01 Apr '20

Juffenballet

Maas theater en dans / BonteHond / René Geerlings
Close
01 Apr '20

Juffenballet

Maas theater en dans / BonteHond / René Geerlings

Een spannend avonturenverhaal over het geheime leven achter het schoolbord.

De schooljuf. Een vertrouwd figuur die dagelijks voor de klas staat, dingen op het bord schrijft en geduldig schriften controleert. Maar wat doet ze als je het klaslokaal verlaat? Is de juffrouw dan nog wel een juf? En waar gaat ze dan naar toe?

In Juffenballet bevindt zich in de koffiekamer een geheime deur naar een andere wereld. Plotseling bevinden we ons in een bos, waar de juffen samenkomen. Ze gebruiken het huiswerk om een fikkie van te stoken, ze dansen wild uit de maat, brouwen mengsels en smeden geniepige plannetjes. Ze willen de schooldirectrice, een oude hippie met flowerpoweridealen, van de troon stoten. De school moet vernieuwd worden met strakke regels en prestatiedruk, een strijd tussen vrijheid en orde barst los. Maar dan komt er een nieuwe juf. Kan zij de boel redden?

Juffenballet is een coproductie tussen BonteHond en Maas Theater en Dans. Deze jeugdtheatergezelschappen delen een liefde voor fysiek, beeldend theater. Regisseur René Geerlings maakte eerder o.a. de voorstelling Aaipet, bekroond met een Zilveren Krekel, en de veelgeprezen voorstelling Klucht, samen met Job Raaijmakers. Geerlings staat bekend om zijn toegankelijke jeugdtheatervoorstellingen. Alles wat logisch lijkt, draait Geerlings graag om. Per 1 januari 2021 wordt Geerlings artistiek directeur van Maas theater en dans in Rotterdam, waar hij Moniek Merkx opvolgt, die Maas artistiek leidt sinds de oprichting in 2013.

Credits

concept en regie René Geerlings
tekst Moniek Merkx
decor Sanne Danz
met Isabelle Houdtzagers, Manon Nieuweboer, Roosmarijn Luyten, Sabrina NaberMacnack, Serano Pinas, Luuk Weerts

Educatie – met uw klas naar deze voorstelling

Op donderdag 2 april is er overdag een schoolvoorstelling speciaal voor schoolklassen. Omdat wij geloven dat de leerlingen meer uit een voorstelling halen wanneer ze goed voorbereid zijn, bieden we bij elke schoolvoorstelling een voorbereidende workshop en ander educatief materiaal aan.

Wilt u met uw groep bij ons de voorstelling bezoeken, neem dan alstublieft contact op met onze afdeling educatie. Zij kunnen u informeren over het gehele aanbod en bijbehorend educatief materiaal. In samenspraak stemmen we uw wensen en onze mogelijkheden zo goed mogelijk af.

ITA Educatie | Anne Lotte Heijink | annelotte@ita.nl

Meer voor de hele familie

Language NP Language no problem Trojan Wars (14+)Theater HNTjong / Het Nationale Theater / Noël Fischer Trojan Wars (14+)
Language NP Language no problem De Toverfluit (7+)Theater De Toneelmakerij / Silbersee / Paul Knieriem / Romain Bischoff De Toverfluit (7+)
Language NP Language no problem OPT Geheime Tuin & GatsbyTheater Toneelgroep Maastricht / Servé Hermans OPT Geheime Tuin & Gatsby
Language NP Language no problem JuffenballetDance Maas theater en dans / BonteHond / René Geerlings Juffenballet
Language NP Language no problem OPT Familie van Nielie IIITheater Theatergroep Kwatta / Josee Hussaarts OPT Familie van Nielie III
Language NP Language no problem Peter PanTheater Theater Terra Peter Pan
Language NP Language no problem OPT Gek GezichtDance Introdans / Alexander Ekman / David Middendorp OPT Gek Gezicht
Language NP Language no problem GRIMMDance ISH / Junior Company / Het Nationale Ballet GRIMM
Close GRIMM ISH / Junior Company / Het Nationale Ballet
16 Apr '20 to 17 Apr '20
'Without a doubt the most imaginative dance performance of the season,' wrote Trouw in a five-star review about GRIMM.
Language NP Language no problem Repelsteeltje (8+)Theater Theater Rotterdam / Pieter Kramer Repelsteeltje (8+)