kostuums Ann Van den Broek 
assistent van de chorograaf en repetitor Nik Rajšek
vooraf gefilmde gastoptredens van Tijs Delbeke, Sjoerd Bruil, Nicolas Rombouts, Gregory Frateur, Frauke Mariën, Nik Rajšek, Niek Kortekaas, Jutta Troch, Pieter Theuns, Ann Van den Broek
geînspireerd op de song A Part Of Us All by Dez Mona en B.O.X.
stem van An Hackselmans in interview met Ann Van den Broek
fotografie Rio Staelens
eerste presentatie 1 april 2021, online

Veilig naar de voorstelling

Julidans houdt zich aan de geldende corona- maatregelen, zoals die zijn opgesteld door het RIVM en de Rijksoverheid. Zolang het coronavirus nog niet onder controle is, kan testen helpen om stapje voor stapje meer mogelijk te maken. De Rijksoverheid zet testen voor toegang in om sociale en culturele activiteiten op een veilige manier te faciliteren. Mogelijk heeft u, naast uw toegangsticket, ook een negatieve testuitslag nodig.

In de periode voor aanvang van de voorstelling ontvangen kaartkopers aanwijzingen met betrekking tot de dan geldende toegangsmaatregelen omtrent Covid-19. Dit zouden meerdere berichten kunnen zijn, al naar gelang het overheidsbeleid bekend wordt of wijzigt. Kaartkopers kunnen deze mails tot vlak voor aanvang van de voorstelling nog ontvangen, dus houdt de mailbox goed in de gaten. Mails kunnen vanuit Julidans, maar ook vanuit de theaters waar de voorstelling plaatsvindt, worden verstuurd.

BEKIJK OOK

Language NP Language no problem OPUS Christos Papadopoulos / Leon & the Wolf (GR) Dans OPUS
Sluiten OPUS Christos Papadopoulos / Leon & the Wolf (GR)
OPUS is Die Kunst der Fuge van J.S. Bach zoals je die nog nooit hebt gezien. Ja, 'gezien' is hier het juiste woord. De makers groeven diep in de ritmes van de compositie en verbeelden die microscopisch precies.
Language NP Language no problem LAVAGEM Alice Ripoll (BRA) / Cie. REC Dans LAVAGEM
Sluiten LAVAGEM Alice Ripoll (BRA) / Cie. REC
Een voorstelling over water en zeep, en racisme. Over de vraag of we een vuile geschiedenis schoon kunnen wassen.
Language NP Language no problem Between Us Sarah Huygens Jawla (NL/BE) Dans Between Us
Sluiten Between Us Sarah Huygens Jawla (NL/BE)
Herkenning en ongemak in een rauwe, trance-achtige voorstelling over diversiteit en identiteit.