Een nacht met Sjahrazade

Sluiten
Lieve Stad, 2023

Een nacht met Sjahrazade

Club CLassique / Abdelkader Benali

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Een nacht met Sjahrazade
Club CLassique / Abdelkader Benali

De verhalen uit duizend-en-een-nacht spreken nog altijd tot de verbeelding. Schrijver en presentator Abdelkader Benali vertelt op meeslepende wijze het verhaal over Sjahrazade en hoe zij de tiran van Bagdad met haar vertelkunst zo weet te betoveren dat ze haar eigen executie telkens een dag weet uit te stellen. Abdelkader geeft een moderne twist aan de sprookjes en Club Classique matcht muziek en woorden.

Festival Lieve Stad,
Locatie Meervaart - Blauwe zaal

Duur 80 minuten
Genre Muziektheater
Taal Nederlands

Een nacht met Sjahrazade


We maken kennis met de tiran van Bagdad. Nadat hij bedrogen is in de liefde, zweert hij wraak. Elke avond neemt hij een jonge maagd tot vrouw en laat haar de volgende ochtend om het leven brengen. Sjahrazade is ervan overtuigd dat ze de tiran kan genezen van zijn wraakzucht door hem verhalen te vertellen. Ze laat zich door haar vader aan de tiran uithuwelijken en begint te vertellen.
-|-
Op deze manier hoopt ze niet alleen haar eigen lot te keren, maar ook alle andere vrouwen te redden. Zal het haar lukken? De verhalen worden omlijst door klassieke muziek, geïnspireerd door de Oriënt en gespeeld door de musici van Club Classsique. Een magische en zinnenprikkelende belevenis met een wonderschone mengeling van exotische klanken en tot de verbeelding sprekende muziek.

Club Classique

Je komt ze overal tegen: in de concertzaal, om de hoek in het café, thuis op de buis, zomaar in het wild op een weiland en in de theaters! Voorstellingen van Club Classique zitten vol spannende combinaties, onverwachte twists en ontroerende verhalen. Violiste Myrthe Helder en cellist Leonard Besseling vormen het kloppend hart en denken in muziek, verhalen, theatervormen en beelden. Ze werken en spelen samen met schrijvers, dichters, filmmakers en acteurs. Muziek, beelden en verhalen versterken elkaar en vormen één vloeiend geheel.

Credits


delen uit Rimski-Korsakov - Sheherazade, Grieg - In de hal van de bergkoning, Fazıl Say - Vioolsonate, Nielsen - Oriëntaalse feestmars, Tsjaikovski - Arabische dans, Kodály - Cellosonate, Dvořák - Dumky-trio, Rachmaninov - Cellosonate, Sjtsjedrin - Humoresque, Fazıl Say - Space Jump
-|-
schrijver & verteller Abdelkader Benali
muziek Club Classique: Caspar Vos (piano), Myrthe Helder (viool), Leonard Besseling (cello)

17 - 26 maart

Festival Lieve Stad,

Amsterdam is een stad met vele gezichten, letterlijk, want we wonen hier samen met vele verschillende nationaliteiten. Lieve Stad, gaat over de stad en alle soorten Amsterdammers die de stad rijk is. Tijdens dit festival, een samenwerking van ITA en Meervaart, gaat het om het samenbrengen van mensen, in de stad, in het theater, in de maatschappij. Hoe leven we samen en welke verhalen dragen alle individuen en groepen met zich mee? Allemaal hebben ze hun eigen verhalen, sterke kanten, uitdagingen. Deze laten zien is het uitgangspunt van Lieve Stad,.

Meer Lieve Stad,