Illuminate

Sluiten

Illuminate

Nederlands Dans Theater 2

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Illuminate
Nederlands Dans Theater 2

Illuminate richt de schijnwerpers op drie jonge choreografen en vormt voor de NDT 2-dansers de ultieme kans om blootgesteld te worden aan verschillende bewegingsstijlen. Micaela Taylor creëert een nieuw werk Lights, Camera, Dismantled en Jermaine Spivey maakt een uitgebreidere versie van zijn Code of Conduct – oorspronkelijk gemaakt voor Up & Coming Choreographers 2022. Ook danst NDT 2 Bedtime story (2021) van Nadav Zelner.

Duur 115 minuten, incl. 2 pauzes
Genre dans
Taal language no problem

Illuminate


Bedtime story
(2021), dat Nadav Zelner te midden van de COVID-19 pandemie maakte, komt terug naar het NDT-toneel. "In dit werk was het belangrijk voor mij om mijn dromen een podium te geven, en de dromen die ik had als kind in iets tastbaars uit te drukken. Naarmate we ouder worden, hebben we de neiging om onze dromen in de steek te laten. We moeten opnieuw kennismaken met het kind in ons," zegt Zelner. Bij de première kreeg het werk lovende kritieken: "Zelners danstaal is driftig, razendsnel en totaal, gedetailleerd tot aan de duim toe", schreef NRC.

Micaela Taylor is danser, choreograaf en artistiek directeur van haar gezelschap TL Collective. Met een achtergrond in hiphop en ballet, heeft ze haar eigen dansstijl gecreëerd, dat ze Expand Practice noemt. Hierin staat emotie centraal, en worden variaties in lichamelijkheid en texturen gecreëerd als een expressie van iemands authenticiteit.-|-
Taylors bewegingstaal is door de Los Angeles Times omschreven als "atletisch en sierlijk, precies en vloeiend", en een die "zich nestelt in tweedelingen". Deze première van Lights, Camera, Dismantled is Taylors eerste creatie voor het gezelschap.

Hoe voelt, klinkt en ziet participatie eruit? Hoe kan onze perceptie van 'vooruitgang' collectieve betrokkenheid stimuleren? Vanuit de wens om nieuwe makers te ondersteunen, heeft NDT Jermaine Spivey uitgenodigd om een uitgebreide versie van Code of Conduct (2022) te creëren voor het Amare-toneel, dat hij oorspronkelijk maakte voor Up & Coming Choreographers 2022. "Met Code of Conduct was ik geïnteresseerd in het definiëren van lichamelijkheid door middel van choreografische en geïmproviseerde structuren die de dansers plaatsen in verschillende staten van zijn, niets, iets", zegt Spivey. “De structuren vragen om nauwkeurigheid, gevoeligheid en reactievermogen. Op deze manier kan het werk gezien worden als een uitwerking van dit gemeenschappelijke proces.”

Recensie

Bachtrack over Bedtime story van Nadav Zelner

'Het stralende hoogtepunt van een avant-gardistische premièreavond.'

meer dans

Language NP Language no problem Assembly Hall Kidd Pivot / Crystal Pite & Jonathon Young Dans Assembly Hall
Sluiten Assembly Hall Kidd Pivot / Crystal Pite & Jonathon Young
22 apr '24 t/m 24 apr '24
Assembly hall is de nieuwste voorstelling van het Canadese gezelschap Kidd Pivot, opgericht door choreograaf Crystal Pite, viert in april haar Nederlandse première in ITA.
Language NP Language no problem WE, the EYES ICK Dans Amsterdam / Emio Greco & Pieter C. Scholten Dans WE, the EYES
Sluiten WE, the EYES ICK Dans Amsterdam / Emio Greco & Pieter C. Scholten
02 mei '24
WE, the EYES wil perspectieven ter discussie stellen in een maatschappij in crisis en claimt verandering.
Language NP Language no problem Hatched Ensemble Mamela Nyamza Dans Hatched Ensemble
Sluiten Hatched Ensemble Mamela Nyamza
20 mei '24 t/m 21 mei '24
HATCHED ENSEMBLE is de uitbreiding van Mamela Nyamza's originele en veelgeprezen solowerk HATCHED uit 2008, een autobiografisch werk waarin de choreografe reflecteerde op haar leven als moeder, lesbienne en kunstenaar.
Language NP Language no problem SPRING Introdans Dans SPRING
Sluiten SPRING Introdans
21 mei '24 t/m 22 mei '24
Om de lente én het leven te vieren, presenteert Introdans Spring, een programma dat zich concentreert rond het werk van Mauro Bigonzetti.
Language NP Language no problem Elements of Freestyle ISH Dance Collective Dans Elements of Freestyle
Sluiten Elements of Freestyle ISH Dance Collective
28 mei '24
Spectaculaire show met skate, freerunning en BMX waardoor je met een andere blik naar urban arts kijkt.
Language NP Language no problem Eu não sou só eu em mim Grupa Cena 11 Dans Eu não sou só eu em mim
Sluiten Eu não sou só eu em mim Grupa Cena 11
14 jun '24 t/m 16 jun '24
Een van de belangrijkste en gewaagdste dansgezelschappen van Brazilië brengt een energieke voorstelling waarin identiteit en uniciteit worden bevraagd en bevestigd door middel van dans, technologie en filosofie.
Language NP Language no problem The Romeo Trajal Harrell, Schauspielhaus Zürich Dance Ensemble Dans The Romeo
Sluiten The Romeo Trajal Harrell, Schauspielhaus Zürich Dance Ensemble
25 jun '24 t/m 27 jun '24
Stel je eens voor dat er één dans was voor iedereen, geïnspireerd op een wereld zoals die had kunnen zijn. Met The Romeo verbeeldt choreograaf Trajal Harrell deze dans voor alle mensen, ongeacht achtergrond, gender, karakter of stemming en van welke generatie dan ook.