Leeuwenkind

Sluiten
Lieve Stad, 2023

Leeuwenkind

Luan Buleshkaj

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Leeuwenkind
Luan Buleshkaj

Luan Buleshkaj is een woordkunstenaar in de breedste zin van het woord en is een gevestigde naam in de spoken word-scene in Nederland. Leeuwenkind is zijn eerste solovoorstelling. Hij wordt muzikaal ondersteund door gitarist Yassine Belghanch. ‘Spoken word op topniveau, met een vleugje kleinkunst en cabaret’, aldus de jury van het Amsterdam Fringe Festival.

Festival Lieve Stad,
Locatie Meervaart - Blauwe zaal

Duur 75 minuten
Genre Theater

Leeuwenkind


Luan Buleshkaj is een woordkunstenaar in de breedste zin van het woord en is een gevestigde naam in de spoken word-scene in Nederland. De Albanese Amsterdammer maakte aanvankelijk vooral naam als battlerapper. Sinds hij entree maakte in de poëziewereld stond hij al op vele gerenommeerde podia in Nederland, van Lowlands tot aan Paradiso. Hij was huisdichter bij Spijkers met Koppen, FunX en Pakhuis de Zwijger. In september 2020 won Luan Buleshkaj de Best of Fringe 2020 tijdens het Amsterdam Fringe Festival en een maand later sleepte hij de Shaffy Cheque in de wacht bij het Amsterdams Kleinkunst Festival.
-|-
Leeuwenkind is zijn eerste solovoorstelling. Hierin kaart hij zowel persoonlijke als actuele onderwerpen aan. Thema’s als opgroeien in Amsterdam-West als enig kind met een alleenstaande moeder, de oorlog in Kosovo, mannelijke kwetsbaarheid, multiculturaliteit en vriendschap komen aan bod. Hij wordt muzikaal ondersteund door gitarist Yassine Belghanch. ‘Spoken word op topniveau, met een vleugje kleinkunst en cabaret’, aldus de jury van het Amsterdam Fringe Festival.

Reviews

NRC

'Luan Buleshkaj blinkt uit in een scherpe pen. (…) Steeds blijft Buleshkaj verrassen met zijn rijmschema’s, treffende metaforen of semantische tovenarij (…) Leeuwenkind zit tjokvol geweldige vondsten'

Het Parool

'Buleshkaj is een intrigerende jongen. Hij knalt van het podium met dreigende raps en emotionele performances'

Theaterkrant

'Het tempo van zijn nummers is perfect, zodat je van alle taalvondsten kan genieten. (…) Leeuwenkind is een rauw programma, maar buitengewoon lief en toegankelijk verteld'

vr 24 mrt, 19:00 - 20:00 uur

Open mic voor woordkunstenaars (Meervaart Studio Poetry Café)

Het Meervaart Poetry Café is een tweemaandelijks open podium in de Meervaart. Smita James nodigt jonge woordkunstenaars uit die je meenemen in hun verhalen en poëzie. Het thema van de avond is: Amsterdam.

Meer info en aanmelden

Credits

door Luan Buleshkaj
regie Soufiane Moussouli

17 - 26 maart

Festival Lieve Stad,

Amsterdam is een stad met vele gezichten, letterlijk, want we wonen hier samen met vele verschillende nationaliteiten. Lieve Stad, gaat over de stad en alle soorten Amsterdammers die de stad rijk is. Tijdens dit festival, een samenwerking van ITA en Meervaart, gaat het om het samenbrengen van mensen, in de stad, in het theater, in de maatschappij. Hoe leven we samen en welke verhalen dragen alle individuen en groepen met zich mee? Allemaal hebben ze hun eigen verhalen, sterke kanten, uitdagingen. Deze laten zien is het uitgangspunt van Lieve Stad,.

Meer Lieve Stad,