Diarree is mijn lievelingskleur (8+)

Sluiten
Nederlands Theater Festival
07 sep '24

Diarree is mijn lievelingskleur (8+)

Theater Artemis / Studio Julian Hetzel
Diarree is mijn lievelingskleur (8+)
07 sep '24
Theater Artemis / Studio Julian Hetzel

Theater Artemis en Studio Julian Hetzel presenteren: een talentenshow voor mislukkingen. Wie faalt er als de beste? De kandidaten trekken alles uit de kast, in deze kak-voorstelling met een grote boodschap.

Festival Nederlands Theater Festival

Duur 90 minuten
Genre Theater, Theater-familie
Taal Nederlands

Let op in deze voorstelling wordt gebruik gemaakt van stroboscopische effecten.

Geselecteerd door de officiële juryselectie 2024


Deze voorstelling zoekt naar schoonheid in het lelijke. Want wat de een als smakeloos beschouwt, vindt de ander juist prachtig. Samen met het publiek onderzoeken we wat er nou eigenlijk wordt bedoeld met het woord ‘succes’. Wie bepaalt wat cool of mooi is en waarom? Wie beslist of iets Kunst is, of direct de prullenbak in kan? Trekken we ons niet veel te veel aan van het oordeel van anderen?

Diarree is mijn lievelingskleur combineert op speelse wijze explosief theater met poppenspel, beeldhouwkunst, actionpainting en muziek. Het is de eerste voorstelling van Studio Julian Hetzel voor een jong publiek, als onderdeel van hun lopende artistieke onderzoek naar de paradox van creatie door destructie. Oh shit, dit ruikt naar kunst!

Genomineerd voor de VSCD MIME Performance prijs 2024 en met Willemijn Zevenhuizen, winnaar van de Zilveren Krekel 2024 voor de meest indrukwekkende prestatie in een jeugdtheaterproductie. Ook is deze voorstelling geselecteerd door de Vlaamse Juryselectie.
-|-
Uit het mime performance juryrapport
“Diarree is mijn lievelingskleur toont het plezier van het heft in eigen hand nemen en levert daarmee een prachtig voorbeeld van het maatschappelijk belang van kunst. Zelden was een voorstelling meer ontregelend en dan ook nog eens op zo’n heerlijke manier. ”

Uit het Zilveren Krekel Juryrapport

“Willemijn Zevenhuijzens rol in Diarree is mijn lievelingskleur is de voorlopige kroon op het werk van een van ’s lands beste fysieke acteurs, die in het jeugdtheater continu weet te ontroeren en te verrassen. Op meesterlijke wijze pelt Zevenhuijzen de verschillende lagen van haar personage af.” 

Uit het Vlaamse juryrapport

“Een voorstelling die zoveel teweeg kan brengen, dat zie je niet vaak. Ze speelt dan ook op zoveel lagen, in elk geval meer dan de gemiddelde jeugdvoorstelling van vorig seizoen. Tegelijk spetterend, ontroerend én grimmig: diarree smaakte nog nooit zo lekker.”

REVIEWS

De Standaard

“Backstage wordt frontstage en het publiek doet mee: dat zagen we al eerder bij producties van Theater Artemis en Julian Hetzel. Maar wat als onze lichamelijke backstage een hoofdrol krijgt?... Een kakvoorstelling die u moet zien.”

De Volkskrant

“Wie van anarchie houdt, valt met zijn neus in de boter.”

5 - 15 september

Nederlands Theater Festival

Het Nederlands Theater Festival (NTF) markeert de feestelijke start van het nieuwe theaterseizoen. Elf dagen lang toont NTF de mooiste, meest indrukwekkende voorstellingen van het afgelopen seizoen, gebaseerd op de keuzes van zeven onafhankelijke jury’s uit Nederland en Vlaanderen. Zodoende viert NTF vele genres en vormen van het theater: toneel, cabaret, jeugdtheater, mime, performance en meer.

Het festival start met de altijd spraakmakende lezing De Staat van het Theater en het diepte-interview The State of the World met een beroemde internationale kunstenaar. Het festival wordt feestelijk afgesloten met de uitreiking van de belangrijkste theaterprijzen van het land tijdens Het Gala van het Nederlands Theater.

Credits


regie Julian Hetzel
spel Tim van Dongen, Louis van der Waal & Willemijn Zevenhuijzen
dramaturgie Miguel A. Melgares
decor Eva Koopmans
kostuums Liesbet Swings
artistiek advies Jetse Batelaan
regie-assistentie Esmée Begemann
technische coördinatie Aengus Havinga
licht Vincent Beune
muziek Frank Wienk
geluid Tom Doeven, Misha McLaren 
techniek Marq Claessens
-|-
technische productie Klaas Tops
productie coördinatie Marieke van den Bosch
stage Alžběta Nováková
coproductie Theater Artemis & Studio Julian Hetzelmet steun van Fonds Podiumkunsten, Gemeente Utrecht, Ministerie van OCW, Gemeente ’s-Hertogenbosch & Provincie Noord-Brabant

MEER NEDERLANDS THEATER FESTIVAL

Language NP Language no problem DARKMATTER Cherish Menzo (NL) / GRIP / Frascati Producties Dans DARKMATTER
Sluiten DARKMATTER Cherish Menzo (NL) / GRIP / Frascati Producties
05 sep '24
Hoe zou de wereld eruitzien als er geen kolonisatie had bestaan?
Language NP Language no problem Antigone in de Amazone NTGent / MST / Milo Rau Theater Antigone in de Amazone
Sluiten Antigone in de Amazone NTGent / MST / Milo Rau
05 sep '24
Milo Rau maakt een politieke Antigone voor de 21ste eeuw, samen met inheemse mensen, activisten en acteurs uit Brazilië en Europa. 
Language NP Language no problem The State of the World - Nino Haratischwili Nederlands Theater Festival Perspectief The State of the World - Nino Haratischwili
Sluiten The State of the World - Nino Haratischwili Nederlands Theater Festival
06 sep '24
In het interviewprogramma The State of the World reflecteert een belangrijke buitenlandse kunstenaar op de rol van de kunsten en Nederland in de wereld. Onze gast dit jaar is de wereldvermaarde en bekroonde bestsellerschrijver, toneelauteur en -regisseur Nino Haratischwili.
Language NP Language no problem Augustus: Oklahoma Toneelgroep Maastricht / Theateralliantie Theater Augustus: Oklahoma
Sluiten Augustus: Oklahoma Toneelgroep Maastricht / Theateralliantie
06 sep '24 t/m 07 sep '24
Augustus: Oklahoma speelt zich af op het platteland van de Amerikaanse staat Oklahoma, waarvan de oorspronkelijke bewoners ooit zijn verjaagd.
Language NP Language no problem Diarree is mijn lievelingskleur (8+) Theater Artemis / Studio Julian Hetzel theater-kind Diarree is mijn lievelingskleur (8+)
Sluiten Diarree is mijn lievelingskleur (8+) Theater Artemis / Studio Julian Hetzel
07 sep '24
Theater Artemis en Studio Julian Hetzel presenteren: een talentenshow voor mislukkingen. Wie faalt er als de beste? De kandidaten trekken alles uit de kast, in deze kak-voorstelling met een grote boodschap.
Language NP Language no problem Opening Night De Hoe Theater Opening Night
Sluiten Opening Night De Hoe
09 sep '24
Opening Night is een collectieve zoektocht naar een Nieuwe Emotionaliteit in een emotioneel verzadigde samenleving.
Language NP Language no problem Schau Rundfunk Theater Schau
Sluiten Schau Rundfunk
10 sep '24
Na een uitverkochte tournee afgelopen seizoen is Rundfunk terug met Schau.
Language NP Language no problem A Case for the Existence of God Theater Rotterdam / Erik Whien Theater A Case for the Existence of God
Sluiten A Case for the Existence of God Theater Rotterdam / Erik Whien
11 sep '24 t/m 12 sep '24
Regisseur Erik Whien brengt met A Case for the Existence of God een hartroerend pleidooi voor hoop, zélfs wanneer alles verloren lijkt. In dit nieuwe stuk van de Amerikaanse toneelschrijver Samuel D. Hunter zien we een onwaarschijnlijke vriendschap tussen twee vaders ontstaan.
Language NP Language no problem Herfst Ryan Djojokarso Theater Herfst
Sluiten Herfst Ryan Djojokarso
13 sep '24 t/m 14 sep '24
Herfst is een cross-over in dans, (opera)zang, theater en beeld. Een visueel indrukwekkende voorstelling waarin afscheidsrituelen uit verschillende culturen samenkomen.