Eu não sou só eu em mim

Sluiten
Holland Festival

Eu não sou só eu em mim

Grupo Cena 11

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Eu não sou só eu em mim
Grupo Cena 11

Een van de belangrijkste en gewaagdste dansgezelschappen van Brazilië brengt een energieke voorstelling waarin identiteit en uniciteit worden bevraagd en bevestigd door middel van dans, technologie en filosofie.

Festival Holland Festival

Duur 60 minuten
Genre dans
Taal language no problem

Nederlandse première vrijdag 14 juni

Opgelet De voorstelling bevat stroboscopische effecten.


Grupo Cena 11 bestaat al sinds 1995 en staat bekend als een groep rebelse punkers die hun dans bevrijdt van regels – noem het ‘anarchistische choreografie’ - op muziek die varieert van harde beats tot ingetogen live gespeelde piano. Naast AI en technologie versterken taal en tekstprojecties hun energieke dansstijl.

Met hun nieuwste voorstelling reageert de groep van zeven dansers en een pianist onder leiding van Alejandro Ahmed op het werk van de antropoloog Darcy Ribeiro, die in de jaren 90 schreef over de Brazilaanse bevolking (O povo Brasileiro). Wat is identiteit en wat is cultuur, juist in een land waar mensen met veel verschillende culturen en achtergronden samenwonen? Met nieuwe vragen en bewegingen laat Eu não sou só eu em mim (‘Ik ben niet alleen ik in mijzelf’) zien dat de Braziliaanse identiteit uniek is door haar fluïditeit en voortdurende verandering.
-|-
‘I’m not just me in myself
I’m a tapestry of experiences, memories, and ideas
I'm ever changing and ever growing
I’m a complex individual who is constantly learning and defining who I am
I am a diverse mix of values, beliefs, opinions
I’m not just me in myself - that’s true, everybody is made up of the people and experiences they’ve encountered in their life’

CREDITS

door Grupo Cena 11

OVER HOLLAND FESTIVAL

Het Holland Festival is het grootste internationale podiumkunstenfestival van Nederland en een van de oudste festivals in Europa. Het in 1947 opgerichte Holland Festival vierde in 2022 het 75-jarig bestaan.

Het festival vindt ieder jaar in juni, in en om Amsterdam plaats op verschillende locaties, binnen en buiten, grootschalig en intiem, online en offline.

MEER INFORMATIE OVER HOLLAND FESTIVAL

Meer Holland Festival

Language NP Language no problem Hamlet - In the Folds of Time Christiane Jatahy Theater Hamlet - In the Folds of Time
Sluiten Hamlet - In the Folds of Time Christiane Jatahy
21 jun '24 t/m 23 jun '24
In Christiane Jatahy’s eigenzinnige interpretatie van Shakespeares klassieker wordt Hamlet, na vier eeuwen het toonbeeld van mannelijke melancholie te zijn geweest, wakker als een volwassen vrouw die haar verleden recht wil zetten.
Language NP Language no problem ALFA Wunderbaum Theater ALFA
Sluiten ALFA Wunderbaum
20 jun '24 t/m 22 jun '24
In ALFA komt een groep Europese Alfa Romeo-liefhebbers samen om in clubverband hun passie voor het Italiaanse automerk te delen. Ze praten over het clubblad, de invulling van de evenementenkalender en de jaarlijkse buitenlandrit.
Language NP Language no problem The Romeo Trajal Harrell, Schauspielhaus Zürich Dance Ensemble Dans The Romeo
Sluiten The Romeo Trajal Harrell, Schauspielhaus Zürich Dance Ensemble
25 jun '24 t/m 27 jun '24
Stel je eens voor dat er één dans was voor iedereen, geïnspireerd op een wereld zoals die had kunnen zijn. Met The Romeo verbeeldt choreograaf Trajal Harrell deze dans voor alle mensen, ongeacht achtergrond, gender, karakter of stemming en van welke generatie dan ook.
Language NP Language no problem The Second Woman Anna Breckon & Nat Randall Theater The Second Woman
Sluiten The Second Woman Anna Breckon & Nat Randall
28 jun '24
In The Second Woman herhaalt Georgina Verbaan één scène 100 keer gedurende een periode van 24 uur. Tegenover haar staan 100 verschillende mannelijke deelnemers uit de lokale gemeenschap. In elke scène ontmoeten de twee spelers elkaar voor het eerst op het podium.