De kersentuin (La Cerisaie)

Sluiten
Holland Festival

De kersentuin (La Cerisaie)

Anton Tsjechov, Tiago Rodrigues, Isabelle Huppert, Adama Diop

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
De kersentuin (La Cerisaie)
Anton Tsjechov, Tiago Rodrigues, Isabelle Huppert, Adama Diop
1e rang € 45,00 / 2e rang € 40,00

Tsjechovs De Kersentuin tot de kern teruggebracht

Na een jarenlang verblijf in Parijs keert een vrouw, gespeeld door de Franse steractrice Isabelle Huppert, terug naar haar familielandgoed, waar zij met haar broer opgroeide. Dat staat op het punt verkocht te worden vanwege schulden.

Festival Holland Festival

Duur 150 minuten
Genre Theater
Taal Frans
Boventiteling Nederlands, Engels

Meet the Artist za 11 juni

De Portugese regisseur Tiago Rodrigues staat bekend om zijn eenvoudige, maar effectieve theatertaal. Met weinig middelen, in een minimaal decor, gaat alle aandacht naar de acteurs en de kern van hun verhaal. Hij doorbreekt graag bestaande theaterwetten als de vierde wand en laat acteurs zich rechtstreeks tot het publiek richten.

Voor het eerst werkt Rodrigues nu met een bestaande, klassieke tekst. Anton Tsjechov schreef zijn tragikomische klassieker De Kersentuin in 1904. -|- Hoewel het stuk gaat over de opoffering van een eeuwenoude boomgaard tijdens de opkomst van het kapitalisme, gaat het voor Rodrigues in de kern over het begin van een nieuwe wereld die nog niemand begrijpt. De wereld verandert sneller dan de familie kan bijhouden. Ieder personage reageert anders op de situatie. Ljoebov (gespeeld door Huppert) klampt zich vast aan het verleden en is radicaal in haar nostalgie en melancholie, terwijl bijvoorbeeld zakenman Lopachin (een rol van Adama Diop) soepel met de ontwikkelingen meebeweegt.

Meet the artist

Na afloop van de voorstelling op 11 juni vindt er een nagesprek plaats onder leiding van Sjeng Scheijen met Tiagio Rodrigues.

Credits

regie en songteksten
Tiago Rodrigues
tekst
Anton Tsjechov
compositie
Hélder Gonçalves
cast
Isabelle Huppert, Isabel Abreu, Tom Adjibi, Nadim Ahmed, Suzanne Aubert, Marcel Bozonnet, Océane Cairaty, Alex Descas, Adama Diop, David Geselson, Grégoire Monsaingeon, Alison Valence
muzikale uitvoering
Manuela Azevedo, Hélder Gonçalves 
vertaling
André Markowicz, Françoise Morvan
vertaling Engelse boventiteling
Panthea
decorontwerp
Fernando Ribeiro
regieassistentie
Ilyas Mettioui
licht
Nuno Meira
geluid
Pedro Costa 
kostuums
José António Tenente
haar & make-up
Sylvie Cailler, Jocelyne Milazzo
decorbouw
Ateliers du Festival d'Avignon
kostuumvervaardiging
Atelier du TNP de Villeurbanne
productie
Festival d’Avignon
co-productie
Odéon-Théâtre de l’Europe, Teatro Nacional D. Maria II, Théâtre National Populaire de Villeurbanne, Comédie de Genève, La Coursive Scène nationale de la Rochelle, Wiener Festwochen, Comédie de Clermont Ferrand, Teatro di Napoli – Teatro Nazionale, Fondazione Campania Dei Festival – Compania Teatro Festival, Théâtre de Liège, Holland Festival National Taichung Theater (Taiwan), , Teatro di Napoli – Teatro Nazionale, Fondazione Campania Dei Festival – Compania Teatro Festival, Théâtre de Liège, Holland Festival, Internationaal Theater Amsterdam
residencies
La FabricA du Festival d’Avignon, Odéon - Théâtre de l’Europe 
in samenwerking met
France Médias Monde

Over Holland Festival

Het Holland Festival is het grootste internationale podiumkunstenfestival van Nederland en een van de oudste festivals in Europa. Het in 1947 opgerichte Holland Festival viert in 2022 het 75-jarig bestaan.

Het festival vindt ieder jaar in juni, in en om Amsterdam plaats op verschillende locaties, binnen en buiten, grootschalig en intiem, online en offline.

Meer informatie over Holland Festival

Meer Holland Festival