Juffenballet (6+)

Sluiten

Juffenballet (6+)

Maas theater en dans / BonteHond / René Geerlings

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Juffenballet (6+)
Maas theater en dans / BonteHond / René Geerlings
3e rang va €10 – 1e rang va €17,50

Overdag geven de juffen het goede voorbeeld, maar na het luiden van de schoolbel gaan de haren los. Gooi Harry Potter, de heksen van Roald Dahl, Superjuffie en De Luizenmoeder door elkaar en je hebt Juffenballet. Een familievoorstelling met veel dans, decorwisselingen, humor en liedjes.

Duur 1 uur 20 minuten
Genre Jeugdtheater/dans
Taal Nederlands
Grote Zaal

'Een sprankelende grote zaalvoorstelling'- Trouw ★★★★

De schooljuf. Een vertrouwd figuur die dagelijks voor de klas staat, dingen op het bord schrijft en geduldig schriften controleert. Maar wat doet ze als je het klaslokaal verlaat? Is de juffrouw dan nog wel een juf? En waar gaat ze dan naar toe?

In Juffenballet bevindt zich in de koffiekamer een geheime deur naar een andere wereld. Plotseling bevinden we ons in een bos, waar de juffen samenkomen. Ze gebruiken het huiswerk om een fikkie van te stoken, ze dansen wild uit de maat, brouwen mengsels en smeden geniepige plannetjes. Ze willen de schooldirectrice, een oude hippie met flowerpoweridealen, van de troon stoten. De school moet vernieuwd worden met strakke regels en prestatiedruk, een strijd tussen vrijheid en orde barst los. Maar dan komt er een nieuwe juf. Kan zij de boel redden?

Juffenballet is een coproductie tussen BonteHond en Maas Theater en Dans. Deze jeugdtheatergezelschappen delen een liefde voor fysiek, beeldend theater. Regisseur René Geerlings maakte eerder o.a. de voorstelling Aaipet, bekroond met een Zilveren Krekel, en de veelgeprezen voorstelling Klucht, samen met Job Raaijmakers. Geerlings staat bekend om zijn toegankelijke jeugdtheatervoorstellingen. Alles wat logisch lijkt, draait Geerlings graag om. Per 1 januari 2021 wordt Geerlings artistiek directeur van Maas theater en dans in Rotterdam, waar hij Moniek Merkx opvolgt, die Maas artistiek leidt sinds de oprichting in 2013.

Na afloop van de voorstelling word je door de juffen uit de voorstelling uitgenodigd op de dansvloer. Van ballet tot salsa, tot Afrikaans en hiphop. Maar ook eigenwijze stijlen zoals lui dansen, vals dansen of waterdansen worden aangemoedigd door de juffen.

Recensies

“Schrijfster Moniek Merkx en regisseur René Geerlings maakten een sprankelende grote zaalvoorstelling vol heksen, humor, sprookjesbeelden en woordgrappen over de prestatiedruk in het onderwijs. Trouw ★★★★

“Juffenballet (…) is een heerlijk brutale, uitbundige parodie op het Nederlandse schoolsysteem, waarin de leerkrachten nu eens niet het goede voorbeeld geven, maar hardop roepen dat vervelende ouders vervelend kinderen hebben.” Theaterkrant (keuze van de criticus)

“Overweldigend totaaltheater met fenomenale juffen (…) Wat zijn de dansende acteurs en zingende dansers stuk voor stuk ijzersterk.” Scenes ★★★★

“Betoverend én aanstekelijk (…) Het is alsof de makers fantasie, engagement, ongebreidelde creativiteit en loslaten van toneelregels in een betonmolen hebben gestort, er al liedjes zingend omheen hebben gedanst en daarna een duizelingwekkend bouwwerk hebben getoverd, dat uniek in zijn soort is.” Musicalnieuws

“Het decor is fenomenaal, tot in de kleinste details op het perfecte af. Het geeft het verhaal nog een extra dimensie. Het verhaal is zo goed geschreven dat je niet anders kan dan vol verbazing kijken. Er zitten diverse lagen in het verhaal. Leerzaam voor volwassenen en fantasierijk voor de kinderen.” I Love Theater ★★★★★

Credits

concept en regie René Geerlings
tekst Moniek Merkx
decor Sanne Danz
met Isabelle Houdtzagers, Manon Nieuweboer, Roosmarijn Luyten, Sabrina NaberMacnack, Serano Pinas, Luuk Weerts
fotografie: Kamerich & Budwilowitz EYES2

Educatie – met uw klas naar deze voorstelling

Op donderdag 2 april is er overdag een schoolvoorstelling speciaal voor schoolklassen. Omdat wij geloven dat de leerlingen meer uit een voorstelling halen wanneer ze goed voorbereid zijn, bieden we bij elke schoolvoorstelling een voorbereidende workshop en ander educatief materiaal aan.

Wilt u met uw groep bij ons de voorstelling bezoeken, neem dan alstublieft contact op met onze afdeling educatie. Zij kunnen u informeren over het gehele aanbod en bijbehorend educatief materiaal. In samenspraak stemmen we uw wensen en onze mogelijkheden zo goed mogelijk af.

Na afloop van de voorstelling word je door de juffen uit de voorstelling uitgenodigd op de dansvloer. Van ballet tot salsa, tot Afrikaans en hiphop. Maar ook eigenwijze stijlen zoals lui dansen, vals dansen of waterdansen worden aangemoedigd door de juffen.

ITA Educatie | Anne Lotte Heijink | annelotte@ita.nl

MEER VOOR DE HELE FAMILIE

Language NP Language no problem Zondagmorgen in ITA: Fluisterstad (2+) Stichting het Hoofd Theater Zondagmorgen in ITA: Fluisterstad (2+)
Language NP Language no problem GEK GEZICHT (6+) Introdans Dans GEK GEZICHT (6+)
Sluiten GEK GEZICHT (6+) Introdans
Vijf eigentijdse choreografieën met doldwaze dans voor jong en oud.
Language NP Language no problem De geheime tuin (7+) Toneelgroep Maastricht / Servé Hermans Theater De geheime tuin (7+)