Repelsteeltje en de blinde prinses (8+)

Sluiten

Repelsteeltje en de blinde prinses (8+)

Theater Rotterdam / Pieter Kramer

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Repelsteeltje en de blinde prinses (8+)
Theater Rotterdam / Pieter Kramer
5e rang va €10 - 1e rang va €17,50

Na het uitstapje naar het ‘stuk der stukken’ Hamlet, de familievøørstelling afgelopen seizoen, keren de makers van Lang en Gelukkig, Woef Side Story en Snorro terug naar de wereld van de sprookjes. Pieter Kramer regisseert een voorstelling vol grappige verwikkelingen, magische toverkunsten en opzwepende liedjes.

Duur 3 uur incl. pauze
Genre Jeugdtheater

Het beroemde sprookje van Repelsteeltje in een theatraal feestje.

De spanning is om te snijden tussen de koningin en haar prins-gemaal in het paleis. Ze maken ruzie over wie de baas is en over hun blinde dochter. Het broeit ook bij Joost de varkenshoeder, die opschept over zijn dochter Sterre die ‘goud uit stro’ kan spinnen. En het broeit zeker bij aardmannetje Repelsteeltje en zijn vrouw Karla, die een groots en meeslepend leven willen.

Er is van alles aan de hand in het bos, op het paleis en onder de grond. Repelsteeltje kijkt wie hij met zijn tovenaarskunsten kan helpen. En dan arriveert er ook nog een geheimzinnige gebedsgenezeres aan het hof, die zegt dat ze het blinde prinsesje kan ‘genezen’. Lukt het Repelsteeltje om zijn naam geheim te houden?

Repelsteeltje en de blinde prinses is een voorstelling in de traditie van De Gelaarsde Poes en Lang en Gelukkig. De regie is wederom in handen van Pieter Kramer, die sinds 2004 vaste regisseur is bij dit Rotterdamse gezelschap. Met zijn familievoorstellingen weet hij iedere keer opnieuw zowel de kinderen als de ouders te verrassen met zijn eigenzinnige bewerking van oude klassiekers. Pieter Kramer won verschillende prijzen met zijn familievoorstellingen, waaronder die voor Beste Musical (Woef Side Story) en Beste Regie (Gelaarsde Poes). Zijn verfilming van Lang en Gelukkig won drie Gouden Kalveren voor o.a. beste cast en de juryprijs. Kramers’ familievoorstellingen zorgen altijd weer voor een visueel spektakel, met tientallen haastverkledingen en fysieke stunts.

Credits

tekst Don Duyns
regie Pieter Kramer
met Wart Kamps/Bart Rijnink, Joke Tjalsma, Kim van Zeben, Patrick Duijtshoff, Judith van den Berg, Bas Hoeflaak, Johanna Hagen

Maak je eigen Repelsteeltje

Op zaterdag 25 januari organiseren wij 's middags een bijbehorende workshop bij deze voorstelling. In deze workshop van anderhalf uur ga je onder begeleiding van een bevlogen theaterdocent de vloer op en maak je in razend tempo je eigen Repelsteeltje. Plezier, fantasie en humor staan voorop. Maak kennis met de unieke theaterwereld van Pieter Kramer, de groteske speelstijl en het transformeren naar een fysiek personage.

Reserveer hier voor de workshop.

Educatie – met uw klas naar deze voorstelling

Onze afdeling Educatie maakt elk seizoen een selectie van voorstellingen die bijzonder geschikt zijn voor jongeren. Deze voorstelling is opgenomen in ons educatieaanbod.

Wilt u met uw groep bij ons een voorstelling bezoeken, neem dan alstublieft contact op met onze afdeling educatie. Zij kunnen u informeren over het gehele aanbod en bijbehorend educatief materiaal. In samenspraak stemmen we uw wensen en onze mogelijkheden zo goed mogelijk af.

ITA Educatie | Marije Wiggers | marije@ita.nl

Meer voor de hele familie

Language NP Language no problem De Familie van Nielie in alle staten (6+) Theatergroep Kwatta / Josee Hussaarts Theater De Familie van Nielie in alle staten (6+)
Sluiten De Familie van Nielie in alle staten (6+) Theatergroep Kwatta / Josee Hussaarts
De familie van Nielie gaat naar Los Angeles, waar vader Theo is uitgenodigd voor Het Uitvinderscongres. Maar al op het vliegveld van New York raakt het gezin elkaar kwijt en zetten ze alles op alles om elkaar terug te vinden.
Language NP Language no problem Juffenballet (6+) Maas theater en dans / BonteHond / René Geerlings Dans Juffenballet (6+)
Sluiten Juffenballet (6+) Maas theater en dans / BonteHond / René Geerlings
Een familievoorstelling met veel dans, decorwisselingen, humor en liedjes.
Language NP Language no problem GEK GEZICHT (6+) Introdans Dans GEK GEZICHT (6+)
Sluiten GEK GEZICHT (6+) Introdans
Vijf eigentijdse choreografieën met doldwaze dans voor jong en oud.