01 apr '20

Juffenballet (6+)

Maas theater en dans / BonteHond / René Geerlings
Bestel kaarten
3e rang va €10 – 1e rang va €17,50
Sluiten
01 apr '20

Juffenballet (6+)

Maas theater en dans / BonteHond / René Geerlings

Overdag geven de juffen het goede voorbeeld, maar na het luiden van de schoolbel gaan de haren los. Gooi Harry Potter, de heksen van Roald Dahl, Superjuffie en De Luizenmoeder door elkaar en je hebt Juffenballet. Een familievoorstelling met veel dans, decorwisselingen, humor en liedjes.

Duur NNB
Genre Jeugdtheater/dans
Taal Nederlands
Grote Zaal

Een spannend avonturenverhaal over het geheime leven achter het schoolbord.

De schooljuf. Een vertrouwd figuur die dagelijks voor de klas staat, dingen op het bord schrijft en geduldig schriften controleert. Maar wat doet ze als je het klaslokaal verlaat? Is de juffrouw dan nog wel een juf? En waar gaat ze dan naar toe?

In Juffenballet bevindt zich in de koffiekamer een geheime deur naar een andere wereld. Plotseling bevinden we ons in een bos, waar de juffen samenkomen. Ze gebruiken het huiswerk om een fikkie van te stoken, ze dansen wild uit de maat, brouwen mengsels en smeden geniepige plannetjes. Ze willen de schooldirectrice, een oude hippie met flowerpoweridealen, van de troon stoten. De school moet vernieuwd worden met strakke regels en prestatiedruk, een strijd tussen vrijheid en orde barst los. Maar dan komt er een nieuwe juf. Kan zij de boel redden?

Juffenballet is een coproductie tussen BonteHond en Maas Theater en Dans. Deze jeugdtheatergezelschappen delen een liefde voor fysiek, beeldend theater. Regisseur René Geerlings maakte eerder o.a. de voorstelling Aaipet, bekroond met een Zilveren Krekel, en de veelgeprezen voorstelling Klucht, samen met Job Raaijmakers. Geerlings staat bekend om zijn toegankelijke jeugdtheatervoorstellingen. Alles wat logisch lijkt, draait Geerlings graag om. Per 1 januari 2021 wordt Geerlings artistiek directeur van Maas theater en dans in Rotterdam, waar hij Moniek Merkx opvolgt, die Maas artistiek leidt sinds de oprichting in 2013.

Na afloop van de voorstelling word je door de juffen uit de voorstelling uitgenodigd op de dansvloer. Van ballet tot salsa, tot Afrikaans en hiphop. Maar ook eigenwijze stijlen zoals lui dansen, vals dansen of waterdansen worden aangemoedigd door de juffen.

Credits

concept en regie René Geerlings
tekst Moniek Merkx
decor Sanne Danz
met Isabelle Houdtzagers, Manon Nieuweboer, Roosmarijn Luyten, Sabrina NaberMacnack, Serano Pinas, Luuk Weerts

Educatie – met uw klas naar deze voorstelling

Op donderdag 2 april is er overdag een schoolvoorstelling speciaal voor schoolklassen. Omdat wij geloven dat de leerlingen meer uit een voorstelling halen wanneer ze goed voorbereid zijn, bieden we bij elke schoolvoorstelling een voorbereidende workshop en ander educatief materiaal aan.

Wilt u met uw groep bij ons de voorstelling bezoeken, neem dan alstublieft contact op met onze afdeling educatie. Zij kunnen u informeren over het gehele aanbod en bijbehorend educatief materiaal. In samenspraak stemmen we uw wensen en onze mogelijkheden zo goed mogelijk af.

Na afloop van de voorstelling word je door de juffen uit de voorstelling uitgenodigd op de dansvloer. Van ballet tot salsa, tot Afrikaans en hiphop. Maar ook eigenwijze stijlen zoals lui dansen, vals dansen of waterdansen worden aangemoedigd door de juffen.

ITA Educatie | Anne Lotte Heijink | annelotte@ita.nl

Meer voor de hele familie

Language NP Language no problem Repelsteeltje en de blinde prinses (8+)Theater Theater Rotterdam / Pieter Kramer Repelsteeltje en de blinde prinses (8+)
Sluiten Repelsteeltje en de blinde prinses (8+) Theater Rotterdam / Pieter Kramer
23 jan '20 t/m 26 jan '20
Na het uitstapje naar het ‘stuk der stukken’ Hamlet, de familievøørstelling afgelopen seizoen, keren de makers van Lang en Gelukkig, Woef Side Story en Snorro terug naar de wereld van de sprookjes.
Language NP Language no problem workshop bij Repelsteeltje (8 - 14 jaar)Een leven lang leren Theater Rotterdam workshop bij Repelsteeltje (8 - 14 jaar)
Sluiten workshop bij Repelsteeltje (8 - 14 jaar) Theater Rotterdam
25 jan '20
In deze workshop van anderhalf uur ga je onder begeleiding van een bevlogen theaterdocent de vloer op en maak je in razend tempo je eigen Repelsteeltje.
Language NP Language no problem De Familie van Nielie in alle staten (6+)Theater Theatergroep Kwatta / Josee Hussaarts De Familie van Nielie in alle staten (6+)
Sluiten De Familie van Nielie in alle staten (6+) Theatergroep Kwatta / Josee Hussaarts
12 feb '20
De familie van Nielie gaat naar Los Angeles, waar vader Theo is uitgenodigd voor Het Uitvinderscongres. Maar al op het vliegveld van New York raakt het gezin elkaar kwijt en zetten ze alles op alles om elkaar terug te vinden.
Language NP Language no problem Juffenballet (6+)Dans Maas theater en dans / BonteHond / René Geerlings Juffenballet (6+)
Sluiten Juffenballet (6+) Maas theater en dans / BonteHond / René Geerlings
01 apr '20
Een familievoorstelling met veel dans, decorwisselingen, humor en liedjes.
Language NP Language no problem GEK GEZICHT (6+)Dans Introdans GEK GEZICHT (6+)
Sluiten GEK GEZICHT (6+) Introdans
08 apr '20
Vijf eigentijdse choreografieën met doldwaze dans voor jong en oud.
Language NP Language no problem Trojan Wars (14+)Theater HNTjong / Noël Fischer Trojan Wars (14+)
Sluiten Trojan Wars (14+) HNTjong / Noël Fischer
14 apr '20 t/m 15 apr '20
Een spannende bingewatch-marathon op het strijdtoneel van Grieken en Trojanen.
Language NP Language no problem GRIMM (8+)Dans ISH / Junior Company / Het Nationale Ballet GRIMM (8+)
Sluiten GRIMM (8+) ISH / Junior Company / Het Nationale Ballet
16 apr '20 t/m 17 apr '20
Hiphop en klassiek ballet komen verrassend samen in sprookjesachtige voorstelling.
Language NP Language no problem Peter Pan (6+)Theater Theater Terra Peter Pan (6+)
Sluiten Peter Pan (6+) Theater Terra
24 mei '20
Theater Terra presenteert de nieuwe familiemusical naar het wereldberoemde avontuur in Nimmerland. Van de makers van De Kleine Zeemeermin en Aladdin, voor iedereen vanaf 6 jaar.
Language NP Language no problem De geheime tuin (7+)Theater Toneelgroep Maastricht / Servé Hermans De geheime tuin (7+)