Pink Portal

Sluiten
Julidans

Pink Portal

Cecilia Moisio (FIN/NL)

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Pink Portal
Cecilia Moisio (FIN/NL)

Portretten van vrouwenlichamen, met de vulva in de hoofdrol

Pink Portal is, zoals de titel al suggereert, een ode aan de vulva. Met een cast van vrouwen van diverse leeftijden en achtergronden doorbreekt choreograaf Cecilia Moisio taboes rondom het vrouwenlichaam en de vrouwelijke seksualiteit. Moisio wil dat iedereen haar naam weer zonder gêne uit durft te spreken: VULVA!

Julidans
Julidans NL

Duur 70 minuten
Locatie Theater Bellevue
Zaal Grote zaal

Pink Portal


PINK PORTAL
is een ode aan de plek waar we allemaal vandaan komen. Een confronterend informatieve, grappige en net zo emotionele danstheatervoorstelling over het vrouwelijk lichaam. Over ouder worden, afvallen, seksualiteit, lichaamshaar, menstruatie, het begrip 'onrein', glitterjurken, zwangerschap, sjamanisme, consent, oerkracht en goddelijkheid. The full story. Acht vrouwen, jong en oud, schijnen hun licht op de controle, kritiek, verafgoding en censuur waarmee het vrouwelijk lichaam al eeuwen te maken heeft.

PINK PORTAL
past in de lijn van activistische voorstellingen waarmee choreograaf en theatermaker Cecilia Moisio naam heeft gemaakt. De voorstelling doorbreekt taboes over het vrouwelijk lichaam en seksualiteit en is een statement over de maatschappelijke positie van vrouwen anno nu. Moisio mixt de rauwe, ritmische, uitputtende dans in een explosieve choreografie met confronterende tekst, humor, emotionele muziek, zang, oergeluiden en jaren 40 Hollywoord scenes.
-|-
CECILIA MOISIO

De van oorsprong Finse Cecilia Moisio danste bij Dansgroep Krisztina de Châtel en daarna bij Ward/waRD – Ann Van den Broek. In 2014 won ze de prijs van de Nederlandse Dansdagen en in 2019 de prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek. Als choreograaf maakte ze inmiddels 27 voorstellingen die in 15 landen te zien zijn geweest. In de (inter)nationale podiumkunstenwereld wordt ze gezien als een veelzijdige en vernieuwende maker met een multidisciplinaire stijl. Haar werk is rauw, relativerend, psychologisch maar ook zeer humoristisch. Veel succes boekte ze met Victory bij Maas theater en dans, waar ze sindsdien vaste gastmaker is.

REVIEWS

Cultureel persbureau, 2016

‘Moisio’s choreografie Mum’s The Word laat je snakken naar vrede en vrijheid’

Volkskrant, 2018 over de samenwerking van Moisio met Ineke Vandoorn in I Can See Myself Through Your Eyes

‘Ze brengen een feministische dimensie aan met het verhaal over de moeder die haar dochter leert dat meisjes hun mond moeten houden. Gaandeweg voel je hoe diep kritiek een mens kan raken. De ironische oplossing van dit veerkrachtige tweetal: ze ensceneren hun eigen moment of fame, vol glitter, glamour en galajurken.’

Credits


Concept, regie, choreografie Cecilia Moisio
Performers Katarzyna Sitarz, Yulia Kalinchenko, Gwen Langenberg, Kadri Tegelmann, Daria Titova, Bianca Casaburi, Renee Hijl, Fee-Lise Verbon
Tekst Eva Maria de Wit
Decor Marlies Schot
Licht Mark Thewessen
Muziek Joni Vanhanen
Kostuums Dorine van IJsseldijk
Techniek Live Techniek Barry van Rooijen, Stefan Bos
Producer Stichting Cecilia Moisio
Zakelijke leiding Hedi Legerstee
-|-
Productieleiding Lynn Meijer
PR en marketing Marjo van Lijssel, Daria Titova, Danielle van den Berg
Grafisch ontwerp Esther Noyons
Fotografie Sofie Knijff
Video Paul Sixta
In samenwerking met Julidans, CC Amstel, ICK Amsterdam
Met dank aan Arnica Elsendoorn
Mogelijk gemaakt met bijdragen van Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds, VriendenLoterij Fonds, Stichting Imperium, Fonds 21

Meer

Language NP Language no problem Fúria Lia Rodrigues (BR) Dans Fúria
Sluiten Fúria Lia Rodrigues (BR)
Fúria is Portugees voor woede, enthousiasme, passie, bezieling. Van al die emoties is de gelijknamige voorstelling van de Braziliaanse choreograaf Lia Rodrigues doordrenkt. Alle heilige huisjes worden omver geschopt in een barokke voorstelling.
Language NP Language no problem Skiagraphia Siba Sahabi (IR/DE) / Andres Marin (ES) Dans Skiagraphia
Sluiten Skiagraphia Siba Sahabi (IR/DE) / Andres Marin (ES)
Met Skiagraphia, een spectaculaire mix van flamenco, hedendaagse dans, elektronische muziek en een ingenieus decor van bewegende sculpturen, bewijzen Siba Sahabi en Andrés Marín zich een match made in heaven.
Language NP Language no problem Encantado Lia Rodrigues (BR) Dans Encantado
Sluiten Encantado Lia Rodrigues (BR)
De Braziliaanse choreograaf Lia Rodrigues gaat in het kleurrijke Encantado op zoek naar riten en gebruiken die we jammerlijk uit het oog verloren zijn. Een betoverende viering van wonderbaarlijke individuen.
Language NP Language no problem Via Injabulo Amala Dianor (SN/FR), Marco da Silva Ferreira (PT) / Via Katlehong (ZA) Dans Via Injabulo